Çocuklara Kafkas Dansları Öğretiliyor - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Kafkas Dansları Öğretiliyor

Çocuklara Kafkas Dansları Öğretiliyor

Kars'ta Kent Konseyi Kültürel ve Sosyal İşler Biriminin düzenlediği etkinlikte 7-10 yaşlarındaki 24 çocuğa Kafkas dansları öğretiliyor.

19.10.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta Kent Konseyi Kültürel ve Sosyal İşler Biriminin düzenlediği etkinlikte 7-10 yaşlarındaki 24 çocuğa Kafkas dansları öğretiliyor.

Çocuklar halk oyunları kursunda gösterilen el ve ayak hareketlerini kolayca yaparken, erkekler bıçak atma, tırnakta yürüme, diz atlama, dönme gibi figürleri ustalıkla öğreniyor. Kent Konseyi Kültürel ve Sosyal İşler Birimi Başkanı Hüseyin Kankılıç yaşları 7-10 arasında değişen çocuklara unutulmaması için geleneksel halk danslarını öğretiklerini söyledi. 2015 yılının Haziran ayına kadar sürecek kursta gönüllü öğreticilerin yer aldığını bildiren Kankılıç, 2 kız ve 12 erkekten oluşan bir grup oluşturduklarını belirtti. Halk oyunları eğitmeni Çetin Asi, öğrenilmesi zor, sunumu büyük ilgi çeken Kafkas Oyunları kursunu bitiren miniklerin rahatlıkla gösterilere çıkabileceklerini hatta yarışmalara bile katılabileceklerini aktardı. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklara Kafkas Dansları Öğretiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement