Çocuklar Yaz Kurslarını Çok Sevdi - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Yaz Kurslarını Çok Sevdi

Çocuklar Yaz Kurslarını Çok Sevdi

Karşıyaka Belediyesi tarafından, çocukları yaz aylarında kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle buluşturmak amacıyla düzenlenen yaz okulları büyük ilgi gördü.

17.08.2015 17:14  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzmeden dramaya, judodan tiyatroya kadar onlarca farklı branştaki kursa, 5 binden fazla çocuk katıldı.

SPORCU MİNİKLER

Geçtiğimiz Haziran ayında okulların kapanmasıyla birlikte yaz kurslarının açılışını yapan Karşıyaka Belediyesi, binlerce çocuğa spor ve eğlece dolu bir tatil yaşattı. Basketbol, voleybol, futbol, kaleci okulu, yüzme, judo, satranç, okçuluk, jimnastik, tenis ve masa tenisi branşlarında düzenlenen spor kurslarına katılan 3 bin 300 çocuk, yaklaşık 2.5 ay boyunca uzman eğitmenlerden ders aldı. Spor kursları arasında en çok ilgiyi gören branş ise yüzme oldu. 1912 Zühtü Işıl Spor Kompleksi'nde bulunan yarı olimpik havuzda gerçekleşen yüzme kurslarında çocuklar hem spor yaptı hem de yaz sıcağında serinleyip eğlenceli vakit geçirdi. Spor kursları, 27 Ağustos'ta gerçekleşecek sertifika töreniyle sona erecek.

İNGİLİZCE, DRAMA, HEYKEL

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri bünyesinde ücretsiz olarak düzenlenen İngilizce, drama, resim, ebru ve heykel kurslarından da yaklaşık 2 bin çocuk yararlandı. İsmail Cem, Bülent Ecevit, Ahmet Piriştina kültür merkezlerinde ve KARGEM'de gerçekleşen kurslar, 28 Ağustos'a kadar devam edecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün 10-14 yaş grubuna yönelik olarak düzenlediği tiyatro kursu da 6 Eylül'e kadar sürecek. 196 çocuğun başvuru yaptığı tiyatro kursu, elemeleri geçen 44 çocukla devam ediyor.

"HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yaz okullarımızla, çocuklarımıza yaz tatilinde nitelikli vakit geçirme imkânı sağladık, öğrenirken eğlenecekleri ortamlar yarattık. Kurslarımıza katılan çocuklarımızı ve emeği geçen tüm hocalarımızı kutluyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için çalışmaya devam edeceğiz. Her şey onlar için" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar Yaz Kurslarını Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement