Akdeniz Anemisi Hastası Çift, Çocuk Yapmama Şartı ile Evlendi - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Anemisi Hastası Çift, Çocuk Yapmama Şartı ile Evlendi

Akdeniz Anemisi Hastası Çift, Çocuk Yapmama Şartı ile Evlendi

Akdeniz Anemisi hastası Hasan Karalı ile Kader Şekerci tedavi sırasında tanışarak yaşamlarını birleştirme kararı aldı. Çift, hasta olmasın diye bebek yapmama şartıyla evlendi.

29.08.2015 12:06  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Bölümü'nde tedavi gören Akdeniz Anemisi (Talasemi) hastası Aydınlı 22 yaşındaki Hasan Karalı ile Zonguldaklı 24 yaşındaki Kader Şekerci tedavi sırasında tanışarak yaşamlarını birleştirme kararı aldı. Çift, çocuk yapmama şartı ile Aydın'da evlendi.

"BİZ EVLENDİK ÇÜNKÜ BİRBİRİMİZİ ANLIYORDUK"

Aydın'ın Yılmazköy Mahallesi'nde oturan talasemi hastası Hasan Karalı, tedavi için gittiği Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Bölümü'nde aynı hastalıktan tedavi gören kendinden 2 yaş büyük Zonguldaklı Kader Şekerci ile tanıştı. Çiftin bu arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. İki genç Efeler Belediyesi Evlendirme Salonu'nda düzenlenen nikah ile yaşamlarını birleştirdi. Anne ve babalarının taşıyıcı olması nedeniyle Akdeniz Anemisi hastalığına yakalanan Kader Şekerci ve Hasan Karalı, hastalıkları dolayısıyla birbirlerini çok iyi anladıklarını ve hissettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Devletin, bu hastalıkla ilgili yardımda bulunmasını istiyoruz. Maliyeti çok yüksek ilaçlar ve tedavi süreci var. İkimiz bir insan olamayacak kadar güçsüzüz aslında. Bizimkisi çok nadir görülen bir evlilik. Normalde hastalar evlenmek istemiyor. Aileler de karşı çıkıyor. Biz evlendik çünkü birbirimizi anlıyorduk."

"DOĞACAK BEBEĞE İŞKENCE OLUR"

Birbirlerini sevdiklerini söyleyen genç çift, hastalıkları konusunda bilinçli olduklarını ve bu hastalığı kimseye yaşatmayacaklarını belirtti. Hasan Karalı, eşinin de kendisi ile aynı görüşte olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Evliliğimizi çocuk yapmama şartı ile gerçekleştirdik. Bu konuda bilinçliyiz. Bu doğacak bebeğe işkence olur o yüzden yapmayacağız. Çocuğumuz da aynı kaderi yaşasın asla istemeyiz. Hastalık sürecimiz çok zor, tedavi pahalı. Biz artık iki kişiyiz. Kan alıyoruz, aldığımız için de vücuttaki demir oranı yükseliyor. Bunu vücuttan atmak içinde infizyon pompası kullanıyoruz. İlacı karşılayan devlet iğneyi karşılamıyor. Her gün kullanmak zorunda olduğumuz iğneyi pahalı olmasından dolayı alamıyoruz."

"BİZE VİRÜSLÜYMÜŞÜZ GİBİ BAKIYORLAR"

İnsanların talasemiyi tanımadıklarını, yetkililerin bu konuda toplumu bilinçlendirmelerini gerektiğini belirten Hasan Karalı, "İnsanlar bize virüslü gibi bakıyor. Bu hastalığın bulaşıcı özelliği yok. Kalıtsal bir hastalık olduğu için anne ve babadan gelen genler bu hastalığı taşıyorsa, hastalığa yakalanma yüzdesini belirliyor. Talasemi Derneği olarak kermes düzenlemiştik. Ürün satardık ama insanlar virüslüymüşüz gibi bakar, bizden ürün almaktan kaçınırlardı." dedi.

"HASTANELER İKİNCİ EVİMİZ OLDU"

Tedavi nedeniyle 10 günde bir hastanede olduklarını söyleyen Hasan Karalı, hastaneleri ikinci evleri gibi gördüklerini anlatırken "Kan almak zorunda kalıyoruz. Kan aldıktan sonra vücudumuz kendine geliyor ama 10 gün sonra yine kötüleşiyoruz. Bu böyle sürüyor." ifadelerini kullandı.

Hastalık hakkında çok fazla bilgiye sahip olduklarını belirten Kader Şekerci de "Neredeyse bir doktorun bilgisine sahip olduk. Doktor hangi ilacı yazdığını söylemeden biz söylüyoruz. Bize iyi gelen şeyleri biliyoruz. Tıbbi terimleri bile öğrendik. Hastanelerle iç içe büyüdük." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Anemisi Hastası Çift, Çocuk Yapmama Şartı ile Evlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Tc Cumhuriyeti: Kahrolsun Akp Mhp Teröristleri 10 27 Yanıtla
  • Hadiiiiiiiioooo: Allah acil sifa versin 34 1 Yanıtla
  • urfaloji: Anoo ne güzel yakışmışlar birbirine alla ayırmasın Allah güzel geçim versin 30 1 Yanıtla
  • BORA: Mutlu olun inşallah. 27 0 Yanıtla
  • Şizo fren: Ali veli, ben varım, ben de uyuz oluyorum çocuklara, ne kadar gürültücüler, 2dk yerinde durmuyorlar, beni alsana :)) 4 15 Yanıtla
  • Veteriner fak. öğrencisi: Allah mesut etsin.evlatlık da edinebilirler bu gayet doğal. 16 0 Yanıtla
  • Ali: Allah bahtiyar etsin 14 0 Yanıtla
  • hirsiz arsiz bunlar: bunlari oraya sokan akp nin acilimi 3 9 Yanıtla
  • SEDAT: Evlat edinemezler çünkü akdeniz anemisi genetik bir hastalık doğacak çocuklarıda akdeniz anemisi hastalığıyla dünyaya gelecek tıb bunun çaresini bir bulamadı yazık insanlara hayatları boyunca çocuk yapamamanın üzüntüsüyle yaşayacaklar benim de bir tanıdığım bayan var oda akdeniz anemisi daha önce konuşuyorduk bir kaç sorun oldu eski sevgilisiyle tekrar barıştılar şimdi bana dönse hiç tereddüt etmeden evlenirim onunla hastalığı benim için önemli değil kalbimin sesi önemli 9 1 Yanıtla
  • eda: Dünyada haala açlıktan ölen çocuklar olduğu sürece yenilerini yapmanın bi manası yok 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement