Çocuk ve Gençlerin Gözüyle Polis" Yarışması - Son Dakika
Yerel

Çocuk ve Gençlerin Gözüyle Polis" Yarışması

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, "Çocuk ve Gençlerin Gözüyle Polis" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

23.05.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, "Çocuk ve Gençlerin Gözüyle Polis" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün onayıyla uygulanan " Van'da Güvenli Toplum Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençlerle El Ele Projesi" kapsamında, "Çocuk ve Gençlerin Gözüyle Polis" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Van'da yaşayan çocuk ve gençlerin sosyal yaşama katılımlarının sağlanarak kişisel gelişimlerini desteklemek, suça karşı farkındalıklarını artırmak, çocuk ve gençleri suçtan uzak tutmak, zararlı ve bağımlılık oluşturan madde kullanımından uzaklaştırmak, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na denk getirildi.

İki ay boyunca, merkez, ilçe ve mahallelerde 950'den fazla okula ulaşılarak, buralarda eğitim gören öğrencilerin yarışmaya katılımı sağlandı.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Değerlendirme Komisyonu, resim, şiir ve kompozisyon dallarında ilk 10'a giren eserleri seçti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Polis Evi Urartu Salonu'nda düzenlen törende, İl Emniyet Müdür Vekili Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şirin Atlı tarafından verildi.

Okul yöneticileri, dereceye giren öğrenci ve ailelerinin de hazır bulunduğu programda, birinci olan öğrencilere bisiklet, ikincilere tablet, üçüncülere fotoğraf makinesi hediye edildi.

Programda ilk 10'a giren tüm öğrencilere kol saati hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuk ve Gençlerin Gözüyle Polis' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement