Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Ören Yerinde Kazı Yaptı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Ören Yerinde Kazı Yaptı

Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Ören Yerinde Kazı Yaptı

Harran Örenyeri'nde, arkeologlar nezaretinde çapa, mala ve fırçalarla kazı yapan öğrenciler, toprak altından çıkan parçalara ilişkin bilgi aldı.

29.08.2014 11:52  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesindeki HRÜ Çocuk Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenciler, Harran Örenyeri'nde kazı çalışması yaptı.

Üniversitede eğitim alan yaşları 7 ila 14 arasında değişen 30 öğrenci, " Arkeoloji'yi öğreniyorum, kentimi keşfediyorum" projesi kapsamında tarihi Harran ilçesini ziyaret etti. Daha sonra Harran Örenyeri'ne geçen öğrencilere Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ve arkeologlar, tarihi kalıntılara ilişkin bilgi verdi.

Ardından çocuklar için Emeviler döneminden kalma Ulu Camisi kazı alanında yaklaşık 30 metrekarelik içerisinde heykel, seramik parçaları ve bakır eşyaların bulunduğu özel bir alan oluşturuldu.

Arkeologlar nezaretinde çapa, mala ve fırçalarla kazı yapan öğrenciler, toprak altından çıkan parçaların üzerindeki yazı ve sembollere ilişkin bilgi aldı.

Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazı çalışmasına katılan çocukların tarihi eserlere bakış açısını değişeceğine inandığını söyledi.

Öğrencilerin bir eseri bulmanın heyecanıyla sevinç çığlıkları atmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Önal, "Uygulama, çocukların birer 'kültür elçisi' olarak yetişmesine ciddi katkı sağlayacak" dedi.

Harran Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş da öğrencilere yönelik çeşitli projeler geliştirdiklerini kaydetti.

Öğrenciler ise ilk defa kazı çalışmasına katıldıklarını ve çok heyecanlandıklarını söyledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çocuk Üniversitesi Öğrencileri Ören Yerinde Kazı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement