Çocuk Felci Sürüşü Türkiye Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Çocuk Felci Sürüşü Türkiye Gündeminde

Sporculara Adana'da muhteşem uğurlama, Niğde'de çiçekli karşılama.

18.10.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz gün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in startıyla başlayan Çocuk Felci İçin Sürüyorum Farkındalık Yaratıyorum projesi kapsamında yola çıkan 11 bisikletçi ve beraberlerindeki İpekyolu Rotary Kulübü üyelerinden ve sağlık ekiplerinden oluşan ekip Türkiye gündeminde yakından takip ediliyor.

Sporcuların köy ve kasaba girişlerindeki karşılanmaları ve yol güzergâhlarındaki kentlerde düzenlenen tanıtım toplantıları büyük dikkat çekerken pedal çeviren sporcuların gittikleri her yerde büyük sevinçle karşılandığı ifade ediliyor. Gaziantep'ten start alan, Osmaniye üzerinden Adana'ya giden bisiklet sürücülerinin Adana'da büyük bir ilgiyle ve çiçeklerle karşılanması sporculara motivasyon verirken burada düzenlenen törene Uluslararası Rotary Genel Başkanı Gary Huang'ın katılması projenin önemi açısından büyük sevinç yarattı. Türkiye'nin uluslararası arenadaki tanıtımı içinde önem taşıyan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nokta Polikliniği, Tuğcan Hotel, EGS Mühendislik, Enam İnşaat, Günal Yapı, ART Halı, Kadoil Petrol, Meysu ve Şirvan Baklava sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan, "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz"farkındalık projesi kapsamında ki 11 bisikletçi Adana Güney Rotary Kulübü tarafından ağırlanmasının ardından Adana Atlı Spor Kulübünde düzenlenen törende konuşan Uluslararası Rotary Başkanı Gary Huang sporcuları ve İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay'ı kutlayarak çocuk felcinin gelecek yaşamları olumsuz etkilediğini ifade ederek "Rotary gününü bu dönem çeşitli yerlerde, çeşitli bölgelerde hem dostlukları geliştirmek hem de hizmet projelerimizi yaymak amacıyla düzenliyoruz. Örneğin bugün burada bir maraton gördünüz. Engellilerin projesini gördünüz. Onlar aynen engelli olmayan bir insan gibi bu projeye maratona katılabildiler ve biz bütün insanlara toplumumuzdaki, etrafımızdaki bütün insanlara engelli olsun ya da olmasın onlarla birlikte olduğumuzu onlara yardıma hazır olduğumuzu belirtmek için buradayız" dedi.

Adana'dan muhteşem uğurlama, Niğde'de çiçekli karşılama

Adana'da düzenlenen muhteşem bir törenin ardından sporcular aynı gün akşam saatlerinde Niğde'ye ulaşarak burada da büyük bir törenle karşılandı. Karşılama töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz ve Niğde Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayhan Altan ile kulüp üyeleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Niğde'de konaklayan ve dinlenen sporcular bu gün düzenlenen bir törenle sürüşlerine devam etti. Projenin başarıyla devam ettiğini ifade eden İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay Niğde'de düzenlenen törende "Bugün Niğde, bundan sonra da Kapadokya, Ankara, Sinop, Kastamonu, Samsun'a kadar yolumuza devam edeceğiz umarım projemizin hedefi gerçekleşir, herkes çocuk felcinin farkına varır. Bugün üçüncü gün. Dün yağmurla karşılaştık. Kastamonu ve Samsun'a giderken zorlanacağımızı düşünüyoruz. Çünkü hava tahminleri kar yağışı olacağını gösteriyor. Tehlikeli ve zor bir yolculuk olacak. Çocuklarımız 16- 17 yaşlarında lisanslı ve bazıları milli sporcu. Elimizden geleni yapacağız, projemizi kazasız belasız bir şekilde bitiririz diye düşünüyoruz." dedi. Projeyi önemsediklerini ve Türkiye genelinde duyurmak için çalıştıklarını ifade eden Niğde Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayhan Altan ise dünyada çocuk felcinin çok azalmasına rağmen güney illerinde ve İstanbul'da görüldüğünü belirterek, sporcuların bu olaya farkındalık yaratmak amacıyla Gaziantep'ten Samsun'a yola çıktığını ifade etti. Sporcuların bugün Kapadokya'ya ulaşacakları ve geceyi Kapadokya'da geçirdikten sonra yarın düzenlenecek törenle Aksaray, Kulu güzergâhından Ankara'ya ulaşacakları bildirildi. Ankara'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerin ardından sporcuların Anıt Kabri de ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çiçek koyacakları ve daha sonra Sinop, Kastamonu güzergâhından Samsun'a ulaşılacağı açıklandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Rotary Kulübünün ortaklaşa gerçekleştirdiği projeye Adana Güney Rotary Kulübü, Niğde Rotary Kulübü, Kapadokya Rotary Kulübü, Ankara İncek Rotary Kulübü, Kastamonu Rotary Kulübü, Sinop Diyojen Rotary Kulübü ve Samsun Atakum Rotary Kulübünün destek verdiğini de ifade eden Başkan Işınsu Alpay sporcuların ailelerine gönderdiği mesajda da "Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız, onların en iyi şekilde parkuru tamamlanması için onlarla birlikte hareket ediyoruz. Merak etmeyin her şey yolunda" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk Felci Sürüşü Türkiye Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in ihracatı yüzde 28,2 artışla 642,44 milyar yuan olurken, ithalatı da yüzde 29,9 artışla 377,85 milyar yuana ulaştı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu. Shenzhen'in en büyük ticaret ortağı olan ASEAN ile ticareti ise yüzde 38,4 artışla 165,64 milyar yuana ulaşarak şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 16,2'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı
    18:24 Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kedi yavrusunu sıkıştığı yerden çıkararak doğal ortamına bıraktı.

  • Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    18:24 Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Fethiye'de düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL'den satışa sunuldu.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.


Advertisement