''Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Spor

''Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" Projesi Tanıtıldı

Gaziantep'te 11 sporcunun 10 gün bisiklet süreceği "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" projesinin tanıtımı yapıldı.

22.10.2014 17:39  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 11 sporcunun 10 gün bisiklet süreceği "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" projesinin tanıtımı başkentte yapıldı.

Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara Atlı Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay'ın yanı sıra sporcular ve proje yetkilileri katıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, projenin önemine değinerek, "Bu proje hem çocuk felci hastalığına hem de bisiklet sporunda yapılan çalışmalara dikkati çekecek. Projenin, korunmasız şartlar altında, kendi ülkelerindeki baskılardan kaçarak ülkemize gelen çocuklarda da görülebilecek bu hastalığa dikkat çekilmesi anlamında büyük önem arz ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay ise 16 Ekim'de Gaziantep'ten başlayan projeye katılacak bisikletçilerin lisanslı olduğuna dikkati çekerek, projenin, çocuk felcini dünyadan silmek amacıyla başlatıldığını kaydetti. Alpay, amaçlarının çocuk felcini ve aşılama kampanyalarına dikkat çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

Proje kapsamında Gaziantep'ten yola çıkan 11 bisikletçi, Osmaniye, Adana, Niğde, Kapadokya, Aksaray ve Kutlu'dan sonra Ankara'ya ulaştı. Toplam 630 kilometre yol kat eden sporcuların, 25 Ekim Cumartesi günü Samsun'a varması bekleniyor.

Projeye, Türkiye Bisiklet Federasyonu da sponsorluk desteği veriyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor ''Çocuk Felci İçin Sürüyoruz' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement