Çoban Mustafa Paşa'ya Vefa - Son Dakika
Güncel

Çoban Mustafa Paşa'ya Vefa

Başkan Köşker, müjdeyi "Şehrin Ajandası Gebze" konulu konferansta verdi.

14.01.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çoban Mustafa Paşa Vakfiyesi'ni tüm yönleriyle açığa çıkaracak bir araştırma başlattık"

İsmail Kahraman: Osmanlı arşivlerinde Gebze ile ilgili 3 bin belge var

KONFERANS BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Gebze Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nin işbirliği ile düzenlenen ve Araştırmacı Gazeteci Yazar İsmail Kahraman'ın sunumunu yaptığı "Şehrin Ajandası Gebze" konulu konferans Gebze Kültür Merkezi'nde yapıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Hizmet İş Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın izlediği konferans öncesi eski Gebze fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açıldı.

ÇOBAN MUSTAFA PAŞA VAKFİYESİ İÇİN TARİHİ ARAŞTIRMA

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy'un selamlama konuşmalarının ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, şehirlerin yarıştığı bir dünyada yaşadıklarını belirterek, "Eğer şehrimizde güzel bir gelecek inşa etmek istiyorsak tarihimizi, geçmişimizi ve şehrimizin gelişim sürecini iyi bilmemiz gerekir. Bizler bu anlamda Gebze'mizin sembol isimlerinden Çoban Mustafa Paşa ile ilgili Osmanlı arşivlerinden detaylı bir araştırma başlattık. İnşallah Çoban Mustafa Paşa Vakfiyesi'ne ait sağlıklı bilgilere ulaşacağız. Yaklaşık bir yıl sürecek araştırma sonunda Çoban Mustafa Paşa ve vakfiyesini tüm yönleriyle açığa çıkaracağız" dedi.

KAHRAMAN: GEBZE BİR VAKFİYE ŞEHRİDİR

Daha sonra kürsüye çıkan Araştırmacı Gazeteci Yazar İsmail Kahraman sinevizyon eşliğinde Gebze'de iz bırakan tarihi şahsiyetlerle, kentin tarihi gelişim sürecini görseller eşliğinde anlattı. Gebze'nin bir vakfiye şehri olduğunu belirten İsmail Kahraman, "Osmanlı belgelerinde Gebze ile ilgili 3 bin belge var. Gebze bölgesinde 18 vakıf var. Gebze bir vakıf şehridir. Gebze'yi sevelim. Sevmek için önce tanımamız gerekiyor. Tanımamız için de şehrimizdeki tüm tarihi eserleri ve doğal güzellikleri gezmeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çoban Mustafa Paşa'ya Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement