Clapper: IŞİD, Bu Yıl İçinde ABD'ye Saldırıda Bulunabilir - Son Dakika
Güncel

Clapper: IŞİD, Bu Yıl İçinde ABD'ye Saldırıda Bulunabilir

Clapper: IŞİD, Bu Yıl İçinde ABD\'ye Saldırıda Bulunabilir

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper, IŞİD'in en önde gelen tehdit olduğunu ve bu yıl içerisinde ABD ve AB'de saldırılar gerçekleştirebileceğini ifade etti.

10.02.2016 05:49  Güncelleme: 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper, IŞİD yıl içerisinde ABD ve AB ülkelerine yönelik saldırılar düzenleyebileceğini ifade etti.

SORULARI CEVAPLADILAR

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'nde gerçekleştirilen "Küresel Tehditler" oturumunda ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü James Comey, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü John Brennan, Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Direktörü Michael Rogers ve Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) Direktörü Vincent Stewart, ABD'nin ulusal çıkarları çerçevesinde öne çıkan güvenlik ve istihbarat konularıyla ilgili senatörlerin sorularını cevaplandırdı.

"IŞİD, ABD VE AB'YE SALDIRABİLİR"

Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper, IŞİD'in küresel anlamdaki etkinliğinin El-Kaide'yi geride bıraktığını ifade ederek, "Şu anda en önde gelen tehdit olan IŞİD, bu yıl içinde ABD ve AB'ye saldırılarda bulunabilir" dedi.

IŞİD'in özellikle dijital araçları çok etkili bir şekilde kullanarak dünyanın her tarafından yeni katılımcılara ulaştığını belirten Clapper, geçen yıl IŞİD'e Batılı ülkelerden 6 bin 600 militanın katıldığını, bu sayının bir önceki yıl ise 3 bin 400 civarında olduğunu belirtti.

"Şİİ-SÜNNİ GERGİNLİĞİ ARTABİLİR"

Clapper, ABD'nin siber güvenlik alanında sağlam bir altyapıya sahip olduğunu ancak özellikle Rusya, Çin ve Kuzey Kore'den gelen siber saldırıların endişe kaynağı olmaya devam ettiğini kaydetti. Clapper, Ortadoğu'da Sünni ve (İran destekli) Şii sekteryan grupları arasındaki tansiyonun önümüzdeki aylarda daha da artabileceğine işaret etti.

"IŞİD'İN EN ÖNEMLİ HEFEFİ LİBYA"

CIA Direktörü Comey ise Libya'yı IŞİD'in Suriye ve Irak'tan sonraki en önemli hedefi olarak değerlendirdiklerini kaydederek Ortadoğu'da üzerlerindeki baskı artan IŞİD militanlarının bazılarının Libya'ya gitmeye başladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Clapper: IŞİD, Bu Yıl İçinde ABD'ye Saldırıda Bulunabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hakan : bu supriz bir haber degilki. ben de istihbarat almadan amerika ve ab ulkelerine saldirabilir diyebilirim. bunlar ingiltere almanya ve fransa. :)) 0 0 Yanıtla

Advertisement