Cizre - Hdp'li Irmak: Kürt Halkının Direnişi, Devleti Adım Atmaya Zorladı - Son Dakika
Güncel

Cizre - Hdp'li Irmak: Kürt Halkının Direnişi, Devleti Adım Atmaya Zorladı

Cizre - Hdp\'li Irmak: Kürt Halkının Direnişi, Devleti Adım Atmaya Zorladı

Hdp'li Irmak: Kürt halkının direnişi, devleti adım atmaya zorladı ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde erken kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan HDP Şırnak Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Öcalan'ın silah bırakması yönünde PKK'ya yaptığı çağrıyı değerlendirerek, "Kürt halkının direnişi, devleti adım atmaya zorladı ve masaya oturttu" dedi.

02.03.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Irmak: Kürt halkının direnişi, devleti adım atmaya zorladı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde erken kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan HDP Şırnak Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Öcalan'ın silah bırakması yönünde PKK'ya yaptığı çağrıyı değerlendirerek, "Kürt halkının direnişi, devleti adım atmaya zorladı ve masaya oturttu" dedi. Cizre İlçesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Özgür Kadın Kongresi (KJA) öncülüğünde düzenlenen bir etkinlikle bir hafta erken kutlandı. DBP il binası önünde toplanan binlerce rengarenk kıyafetler giyen kadınlar, Abdullah Öcalan, PKK, KCK, YGP ve YPJ lehinde sloganlar atarak, Çarkendal Meydanı'na kadar yürüdü. DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, burada yaptığı konuşmada, meydanda toplanan kadınları selamlayarak, kadınların Kürt mücadelesindeki önemine değindi. Çözüm sürecinin müzakereye evrildiğini, bu mücadelede kadınların da önemli pay sahibi olduğunu söyleyen Irmak, şöyle devam etti: "Bugün kadınlar günü, buradan Cizre kadınlarının sesini İmralı'ya gönderiyoruz. Dün tarihi bir adım atıldı. Kürt halkının bu süreçte çok büyük emekleri var. Devlet artık yola geldi, 'ben sizinle artık savaşamam' diyor. Önder Apo'nun başlattığı bu süreç, tüm halkımıza kutlu olsun. Silah bırakmadan önce bir çok şey gerekiyor. Biz silahı demokrasi yolunu açmak için kaldırdık. Mecburiyetten yönümüzü dağlara verdik. Bize silah ve dağ dışında başka yol bırakmadılar. Kürtler'e düşen soykırım ve katliamlardı. Ancak artık müzakereyle yürütüyoruz. Masaya oturarak, konuşarak sorunlarımızı çözeceğimizi söyledik. Şu ana kadar AKP hükümeti bu konuda hiç adım atmadı. Ancak bu gün Kürt halkının direnişi, devleti adım atmaya zorladı ve devlet masaya oturdu. Bugün tarihi bir gündür. Hükümete, bu size çok büyük bir fırsattır. Eğer bu şansı değerlendiremezseniz. Siz de tüm dünya da Kürtler'in neler yapacağını görecek." Daha sonra HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin yaptığı konuşmadan sonra platforma çıkan HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk da Özgecen Aslan cinayetini hatırlatarak, kadınların erkek egemen sistemle baş etmesi için örgütlenmesi gerektiği üzerinde durdu.

'KADINLAR OLARAK ÖZ SAVUNMAMIZI GELİŞTİRMELİYİZ'

Son olarak, Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Cizire Kantonu Kadın Bakan Yardımcısı Hivra Erebo, sahneye davet edildi. Zılgıt ve alkışlarla sahneye çıkan Erebo, YPJ'li kadınların selamını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, "Merhaba direnen kadınlar, merhaba Botanlı kadınlar, YPJ'li kadınların selamını getirdim. Rojava'da bu gün direnebiliyorsak, siz direnen kadınların sayesindedir. Tılhemis'ten size müjde getirdim. Bu gün kendi kıyafetlerimizle Fransa'ya geçebiliyorsak. Bu kadınların direnişi sayesindedir. Bu YPJ ve dağlarda ki gerilla sayesindedir. Kadınlar olarak öz savunmamızı geliştirmeliyiz. Biz kendimizi savunamazsak kimse bizi savunamaz. Şengal'deki gibi bir kadın katliamının yaşanmaması için, kaçırılan Süryani/Asuri kadınlar için öz savunmamızı almalıyız. 21'nci Yüzyıl kadın yüzyılı olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre - Hdp'li Irmak: Kürt Halkının Direnişi, Devleti Adım Atmaya Zorladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yaparak fotoğraf çeken katılımcılar, Tonya Kaymakamı Adem Eser tarafından yapılan açıklamada yaylanın tanıtımının yapılması gerektiği belirtildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu ve turizm sezonunun başladığını söyledi.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.


Advertisement