Cirit, Türk Dünyasının Milli Sporu Olacak - Son Dakika
Güncel

Cirit, Türk Dünyasının Milli Sporu Olacak

Cirit, Türk Dünyasının Milli Sporu Olacak

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Alpaslan Ceylan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve İranlılar'a öğrettikleri ata sporu ciritin yakın bir gelecekte 'Türk Dünyasının Milli Sporu' olacağını savundu.

06.02.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Alpaslan Ceylan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve İranlılar'a öğrettikleri ata sporu ciritin yakın bir gelecekte 'Türk Dünyasının Milli Sporu' olacağını savundu.

Erzurum'da faaliyet gösteren 21 atlı cirit spor kulübü başkanı ve her takımı temsilen bir sporcu atıyla birlikte dün Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen adına, Cirit Kulübü Başkanlarına atları için 45 ton yem almaları için hediye çeki verildi. Belediye görevlileri, tören sırasında atların üzerinde bekleyen ciritçilere çay servisi yaptı. Tepsi ile getirilen çayları at üstündeki ciritçilere dağıtmak kolay olmadı. Atlar, tepsideki şekeri yemek isteyince çayları dağıtan görevliler zor durumda kaldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ile birlikte törene katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, belediyenin Erzurum adına hizmet veren tüm spor dallarının yanında olduğunu ve her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi, Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Alpaslan Ceylan ise katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Ata sporu ciritin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Prof.Dr. Ceylan, şöyle konuştu:

"Hedefimiz Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de yardımlar ile cirit oynanan çevre köylerde birer cirit sahası yapılması ve bir de olimpiyat köyünün kurulmasıdır. Türkiye'de 2018 yılında 'Türk Dünyası Oyunları' gerçekleştirilecek. Bunun için en iyi yerin de Erzurum olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu oyunları Erzurum'da yapacağız. Bu yıl cirit ligine geçme hazırlıklarını tamamladık. Spor Bakanlığının onayı kaldı. Umut ediyorum ki onaylanır ve 2016'da cirit ligine geçmiş oluruz. Ayrıca Kırgızistan'da yapılan anlaşma ile birlikte Eylül ayında götüreceğimiz cirit takımları ile 2'nci Dünya Göçebe Oyunlarına, 'Cirit Oyunları' adı altında yarışmalara katılacak ve dünyada ilk olacak. Cirit artık sadece Türkiye'de değil Türk dünyasında da oynanır hale gelecek. Özbekistan ve İran'da cirit takımı kurmuştuk. İran ile Erzincan'da, Özbekistan ile de Bayburt'ta milli maçlar yapacağız. Şu anda Kırgızistan ve Kazakistan'da cirit takımı oluşturuyoruz. Onlara antrenör ve eğitim desteği veriyoruz. Artık Türk Dünyasında cirit milli spor olarak oynanacak." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cirit, Türk Dünyasının Milli Sporu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement