3 Çocuğa Tecavüz Eden Sanığın Cezasını 150 Yıldan 10 Yıla Düşürüldü! - Son Dakika
Güncel

3 Çocuğa Tecavüz Eden Sanığın Cezasını 150 Yıldan 10 Yıla Düşürüldü!

3 Çocuğa Tecavüz Eden Sanığın Cezasını 150 Yıldan 10 Yıla Düşürüldü!

Diyarbakır'da, 14 yaşındaki 3 kızı evine götürerek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 150 yıl hapisle yargılanan U.Ç.'nin cezası, "rızaları var" gerekçesiyle 10 yıla düştü.

25.05.2015 11:17  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da kendini subay olarak tanıtıp, 14 yaşındaki 3 kızı evine götürdüğü, esrar içirdiği ve film izletip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 150 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan U.Ç., yeni gelişmelerin ortaya çıkmasıyla tahliye edildi ve hakkında istenen ceza da 3.5 ile 10 yıl hapse düşürüldü.

OKUL YÖNETİMİ POLİSE BİLGİ VERDİ

Bir ortaöğretim kurumunda okuyan kız öğrenciler G.D., R.A. ve N.K., 2014 yılında öğretmenlerine, Facebook'ta tanıştıkları bir subayın İngilizce ders için kendilerini eve götürdükten sonra içki ve esrar içirdiğini, film izletip cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Okul yönetiminin polise bilgi vermesi üzerine yapılan araştırmada, şüphelinin sahte isimle 2 ayrı Facebook hesabı olduğunu belirlendi. Polis, subay değil Tercüman olduğu belirlenen 42 yaşındaki U.Ç.'yi gözaltına aldı. U.Ç.'nin evinde askeri elbise, gaz tabancası ve mermi bulunurken, bilgisayarında çok sayıda cinsel içerikli film ve öğrencilerle yazışma tespit edildi.

TUTUKLANDI, 150 YIL HAPİS İSTENDİ

Adliyeye sevk edilen U.Ç. tutuklanırken, hazırlanan iddianamede şüphelinin 'Çocuğun cinsel istismarı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Uyuşturucu madde sağlama', 'Ateşli silah ve mermi bulundurma', 'Çocuğu müstehcen yayınları seyretmeye teşvik' suçlarından 150 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi.



7 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ

2014 yılı Ağustos ayında 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan U.Ç. ifadesinde, mağdurların evine İngilizce ders almak için geldiğini belirterek, "Facebook'ta benden sigara, alkol ve esrar istiyorlardı, ben vermiyordum. Öğrencilere gerçek ismimi söyledim. Bu olayda asıl mağdur benim" dedi.

Davanın ikinci celsesinde uzun tutukluluk süresinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ihlali olduğunu belirten mahkeme, U.Ç.'nin tahliyesine karar verdi.

Bilgisayarında bulunan bir videoda ise U.Ç.'nin 14 yaşındaki başka bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Raporda U.Ç.'nin 14 yaşındaki G. isimli kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiği ve bunu gizli kameraya kaydettiği belirtildi.

3'ÜNCÜ RAPOR: RUH SAĞLIĞI BOZULMADI

Soruşturma sırasında iki ayrı hastaneye sevk edilen mağdurların 'ruh sağlığının bozulduğu' raporu verildi. Savcının raporları yeterli görmemesi üzerine çocuklar Dicle Üniversitesi'ne sevk edildi. Dicle Üniversitesi raporunda mağdurların ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi. Rapora itiraz eden mağdur avukatı çocukların Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini istedi. Savcı'nın yeni rapora gerek olmadığı yönündeki görüşü nedeniyle mahkeme talebi reddetti. Daha sonra mahkemeye dilekçe veren Avukat Ercan Yılmaz, sanığın evinde 40 adet pornografik CD ve gizli kamera görüntüsü ele geçirdiğini belirterek, "Sanık tehdit ettiği için çocuklar sürekli evine gitmek zorunda kalmış. Sanığın 14 yaşındaki çocuk ile ilişkiye girdiği görüntüler ortaya çıktı. Tutuklanmasını istiyoruz" dedi.

SAVCI: RIZASI VARDI

Davanın son celsesinde görüşünü açıklayan savcı sanığın mağdurlara uyuşturucu içerdiği iddiasıyla açılan davadan beraatini istedi. Sanığın 'Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ile suçlandığını belirten savcı, mağdurların kendi rızaları olduğunu ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığını söyleyerek U.Ç.'nin bu suçtan da beraatini istedi. Savcı R.A.'ya yönelik 'cinsel saldırı' suçunun 15 yaşında olan mağdurun kendi rızası doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, U.Ç.'nin bu suçtan da beraatini istedi.

"BASİT CİNSEL İSTİSMAR"

Savcı, iddianamede hakkında 150 yıl hapis cezası istenen sanığın, 14 yaşındaki mağdurlar G.D. ve N.K.'ya yönelik suçlarını da 'Basit cinsel istismar' olarak değerlendirdi. U.Ç.'nin 'Basit cinsel istismar', 'Çocukları müstehcen yayınları seyretmeye teşvik' ve 'Mermi bulundurmak' suçlarını işlediğini belirten savcı, 3.5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasıni istedi. Duruşma ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Çocuğa Tecavüz Eden Sanığın Cezasını 150 Yıldan 10 Yıla Düşürüldü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • adolf amca: Baslarim lan bu adalete. .. evine giren silahlı hirsizi kendi hayatini korumak için ateş edip öldüren sahisa MÜHEBBET isterler... böyle pisliği serbest birakirlar... savci olmusunuz hakim olmusunuz ama ADAM olamamisiniz 25 0 Yanıtla
  • Ahlak...: Bu kararı veren hakime sormak lazım..senin çocuklarına başına böyle bir durum gelse nasıl karar verirdin...acaba ? 21 1 Yanıtla
  • TATAR RAMAZAN: Bu kararı veren hakim amca senin kızının ırzına geçseydi bu namussuz aceba ne kadar ceza verirsin 19 0 Yanıtla
  • Yorumcu: Keşke o kızlardan biri o savcılardan hakimlerden birinin kızı olsaydı o zaman acaba yine aynı kararı verirler miydi? 17 1 Yanıtla
  • Ahlak...: Adaletve Ahlak anlayışımız bu kadar işte...resmen zinaya tecavüze teşvik..sonrada Ahlak bozuldu olur...Verecek bu şerefsize 100 yıl..(bana kalsa idam) 16 1 Yanıtla
  • pes: o nasıl savcı 15 1 Yanıtla
  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ... MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR.. CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...KOYU MHP LİYİM AMA MHP İKTİDAR OLAMAZ,KEŞKE OLSA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..ÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ UYARALİM...BİZİM İNSANİMİZ SAFDİR...... 2 14 Yanıtla
  • Samsunlu: Allah belanızı versin 14 YAŞ çocuk rıza bakılmaz... 14 1 Yanıtla
  • TATAR RAMAZAN: Bu nasıl yargı anlaşılır gibi değil 14 yaşındaki cocuk kendi rızasıyla ilişki ye girdim ifadesi kabul edilemez ben hakim beyi istifaya davet ediyorum yeterince görevini yerine geyiremisun 14 0 Yanıtla
  • sivridil: Birisi cikip,boyle mahkemeyide boyle yargiyida tanimiyorum hesabi ben kesecegim derse ne olacak 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı
    14:29 Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 15 gram esrar, 27 sentetik ecza, 15 gram metamfetamin ve 2 hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor
    14:27 Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig yolunda engeli aşmak istiyor

    Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu Yarı final 1.maçında Pamukkale Belediyespor, Cumartesi günü Şanlıurfa Bedensel Engelliler ile mücadele edecek. Mavi-beyazlı takım Süper Lig yolundaki bu engeli de aşmak istiyor.

  • Gel lan buraya diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla böyle ateş etti
    14:26 Gel lan buraya diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla böyle ateş etti

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay, saat 02.00 sıralarında 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Caddesinde meydana geldi. A.Y. ile kayınbiraderi F.D. arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle A.Y. tabancayla kayınbiraderi F.D'ye ateş açtı. Silah seslerini duyan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. F.D. olay yerinde polis ekiplerince gözaltına alındı. A.Y. ise elinden hafif şekilde yaralandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin caddede gerçekleştirdikleri çalışmada 2 mermi kovanı bulundu. Park halindeki bir otomobilde ise küçük çapta hasar meydana geldiği kaydedildi. Dehşet anları kamerada Öte yandan olaya ilişkin dehşete düşüren görüntü ortaya çıktı. Cep telefonu ile kaydedilen görüntüde, A.Y.'nin 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine tabancayla ateş ettiği duyuluyor. Ayrıca çevredekilerin 'ne olur yapma' şeklinde bağırarak şahsa engel olmaya çalıştığı anlar da kaydedildi.

  • Tokat'ın Zile ilçesinde otomobil devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
    14:25 Tokat'ın Zile ilçesinde otomobil devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

    Tokat'ın Zile ilçesinde Cafer Alan idaresindeki bir otomobil, Yücepınar köyü yolunda şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Güllü Alan yaralandı. Yaralı, Zile Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Sürücünün cenazesi ise aynı hastanenin morguna gönderildi.

  • Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    14:25 Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde Osman S. yönetimindeki kamyonet, Üçpınar Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ağaca çarptı. Kazada araçta bulunan Tuana (15) ve Tuğra S. (13) yaralandı ve Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Bandırma'da Denizde Erkek Cesedi Bulundu
    14:24 Bandırma'da Denizde Erkek Cesedi Bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizde bir erkek cesedi bulundu. Cesedin İmralı Adası açıklarında batan Batuhan-A gemisi mürettebatına ait olabileceği üzerinde duruluyor. Soruşturma devam ediyor.

  • Beyşehir'de Leylekler İlkbaharla Birlikte Yuvalarına Döndü
    14:24 Beyşehir'de Leylekler İlkbaharla Birlikte Yuvalarına Döndü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar yeniden leyleklerle şenlendi. Leyleklerin mekanları, canlı yayın kameralarıyla dünyanın her yerinden izlenebiliyor. Leylekler, baharla birlikte çiçek açan ardıç ağaçlarının çevresinde yerleştikleri yuvalarında güzel görüntüler sergiliyor. Leyleklerin dönüşü, kuş ve fotoğraf severlerin ziyaretlerinin artmasına yol açtı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti
    14:23 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı faaliyet gösteren Fener Market'i ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, ihtiyaç sahibi aileler için kurulan Fener Marketi gezerek, ürünleri inceledi.

  • Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi
    14:22 Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır Valiliğini ziyaret etti ve burada bir süre sohbet etti. Bakan Tekin, daha sonra öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya gelecek.


Advertisement