Boğaz Kesen 'Akıl Hastası'na Ömür Boyu Hapis - Son Dakika
Güncel

Boğaz Kesen 'Akıl Hastası'na Ömür Boyu Hapis

Boğaz Kesen \'Akıl Hastası\'na Ömür Boyu Hapis

Adapazarı'nda Yunus Kahya'yı boğazını keserek öldüren, 24 yaşındaki Uğur Kazdal, "akıl hastasıyım" dedi ama ömür boyu cezadan yırtamadı.

18.10.2014 11:56  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı'nda geçen Mart ayında 39 yaşındaki Yunus Kahya'yı boğazını keserek öldüren , 24 yaşındaki Uğur Kazdal'a, Adli Tıp'tan 'Kişide ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı' raporu üzerine ömür boyu hapis cezası verildi. Avukatı karara itiraz ederken, "Müvekkilim, son 8 yılda 18 kez hastaneye yattı ve halen tedavi gören bir akıl hastası" dedi.

"HAPSE GİRMEM GEREKİYORDU"

Olay, Adapazarı'nda 11 Mart tarihinde meydana geldi. Daha önce birçok suçtan sabıkası bulunan ve tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden olaydan 1.5 ay kadar önce bırakılan Uğur Kazdal, fabrika işçisi 39 yaşındaki Yunus Kahya'yı bıçakla 16 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü. Gözaltına alınan Uğur Kazdal, ilk ifadesinde, "Hapse girmek gerekiyordu. O nedenle öldürdüm" dedi. Daha sonra da tutuklandı. Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet sınığını akli dengesinin tespiti için Bakırköy Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

"CEZAİ EHLİYETİ VAR"

Hastanedeki 7 uzmandan oluşan sağlık kurulu, cinayet sanığı Uğur Kazdal için hazırladığı 2 sayfalık raporda, daha önce son 8 yılda 18 kez hastaneye getirilen ve daha önce 'Askerliğe elverişsiz' raporu olan sanığın madde ve alkol bağımlısı olduğunu belirtti. Kurul, sanığın cinayeti işlediği sırada cezai sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığı saptanmadığını bu nedenle cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor verdi

Bu rapor üzerine de Sakarya'daki mahkeme ilçelere giden otobüs durağında bekleyen tanımadığı 3 çocuk babası Yunus Kahya'yı boğazını keserek 16 yerinden bıçaklayarak öldüren Uğur Kazdal'a ömür boyu hapis cezası verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boğaz Kesen 'Akıl Hastası'na Ömür Boyu Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement