Çin Devlet Başkanı Şi, Pakistan'da - Son Dakika
Güncel

Çin Devlet Başkanı Şi, Pakistan'da

Pakistan'a resmi ziyarette bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, iki ülke arasındaki dostluğun bu yıl daha da pekişeceğini belirterek, "Çin-Pakistan ekonomik koridorunun Pakistan ve tüm bölgeye büyük yarar ve refah getireceğine inanıyorum" dedi Pakistan Cumhurbaşkanı Memnün Hüseyin'in özel daveti üzerine Pakistan'da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi'ye Pakistan devlet nişanı ödülü verildi.

21.04.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'a resmi ziyarette bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, iki ülke arasındaki dostluğun bu yıl daha da pekişeceğini belirterek, "Çin-Pakistan ekonomik koridorunun Pakistan ve tüm bölgeye büyük yarar ve refah getireceğine inanıyorum" dedi

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnün Hüseyin'in özel daveti üzerine Pakistan'da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi'ye Pakistan devlet nişanı ödülü verildi.

Pakistan parlamentosunun ortak oturumunda da konuşan Şi Cinping, "Bu sene, dost ülke Pakistan ile dostluğumuzu daha da güçlendireceğimiz bir sene olacak. Bundan sonra ilişkilerimizi pekiştirmek için daha sık üst düzey toplantılar yapacağız" ifadesini kullandı.

Şi, Pakistan'ı "kardeş ülke" olarak tanımladı ve Çin halkının da Pakistanlıları sevdiğini, Pakistan'ın kalkınmasını tıpkı kendi ülkelerinin kalkınması gibi istediklerini söyledi. Şi, "Halklarımız arasındaki ilişkileri daha da canlandırmak için yüzer kişilik gruplar halinde karşılıklı ziyaretler düzenlemeliyiz. Önümüzdeki beş sene içerisinde iki bin Pakistanlı gencin çeşitli alanlarda eğitim almalarını sağlayacağız ve bin Pakistanlı kardeşimize dilimizi öğrenmeleri için imkan yaratacağız" diye konuştu.

Şi, imzaları atılan toplam 46 milyar dolar değerindeki "Çin-Pakistan ekonomik koridoru" projesi hakkında konuşurken, projenin Pakistan'a ve tüm bölgeye büyük yarar ve refah getireceğine inandığını dile getirdi. Şi, şöyle devam etti:

"Pakistan tarihi bir kalkınma şansı yakaladı. Sayın Başbakan Navaz Şerif'in ülkesini ekonomik olarak 'Asya kaplanı' haline getirmek için vizyonunu ve çabalarını takdir ediyorum. Çin halkı her zaman Pakistan halkının yanında olacak. Pakistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini her zaman koruyacağız. Pakistan, Çin'in desteği ile karşılaştığı her sorunun üstesinden gelecek. Pakistan onurlu ve cesur bir halka sahip muazzam bir ülke. Pakistan, son 60 yılda iç ve dış bir çok sorunla karşılaşsa da buna rağmen toprak bütünlüğünü ve egemenliğini korumayı, ekonomisini canlı tutmayı başardı. Aynı kaderi paylaşan dost ülkeler olarak halkımıza parlak bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışacağız."

Pakistan'ın teröre karşı verdiği mücadelede gösterdiği fedakarlığı takdir eden Şi, Pakistan'ın bu konuda hep ön cephede yer aldığını, terörün her iki ülke için ortak tehdit olduğunu, terörle mücadelede Pakistan'ın kapasitesini artırmak için ülkesinin destek vereceğini söyledi. Şi, Pakistan ile güçlü bir ilişkinin Çin politikasında her zaman öncelikli olarak kalacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Devlet Başkanı Şi, Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.


Advertisement