Cimnastik İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Cimnastik İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Toplantısı

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "Göreve geldiğimizde bin 500 lisanslı sporcu vardı.

19.12.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cimnastik İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Toplantısı, Antalya'da başladı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Kervansaray Otel'deki açılış töreninde, 75 ilde irili ufaklı cimnastik salonu bulunduğunu söyledi.

Her ilde olimpik bir cimnastik salonunun olmasını istediklerini dile getiren Çelen, sporcu sayısını sürekli artırdıklarını kaydetti.

Çelen, "Biz göreve geldiğimizde bin 500  lisanslı sporcu vardı. Bugün bu sayı 34 bine ulaştı. Bakanlıktan para istiyoruz ama onlar da haklı olarak olimpiyatlarda kaç madalya aldığımızı, dünya şampiyonasında kaç madalya alacağımızı soruyor. Sayılarımızı yükseltmemiz lazım. Salonlara gelen çocuklara lisans çıkartalım" dedi.

Cimnastikte yarışmalara 6-7 yaşlarında girilebildiğini ama başlama yaşının 3'e indiğini belirten Çelen, 3 yaşında çocuklara lisans çıkartabildiklerini anlattı.

Çetin, şöyle konuştu:

"Diğer federasyonlar, örneğin Tekvando Federasyonu 'benim 60-70 bin sporcum var' diyorsa biz en küçük yaşta başlanılan sporsak 150-200 bin sporcumuz olması lazım. Lisanslı sporcu sayısı kadar faal sporcu sayısı da çok önemli. Aktif, yarışmalara katılan 2 bin 700 lisanslı sporcumuz varken bu sayı 10 bin 900'lere yükseldi. Bunda il temsilcilerimiz ve il müdürlerimizin büyük katkısı var."

Yaklaşık 550 kişinin katıldığı Cimnastik İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Toplantısı, 21 Aralık'ta sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cimnastik İl Temsilcileri ve Kulüp Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement