Çiftliğinin Elektriğini Güneş Enerjisiyle Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Çiftliğinin Elektriğini Güneş Enerjisiyle Sağlıyor

Çiftliğinin Elektriğini Güneş Enerjisiyle Sağlıyor

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde hayvan çiftliği bulunan Ramazan Bayram, işletmesinin elektriğini 25 bin liraya yaptırdığı güneş enerjisi sisteminden sağlıyor.

08.04.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde hayvan çiftliği bulunan Ramazan Bayram, işletmesinin elektriğini 25 bin liraya yaptırdığı güneş enerjisi sisteminden sağlıyor.

Büyük Menderes Nehri kıyısında besicilik yapan Ramazan Bayram, iki yıl önce meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden çözüm yolları aramaya başladı. Güneş enerjisi sisteminin yararlarını öğrenen Bayram, harekete geçip 25 bin lira harcamayla çiftliğine güneş panelleri yerleştirdi.

Güneşten yararlanmanın enerji için en iyi yollarından birisi olduğunu vurgulayan Ramazan Bayram, "20 yıldır hayvancılık ve çiftçilik yapıyorum. Hayvan çiftliğine iki yıl önce elektrik sıkıntısına bir çözüm amaçlı güneş enerjisi sistemi yaptırdım. Yaptırdığım güneş enerjisi sistemi ile gördüğünüz çiftliğin tüm enerjisini sağlamaktayım. Yaz aylarında hiç sıkıntı olmadan kendi elektriğimi kendim üretebiliyorum ama kış aylarında havalar uzun süreli bulutlu olduğunda yaşanan sıkıntıyı da kısa süreli jeneratörle çözüyorum. Bölgemizde güneş yılın 12 ayı var. Bu nedenle güneş enerjisinden herkesin faydalanması gerektiğini düşünüyorum. 25 bin liraya mal ettiğim güneş enerji sistemlerini birkaç yıl içinde ödediğim parayı telafi ediyor. Ürettiğim elektrikle çiftlikte bulunan 40 ineğin sağımı, aydınlatması, sondaj kuyusunu ve ısınmasını rahatlıkla karşılayabiliyorum" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiftliğinin Elektriğini Güneş Enerjisiyle Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement