Çifte Cinayet Sanığına Pişmanlık İndirimi - Son Dakika
Güncel

Çifte Cinayet Sanığına Pişmanlık İndirimi

Çifte Cinayet Sanığına Pişmanlık İndirimi

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 14 ay önce kendisinden ayrılan nişanlısı 23 yaşındaki Nuray Çelik ve onun babası 59 yaşındaki Hasan Çelik'i av tüfeğiyle vurup öldürdüğü, annesi Bingün Çelik'i de öldürmeye kalkıştığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Serdar Büberoğlu ile ilgili karar açıklandı.

26.01.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 14 ay önce kendisinden ayrılan nişanlısı 23 yaşındaki Nuray Çelik ve onun babası 59 yaşındaki Hasan Çelik'i av tüfeğiyle vurup öldürdüğü, annesi Bingün Çelik'i de öldürmeye kalkıştığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Serdar Büberoğlu ile ilgili karar açıklandı. Büberoğlu, Nuray Çelik'i öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu, ardından pişman olduğundan ömür boyu, Hasan Çelik'i öldürmekten önce ömür boyu, pişman olduğundan indirime gidilip 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bingün Çelik yönünden ise sanığın beraaatine karar verildi. Babası ve kız kardeşi öldürülen Canan Binici, kararı alkışlayarak protesto etti.

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasına, tutuklu yargılanan sanık Serdar Büberoğlu, avukatı Burhan Güneş ile öldürülen Nuray ve Hasan Çelik'in yakınları Bingün Çelik ile kızı Canan Binici ve avukatları Aysun Yazıcıoğlu Çerçi ile yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Ölenlerin avukatı Aysun Yazıcıoğlu Çerçi, savcının verdiği mütalaaya katıldıklarını, sanığın birçok kez maktüleyi tehdit edip yargılanıp ceza aldığını, eylemi tasarlayarak yaptığını, hakkında herhangi indirim uygulanmamasını istedi. Bingün Çelik ile Canan Binici de sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını ve şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Canan Binici, duruşmada fenalaşan ve sürekli gözyaşı döken annesi Bingün Çelik'in yüzüne su serpip, ellerini ovaladı.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün'de zanlı Serdar Büberoğlu, hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle iki insanı öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından biri ağırlaştırılmış, üç kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Sanığın avukatı Burhan Güneş ise savcının verdiği mütaalaya kısmen katılmadıklarını indirim hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Mahkeme başkanı hakim Kemal Göker, sanık Serdar Büberoğlu'na son sözünü sordu. Büberoğlu, "Olaylardan dolayı çok büyük vicdan azabı içerisindeyim ve pişmanım" dedi. Mahkeme başkanı Kemal Göker, sanık Büberoğlu'nun Nuray Çelik'i öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu, ardından pişman olduğundan ömür boyu hapse, Hasan Çelik'i öldürmekten önce ömür boyu ardından pişman olması indirim nedeni kabul edilip 25 yıl hapse çarptırıldığını açıkladı. Bingün Çelik, yönünden ise öldürmeye teşebbüs ettiği sabit görülmediğinden beraaatine karar verip, davayı bitirdi.

Babası ve kız kardeşi öldürülen Canan Binici, kararı alkışlarla protesto etti. Sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri Hasan Çelik ve Bingül Çelik'in yakınları ile çocuklarını cinayete kurban veren ailelerle birlikte basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, kadın cinayetlerini durdurmanın en önemli yollarından birinin katillere en ağır cezaları vermekten geçtiğini söyledi. Kural, kadın cinayetleri bitene dek mücadeleye devam edeceklerini, hükümetin biran önce bu cinayetlere son verilmesi için harekete geçmesini, kadın bakanlığının biran önce kurulmasını istedi. Babasını ve kardeşini kaybeden Canan Binici, yaşadıkları acıyı tarif edemediğini, 14 aydır 'ölü gibi' yaşadığını söyledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Olay, 27 Kasım 2013'te İzmir Caddesi numara 87'deki apartmanda saat 05.00 sıralarında meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (İZSU) çalışan Serdar Büberoğlu, yaşadığı Ören Beldesi'nden, Kemalpaşa Belediyesi'ne ait 35 PKP 87 plakalı minibüsü düz kontak yöntemiyle çalıştırıp bir yıl önce kendisinden ayrılan eski nişanlısı Nuray Çelik'in ailesiyle yaşadığı apartmanın önüne geldi. Büberoğlu yan taraftaki inşaattan Nuray Çelik'in penceresine taş attı. Gürültü üzerine genç kızın babası Hasan Çelik ile annesi Bingül Çelik mutfak balkonuna çıktı. Baba ve anne Çelik, karşılarında Serdar Büberoğlu'nu görünce içeri girmek istedi. Serdar Büberoğlu içinde domdom kurşunu bulunan av tüfeğiyle evli ve 4 çocuk babası emekli Hasan Çelik'i eve girdiği sırada sırtından vurdu. Talihsiz adam kanlar içinde yere yığılırken, silah sesini duyan Nuray Çelik de balkona çıktı. Babasını kanlar içinde gören genç kız sinir krizi geçirdi. Bu sırada inşaatta bulunan Serdar Büberoğlu, av tüfeğini bir kez daha ateşleyip Nuray Çelik'i vurdu. Baba ile kızı hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamlarını yitirdi. Anne Bingün Çelik, olayda yara almadan kurtuldu. Olaydan bir saat sonra Serdar Büberoğlu yakalanıp tutuklandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çifte Cinayet Sanığına Pişmanlık İndirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement