Çiçek Açan Şehirler Yarışmasının Sonuçları Açıklanıyor - Son Dakika
Güncel

Çiçek Açan Şehirler Yarışmasının Sonuçları Açıklanıyor

Çiçek Açan Şehirler Yarışmasının Sonuçları Açıklanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaleiçi projesiyle katıldığı ‘Çiçek açan Şehirler” yarışmasının sonuçları yarın Kanada’nın Kamloops Kenti’nde yapılacak olan törenle açıklanacak.

03.10.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi projesiyle katıldığı 'Çiçek açan Şehirler" yarışmasının sonuçları yarın Kanada'nın Kamloops Kenti'nde yapılacak olan törenle açıklanacak.

Antalya'nın Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na katılımı, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) 2014 yılı bahar toplantısı sırasında EXPO 2016 heyetine önerildi. EXPO Konseyi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı yönetim kurulu yarışmaya katılımı uygun buldu. Kanada merkezli 1995 yılında kurulan ve bir sivil toplum örgütü olan Çiçek Açan Şehirler (Communities in Bloom) kendini ormancılık ve çevreyi korumaya adamış ve toplumsal katılımla çevresel güzelleşmeyi sağlamayı ve zorlu bir süreç gerektiren ulusal program oluşturmayı ilke eden bir sivil toplum kuruluşu özelliğini ile tanınıyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu üyesi de olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Çiçek Açan Şehirler yarışmasına start vermesiyle, Kaleiçi projesi hazırlandı ve yarışmada finale yükseldi. Nüfuslarına göre farklı kategorilerde 30 kentin katıldığı ve 2 milyon nüfusuna göre de Antalya ile birlikte 5 kentin yarıştığı Çiçek Açan Şehirler yarışmasının sonuçları yarın açıklanacak.

KANADALI SENATÖRE TÜRK BAYRAĞINI TESLİM ETTİ

Çiçek Açan Şehirler Başkanı Bob Lewis ve Kamloops Belediye Başkanı Peter Milobar'ın ev sahipliğinde Kanada ile Türkiye bayrak değişimi töreni yapıldı. Törende bayrak değişimini Kanada adına senatörü Nancy Greene, Türkiye adına da Antalya Valisi Muammer Türker gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, Süs Bitkileri ve Mamüllleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu'nun katıldığı törende Kamloops Belediye Başkanı Peter Milabor, kent olarak ulusal ve uluslararası kategorilerde bu yarışmaya katıldıklarını söyledi. Milabor, "Uluslararası kategoride katıldığımızda bizden çok daha büyük olan şehirlerle yarıştık. ve kazandık. Bu nedenle umudunuzu kaybetmeyin" dedi. Bütün yarışmacılara şans dileyen Milabor, katılan her kentin iyi iş çıkardığının altını çizdi.

Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye bayrağını Kanada Senatörü Nancy Greene'e öperek teslim etti ve Kanada bayrağını teslim aldı. Törende konuşan Vali Türker, bir Türk şehrinin ilk kez böyle bir yarışmaya katıldığının altını çizdi.

"Buraya 24 saat süren uzun bir yolculuktan geldik, kazanmayı umut ediyoruz" diyen Vali Türker, "Her şey çok güzeldi. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Türkiye'de yerel yönetimler yeşil projelere daha fazla önem veriyor. Antalya turizmin başkenti. Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'da 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla gelecek yıl yapılacak. Bahçecilik EXPO'su Türkiye'nin ilk deneyimi. Gelecek ay G20 zirvesi Antalya'da gerçekleşecek. EXPO için çok heyecanlıyız. EXPO'nun ev sahipliğinin yanı sıra turizmin başkenti olduğundan bahsetmek isterim. Her yıl 18 milyon turist geliyor 12 milyonu yabancı. Antalya hakkında detay vermek istemiyorum, kendi gözünüzle görmenizi diliyorum. Yarınki ödül töreni için de umutluyuz. Gelecek yıl hepinizi Antalya'ya davet ediyoruz" dedi. Vali Türker konuşmasının ardından Kanadalı senatöre kahve takımı hediye etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, belediyenin bayrağını Kamloops Belediye Başkanı Peter Milobar'a verdi ve Kamloops bayrağını aldı. Türel de, Milabor'a kahve takımı takdim edip, "Türk kahvesi içmelisiniz çünkü hatırası vardır" dedi.

EXPO 2016 STANTINA BÜYÜK İLGİ VARDI

Çiçek Açan Şehirler Sempozyumu ve ödül töreni, Kamloops Hokey Salonu'nda yapılıyor. 30 farklı kentten gelen yarışmacı şehirler, salonunun seyirci giriş hollerinde stantlar kurdu. EXPO 2016 Antalya Ajansı da, Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nda finale kalan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte stant açtı. Stant diğer konuk kentlerin delegasyonu tarafından büyük ilgi gördü. EXPO 2016 Antalya Ajansı, Dış İlişkiler ve Tanıtım Direktörlüğü görevlileri, delegelere ve konuklara, Türkiye'nin ilk kez EXPO'ya ev sahipliği yapacağını ve "Çiçek ve Çocuk" temasıyla kapılarını gelecek yıl 23 Nisan'da açacağını anlattı. Standı ziyaret edenlere çeşitli hediyeler verildi. Standı Antalya Valisi ve aynı zamanda EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ziyaret etti.

ÖDÜLLER YARIN AÇIKLANIYOR

Çiçek Açan Şehirler Sempozyumu'nun son ve ödüllerin açıklanacağı programda, Çiçek Açan Antalya tanıtım filmi gösterilecek ve projenin detaylı sunumu yapılacak. Sempozyuma verilen 4 saatlik aranın ardından da ulusal uluslararası kategoride ödüller açıklanacak.

Bu yılın Temmuz ayında Antalya'ya gelen jüri üyeleri Alain Cappelle ile Richard Daıgneault, Çiçek Açan Şehirler yarışması kapsamında düzenlenen Kaleiçi ve Hıdırlık Sokak'ta değerlendirmelerde bulunmuştu. İki gün Antalya'da kalan jüri üyeleri projeyi beğenmişti. Antalya ile aynı kategoride Kanada Ontaria'dan Chatham Kent ve Sarnia kentleri, Çek Cumhuriyeti'nden Zlin, Güney Kore'den Seangbuk-gu olmak üzere 5 kent yarışıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiçek Açan Şehirler Yarışmasının Sonuçları Açıklanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement