CHP'li Balbay: Fezlekelerin Fezi Gitse Lekesi Kalır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Balbay: Fezlekelerin Fezi Gitse Lekesi Kalır

CHP\'li Balbay: Fezlekelerin Fezi Gitse Lekesi Kalır

Bursa'da çeşitli programlara katılmak için gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Mudanya Mütareke Binası karşısında toplananlara hitap etti.

23.03.2014 17:11  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da çeşitli programlara katılmak için gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Mudanya Mütareke Binası karşısında toplananlara hitap etti. Yerele değil, genel seçimlerde de iktidara yürüyüşün adımlarını burada gördüğünü anlatan Balbay, CHP'yi iktidar, Kılıçdaroğlu'nu da Başbakan yapacaklarını söyledi. Engin Alan'ın Mudanya sokaklarında özgür dolaşmadıkça kendisini özgür hissetmeyeceğini söyleyen Balbay, "Biz özgürlüğü sadece kendimiz için değil, herkes için istiyoruz. CHP önümüzdeki dönemde birleştirici güç olacak. 'Önce insan, adalet' diyen herkesin partisi olacak" diye konuştu.

Bundan sonra hedeflerinin 'Zafer gözyaşı' dökmek olduğunu ifade eden Balbay, şu anda Türkiye'de demokrasinin tümüyle rafa kaldırılması ile sonuçlanacak çok vahşi bir zulüm yönetimi olduğunu öne sürdü. Balbay, şöyle devam etti:

"Ankara'daki Bakanlar Kurulu'nu sizlere satır başları ile şöyle özetlemek isterim. Sevgili kardeşlerim İçişleri Bakanlığı artık 'Suç işleri Bakanlığı' olmuştur. Bakan kimleri tutuklatacak, kimleri içeri atacak onların listesini verir hale gelmiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı enerjide 'Tatlı Kıyaklar Bakanlığı' haline gelmiştir. İhaleleri çevrelerine dağıtır hale gelmiştir." Çevredekilerin "Hırsız var" diye bağırması ardından Balbay, "Olup bitenleri izliyorsunuz. Evet hırsız var. Bu hırsızı 30 Mart'tan itibaren sandığa gömecek miyiz?" diye sordu.

"BU İKTİDAR 'TAPE'TAKLAKTIR"

En sağlam kalıcı ve meşru yolun sandıkla iktidarı devirip yerine halk iktidarı kuracaklarnını belirten Balbay, hükümetin tüm üyelerinin attığı sloganlara ortak olduklarını söyledi. Mustafa Balbay, şöyle dedi:

"Ulaştırma Bakanlığı, bu bağlamda kendi çevresine ihaleden pay dağıtan 'Üleştirme Bakanlığı' haline gelmiştir. Şimdi bunun en somut örneğini sizler bu sloganları atarken tapeler yayınlanıyor. Geçtiğimiz haftadakileri de biliyorsunuz. Bu iktidar artık 'Tape'taklaktır.' Tapetaklak gidecektir. Çünkü o iddalara genel başkan yardımcımız Umut Oran, sadece telefon iddiaları ile yetinmedi. O telefon konuşmaları sırasında kimin nerede olduğu artık iletişim bilgileri ile de sabit. Ortaya koydu. O tape'lerde de sizler de gördünüz" diye konuştu.

"SÜLALE DEVRİ VAR"

Balbay, Osmanlı'da Lale Devri, günümüzde ise 'Sülale Devri' olduğunu ileri sürerken, "O Lale Devri nasıl uzun sürmediyse, bu Sülale Devri de uzun sürmeyecek. Onları önce tarihin çöplüğüne ardından adalet ile yargılama yapıp, bütün suçlulardan hesap soracağız. Bu böyle yarım kalmayacak" dedi.

"HESABINI SORACAĞIZ"

İnsanların telefonunu değil, sözlerini dinleyeceklerini söyleyen Balbay, gençlerle daha sağlam yarınlara gideceklerini kaydetti. Konuşmaya gelenler 'Hırsızlar dışarda, yurtseveler içerde' diye slogan attı.

CHP Bursa Milletvekilleri Aykan Erdemir, Sena Kaleli ve İlhan Demiröz'ün de eşlik ettiği programı izleyenler, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Kurabiye Tayyip', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Hırsızlar dışarda, yurtseveler içerde' şeklinde slogan attı. Birçok kişinin ilgisi ile karşılaşan Balbay, daha sonra çevresindekilerle sahilde yürüdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Balbay: Fezlekelerin Fezi Gitse Lekesi Kalır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement