CHP'yi Karıştıran Anket! Kimin Yaptırdığı Araştırılıyor - Son Dakika
Güncel

CHP'yi Karıştıran Anket! Kimin Yaptırdığı Araştırılıyor

CHP\'yi Karıştıran Anket! Kimin Yaptırdığı Araştırılıyor

Kurultay delegelerine telefonla yaptırılan "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" anketi parti kulisinde büyük yankı uyandırdı.

10.07.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir araştırma şirketince CHP'nin kurultay delegelerine telefon üzerinden yapılan ankette, "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusu yöneltildi.

SARIGÜL VE İNCE GİBİ İSİMLER SORULDU

Anketten CHP yönetimi, bazı kurultay delegelerinin şikayeti üzerine haberdar oldu. Ankete "Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtı veren delegelere, "Kemal Bey, partinin oyunu düşürdü. Oyumuz düşerse istifa edeceğini söylemişti" yönlendirmesinde bulunulması, kulislerde, "Anketi muhalif ekip yaptırıyor" değerlendirmesinin yapılmasına neden oldu. Delegelere genel başkan alternatifi olarak Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Umut Oran, Hurşit Güneş, Fikri Sağlar, Mustafa Sarıgül isimlerinin sorulduğu iddia edildi.

CHP'de 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurma olasılıklarının yanı sıra parti içi dengelerin nasıl kurulacağı da merakla bekleniyor. Aralık 2015'te 35. Olağan Kurultayı'nı yapmaya hazırlanan ve bunun için ilçe ve il kongreleri için düğmeye basan CHP'de; kurultay delegelerine sürpriz bir tele-anket yaptırıldığı ortaya çıktı.

ŞİKAYET ÜZERİNE HABERDAR OLUNDU

Kurultay delegelerine gelen telefonda Bulgu Araştırma Şirketi'nce yaptırıldığı belirtilen ankette tek bir soru yöneltildi. "CHP'nin genel başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusunda bazı alternatifler sıralandı, ancak başka isimlerin de söylenebileceği delegelere iletildi. Bu soruya, "Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtını veren delegelere, "Kemal Bey, partinin oyunu düşürdü. Oyumuz düşerse istifa edeceğini söylemişti" şeklinde yönlendirme yapıldığı öğrenildi. Bu yönlendirme üzerine bazı kurultay delegelerinin genel merkez yöneticilerine durumu şikayet etmesi üzerine genel merkez, konudan haberdar oldu.

FİŞLEME ENDİŞESİ

Anketin kim tarafından yaptırıldığı henüz tespit edilemezken, bazı kurultay delegelerinin soruya, "Yaklaşan olağan kurultay öncesi fişleme maksatlı yapılıyor olabilir" çekincesiyle yanıt vermekten kaçındığı öğrenildi.

BİRKAÇ İSİM ÖNE ÇIKTI

Alınan bilgilere göre ankette, delegelere alternatif genel başkan adayları olarak Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Umut Oran, Hurşit Güneş, Fikri Sağlar, Mustafa Sarıgül ve Tuncay Özkan isimleri soruldu. Ankete katılan delegelerin yarısından fazlasının Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının sürmesinden yana tavır koyduğu ifade edilirken, alternatif genel başkan adayları olarak Feyzioğlu ve İnce isimlerinin öne çıktığı ifade edildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'yi Karıştıran Anket! Kimin Yaptırdığı Araştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • agaçkakan: CHP nin başına sokaktan birini oturtun aynı oyu alır chp ye oy verenler belli bi kesim kişiler ve ülkeye onların umrumda değil kafa yapısı bu 61 4 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Hdp oyunu artırdı ..% 15.4... 2 32 Yanıtla
  • fatihin arslanları: sskyı en karlı döneminde batıran kılıçtarogluna bu iltifatlar fazla degilmiiii hastane köselerinde millet hayvan gibi sürünüyorduu.. cehaletiniz geçmişi görmeye engellll...gelecekten ise muafff... 26 1 Yanıtla
  • ZERDÜŞ KEMO: DANSÖZ KEMAL BURAYA YUMRUK HAVAYA 22 1 Yanıtla doğru: ÇOOOK..!!.KENDİ HIRSIZLIKLARINIZI ÖRTMEK İÇİN BAŞKASINA ÇAMUR ATIN..!!..BATTAL DİYORUM..!!KILIÇDAR OĞLUNUN KIZI DİYORUM..!!REZİDANS DA,RE DİYORUM.. 16 0
  • H.T: Ayyy çok güldüm,daha kendilerine başkan bulamayan muhalefet birde ülkeyi yönetmek istiyor 22 1 Yanıtla
  • Sözde DeMokraT: Chp, Mhp ye benzer bir çizgideyken yani inkar eden, yok sayan, her firsatta orduyu goreve cagiran, çözümsuzlukten yana olan bir partiyken; ayrica irtica tellaligi yapan , laikim diyerek inançlara saygi gostermeyen bir partiden bir vizyon partisi yaratti. Kagittan kaplan siyasetcilerin alayini:d dagitti. Ve şimdi fikir ve proje üreten bir parti. Kilicdaroglu sayedinde oldu. 16 4 Yanıtla sercan: önce kendiniz tasında bi 0 0
  • memet: chp pkk terore secimde destek vermistir acik acik chp de teroristir belidir yoksa pkk yuzde 5 bile alamaz 15 5 Yanıtla
  • Musso: Kılıçdaroğlunun tek yapacağı CHP deki moronları sabunlukları partiden atmalı 2 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement