CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması

CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması

"AKP'liler ben kürsüye çıktığım zaman her taraftan müdahale ediyorlar.

13.06.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "AKP'liler ben kürsüye çıktığım zaman her taraftan müdahale ediyorlar. Sanki kan görmüş boğa gibi saldırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, aşağı yukarı 30 senedir TBMM'de siyaset yapan biri olduğunu belirterek, ancak AK Parti'li Meclis başkanvekillerinin kendisine karşı kindar olduğunu iddia etti. Genç, "Her konuşmamı kesen, içtüzükten doğan konuşma hakkımı vermeyen, konuşurken de devamlı bana müdahale eden tutum içine girerek, özellikle benim Meclis'te çalışma hakkımı engellemeye çalışan kişiler" diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Genel Kurul'da yaşadığı "süre" tartışmasına değinen Genç, "Çok çirkin, çok ahlaksızca bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bu Meclis Başkanvekili İçtüzüğü bilmiyor. AKP'liler ben kürsüye çıktığım zaman her taraftan müdahale ediyorlar. Sanki kan görmüş boğa gibi saldırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin de "Kamer Genç'in Bekir Bozdağ'ı kastederek, 'Bekir' demesini tasvip etmiyorum" ifadesini anımsatan Genç, "Ben de karar aldım bu arkadaşı üzmemek için. Bundan sonra Bekir'e, 'tekir' diyeceğim. Biz Bekir'e, 'bekir' diyoruz" dedi.

Genç, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına değinerek, 80, 90 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tutsak olduğu halde TBMM'ye bilgi verilmediğini kaydetti. Genç, şunları söyledi:

"Kaçıyorlar. Tayyip Erdoğan da hiçbir şey olmamış gibi gitmiş memleketi olan eski ismi Potomya yeni ismi Güneysu olan yerde keyif çatıyor. Hükümet herhangi bir bilgi vermiyor, bu bizi son  derece rahatsız ediyor. Bunlar Türkiye'yi satmışlar. Kime, hangi ülkeye satmışlar gelip bunun hesabını vermesi lazım. Biz bir parlamento olarak bundan çok rahatsızız. Böyle bir parlamentonun da artık bir fonksiyonu kalmamış." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Tunceli Milletvekili Genç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement