CHP Trabzon Milletvekili Adaylarından Ttso Ziyaret - Son Dakika
Yerel

CHP Trabzon Milletvekili Adaylarından Ttso Ziyaret

CHP Trabzon Milletvekili Adaylarından Ttso Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekilleri adayları TTSO’yu ziyaret etti.

28.04.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekilleri adayları TTSO'yu ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekilleri adayları Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Yavuz Karan ve Mustafa Aydın, il başkanı Güzide Uzun'un yanı sıra parti üyeleri ile beraber Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kabulde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO olarak bütün arzularının seçimlerden sonra seçilen milletvekillerinin şehrin geleceğini ve şehrin sorunlarına bir şekilde sahip çıkmasını beklediklerini dile getirdi. Hacısalihoğlu "Şehrimizin sorunlarının çözümü sağlanarak ortadan kalkması en büyük temennimizdir. Ekonomide gelişmesini sağlamaktır. İstihdamda gelişme kaydetmektir. Şehrin kültüründe, sanatında gelişmesine milletvekili adaylarımızın katkı sağlaması bizim tek arzumuzdur. Bu bakımdan adaylarımıza gerçekten çok büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Her milletvekili adayının kendisini seçilmiş kabul etmek zorunda olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu "Bu bakımdan hazırlık döneminde adaylarımızın kendilerini daha iyi hazırlamaları gerekiyor. Ekonomi ile ilgili konularda bizler çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden adaylarımızla bu bilgileri paylaştık. Siyasilerden odamızın şehir adına beklediği çalışmaları da bir kitap haline getirdik. Bu çalışmada şehir ile ilgili her dokümanı bulabilirsiniz. Bunun yanında arzu ettiğiniz takdirde şehrimizde geliştirmiş olduğumuz projeleri hakkında ayrıntılı bilgi de paylaşabiliriz. Daha önce Ak Parti Milletvekili adaylarına bu sunumu gerçekleştirdik" dedi.

ÜMİT BURNU'NUN KEŞFİ İLE TRABZON ÖNEMİNİ KAYBETMEYE BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen de partisinin Türkiye ekonomine yönelik olarak çok ciddi projeler hazırladığını kaydetti. Pekşen, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Trabzon ekonomisindeki son gelişmeler üzerine yaptığı bilgilendirmenin çok yararlı olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk Partisinin ulusal projelerinin yanı sıra Trabzon projeleri de olduğunu söyleyen Pekşen, bu şehre yeni bir nefes aldırma olanağı sağlamak istediklerini söyledi. Trabzon'un Ümit Burnu'nun keşfi ile geri gitmeye başladığını belirten Pekşen, "Gerçekten Ümit Burnu'nun keşfi İpek Yolu'nun yön değiştirmesine neden olmuştur. Öncelikle İpek Yolu'nun limanı Trabzon iken bu özelliğini ne yazık ki kaybetmeye başladık. Dünya ticaretinin kuralını koymuş yirmi kentten biri de Trabzon'dur. Dünyada limanla karayı birleştiren, tacirlerle taşıyıcıları birleştiren ilk kenttir Trabzon. Trabzon'un geçmişini, tarihini çok iyi biliyoruz. Yeni dönemde nelere ihtiyaç olduğunu da iyi biliyoruz" diye konuştu.

BÖLGENİN FİNANSMANI İÇİN KALKINMA BANKASI KURULMALI

En önemli çıkış noktalarından birinin Karadeniz Bölgesi'nin finansmanının sağlamak olduğunu ifade eden Pekşen "Burada ekonominin önde gelen sivil toplum kurumlarının katılımı ile bir Doğu Karadeniz Bankası kurulmalıdır. Bu bölgede Ar-Ge anlamında da, projelerin geliştirilmesi anlamında da lokomotif görevi üstlenmelidir. Turizmde, tekstilde ve küçük ve orta boy sanayinin kalkınması ve geliştirilmesinde önemli roller üstlenmiştir. şehirlerin kalkınmalarına Kalkınma Bankası büyük görev yapmıştır. Ama Karadeniz'de yok Kalkınma Bankası. Endüstriyel anlamda fındık gibi çok iddialı bir ürünümüz var" ifadelerini kullandı.

Pekşen, Cumhuriyet Halk partisinin bütün hedefinin bu bölgeden yakın dönemde ki göçü durdurmak olduğunu ifade ederek, "Bundan sonra bizlerde sizlerle el ele vererek Ankara'da sizin eliniz, kulağınız ve gözünüz olmaya çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi Trabzon için yapmaya hazırız. Bütün arkadaşlarımız adına sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adaylarının ziyaretlerinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Trabzon için hazırlanan projeler üzerine toplantı yapıldı. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Toplantının sonunda Başkan Hacısalihoğlu, CHP Trabzon Milletvekili adaylarına TTSO tarafından hazırlanan "Trabzon'un Geleceğe Yönelik Siyasi Partilerden Beklentiler" raporu takdim edildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Trabzon Milletvekili Adaylarından Ttso Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement