CHP Tokat Milletvekili Düzgün Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Tokat Milletvekili Düzgün Açıklaması

"Kendi sınırlarımız içinde bayrağımız gönderden indirildi.

09.06.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Lice'de yaşanan olaylara ilişkin, "Kendi sınırlarımız içinde bayrağımız gönderden indirildi. Bu bayrağın teslim edildiği hava kuvvetleri komutanı, bölgedeki komutan ve genelkurmay başkanı derhal istifa etmeliydi. Ayrıca bunun bir siyasi sorumluluğu da olmalıdır, Milli Savunma Bakanı da derhal istifa etmelidir" dedi.

Düzgün, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Lice'de yaşanan olaylara değindi.

Lice'de ne olup bittiğini kimsenin anlayamadığını ifade eden Düzgün, "Son günlerde hükümet kim, terör örgütü kim, devlet kim, hepsi birbirine karışmış durumda. Bazen kol kola görüyoruz. Bazen karşı karşıya görüyoruz" dedi.

Kendisinin yaklaşık 1,5 yıl önce hükümetin tavrının Güneydoğu'da kontrolün kaybedilmesine yol açacağını söylediğini, bugün gelinen noktada ise ne yazık ki haklı çıktığını belirten Düzgün, Lice'de ordu tarihinde bir ilkin yaşandığını ve Türk Bayrağı'nın gönderden indirildiğini, ordu mensuplarının da bunu seyrettiğini söyledi.

Türk ordusunun geleneklerinde en önemli unsurlardan birinin sancak olduğunu, ordu yenilse de esir düşse de sancağın asla teslim edilmediğini anlatan Düzgün, şunları söyledi:

"Maalesef kendi sınırlarımız içinde bayrağımız gönderden indirildi. Tabi bunun sonucu şu olmalıydı, bu bayrağın teslim edildiği hava kuvvetleri komutanı, bölgedeki komutan ve genelkurmay başkanı derhal istifa etmeliydi. Çünkü ordunun namusu sancağıdır. Bu saydığımız komutanlar artık ordu anlamında, askeri anlamda namusları lekelenmiş kişilerdir. ve bu ülkenin bayrağı artık lekeli kişilere teslim edilemez. Ayrıca bunun bir siyasi sorumluluğu da olmalıdır, Milli Savunma Bakanı da derhal istifa etmelidir. Bu ayıbın altında bu hükümet barınamaz, bunun altına saklanamaz. Bu istifalar gerçekleşmezse ilgili kişileri bundan sonra muhatap almayacağımızı, bu koltuklarda oturmalarını doğru bulmayacağımızı açıkça belirtmek istiyorum."

Açıklamalarının ardından soruları da yanıtlayan Düzgün, süreçte hükümetin terör örgütü ile neler konuştuğunu, hangi sözlerin verildiğini bilmediklerini, bu yüzden gelinen aşamada Lice'deki olayları da doğru bir mantıkla okuyamadıklarını söyledi. Düzgün, "Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Bu ülkenin her tarafında Türk Bayrağı dalgalanmalıdır. Bunun dalgalanmasını engelleyenler kim olursa olsun, başbakan da olsa, terör örgütü de olsa, başka bir kuruluş da olsa biz  bunun karşısında dururuz" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın bayrak indirilmesi olayına ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine de Düzgün, "Genelkurmay'ın görevi, toplumu bilgilendirmenin yanında ülkenin bütünlüğünü savunmaktır. Maalesef ülke bütünlüğünü savunmak konusunda Genelkurmay pasifize edilmiştir. Genelkurmay Başkanı en son Danıştay olayında Başbakan'ın işaretiyle peşine takılıp gitmiştir. Maalesef ülke savunması konusunda da aynı tavrı sergilemektedir" diye konuştu.

Düzgün, dershanelerin kapatılmasına ilişkin soruyu yanıtlarken de hükümetin öncelikli olarak dershanelere olan gereksinimi ortadan kaldırmasının önemli olduğunu belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Tokat Milletvekili Düzgün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement