CHP Ön Seçimlerinde Mevcut Milletvekillerine Soğuk Duş - Son Dakika
Güncel

CHP Ön Seçimlerinde Mevcut Milletvekillerine Soğuk Duş

CHP ön seçimlerinde Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Osman Korutürk, Dilek Akagün Yılmaz, Durdu Özbolat, Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan liste dışı kaldılar.

29.03.2015 23:42  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ön seçimlerindeki sonuçlar bazı mevcut milletvekillerini hüsrana uğrattı. Öyle ki mevcut milletvekillerinin bazıları listede kendilerine yer bulamadı.

OSMAN KORUTÜRK'E KÖTÜ HABER

İstanbul birinci bölgeden seçimlere giren mevcut milletvekili Osman Korutürk listeye giremedi.

YURT GAZETESİ SAHİBİ DE LİSTE DIŞI

Yurt gazetesinin sahibi ve mevcut milletvekili Durdu Özbolat ise Ankara'daki ön seçimlerde listeye giremedi.

DİLEK AKAGÜN YILMAZ'A ŞOK

Uşak'ta mevcut milletvekili Dilek Akagün Yılmaz kazanamazken yerine Özkan Yalın birinci oldu. Uşak'ta CHP'nin tek vekili bulunuyor.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI'NA KÖTÜ SÜRPRİZ

Öte yandan Denizli'de CHP'nin ön seçiminde en büyük sürprizi eski Bayındırlık Bakanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yaşadı. Keskin, 7 milletvekili bulunan Denizli'de listeye giremedi, 2 bin 780 oyla sekizinci olabildi.

ÇANAKKALE'DE İKİ MİLLETVEKİLİ LİSTE DIŞI KALDI

Çanakkale'de Muharrem Erkek birinci, Bülent Öz ikinci, Ahmet Küçük üçüncü ve mevcut milletvekili Ali Sarıbaş dördüncü oldu. Mevcut milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan seçimi kaybetmiş görünüyor.

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

CHP'de İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Aydın'da milletvekili adayları hem ön seçimle hem de kontenjan yöntemiyle belirleniyor. Yani fermuar yöntemi uygulanacak. Buna göre belli sıralar kontenjan adaylarına diğer sıralar ise ön seçimle belirlenecek adaylara ayrıldı. İstanbul birinci bölgede 1, 3, 5, 7 ve 9. sıra genel merkez tarafından belirlenecek. 2, 4, 6 ve 8. sırada yer alacak adaylar ise ön seçimle netleştirilecek. Benzer uygulama Ankara ve İzmir için de geçerli olacak.

Antalya ve Aydın'da ise 1 kontenjan adayı olacak, diğer tüm adaylar ön seçimle belirlenecek. Bursa, Edirne, Isparta, Kırklareli, Kütahya ve Rize'nin de dahil olduğu 35 ilde ise kontenjan adayı olmayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu büyükşehirlerde kontanjana ayrılan birinci sıraların kadın adaylara verileceğini açıklamıştı. Bu durumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'deki seçimden birinci çıksa bile ikinci sıradan aday gösterilecek.

CHP Ön Seçimlerinde Mevcut Milletvekillerine Soğuk Duş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP Ön Seçimlerinde Mevcut Milletvekillerine Soğuk Duş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • JANA DILA: MHP CHP AKP BETER OLSUNLAAAAAR... OYLAR HDP YE... 3 9 Yanıtla
  • mustafadogan3734@hotmail.com: Seçim hikaye karanlık güç odakları c h p için ne derse o olur... Ekmeleddin misali 3 8 Yanıtla
  • ANKANKANK: CHP DEKİ BÜTÜN MONŞERLER TEMİZLENİYOR ÇOK ŞÜKÜR 9 0 Yanıtla
  • hasan: Ülkemiz için hayırlı olur inşallah, bari bu sefer vizyon sahibi chp li vekil görürüz belki. 8 0 Yanıtla
  • aydın: hüseyin aygün gitmeden o partiye oy vermem 7 1 Yanıtla
  • KEMAL: ATASÖZÜ ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİDİR KEMAL TUNCELİDEN NE HABER 4 3 Yanıtla
  • seçmek seçilmek iyi: Halka değil de tek adamın çıkarlarına göre ayarlayanlar utansın 6 1 Yanıtla
  • ahmettt: GEC KALINMIŞ BIR UYGULAMA HELAL OLSUN C H P YE AKP KENDINE VE SECMENINE GUVENIYORSA UYGULASIN ONDAN SONRA CHP YI ELEŞTIRSINAMA YEMEZ ONLARIN ALLAHIN BUTUN VASIFLARINI TAŞIYAN PEYGAMBER DIYE TAPTIKLARI VAR 4 3 Yanıtla
  • MİLLİ İRADE: Kendi vekillerini bile istemiyorlarmış. Bir de MİLLETE kızıyorlar. 5 1 Yanıtla
  • mustafa: 1950 seçimleri CHP açık oy gizli tasnif, 2015 Haziran Genel Seçimler Ön Seçimler: CHP: Gizli oy açık tasnif, AKP: Açık oy gizli tasnif. Evet arkadaşlar 1950 seçimlerinde CHP'yi gizli tasnifle yani oy çalmakla suçlayan AKP bugün kendisi ön seçimleri aynı şekilde yapıyor. 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.


Advertisement