CHP 'O'nu Konuşuyor! 'Halkın Doktoru' Baykal'ı Devirdi - Son Dakika
Güncel

CHP 'O'nu Konuşuyor! 'Halkın Doktoru' Baykal'ı Devirdi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün yapılan ön seçimlerin şokunu yaşıyor. Parti, Antalya'da Baykal'ı 1300'den fazla oyla deviren Niyazi Nefi Kara'yı konuşuyor.

30.03.2015 09:23  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya'da ön seçim sonuçları, "Niyazi Nefi Kara 9905, Deniz Baykal 8515, Mustafa Akaydın 8140, Devrim Kök 7319, Figen Çalıkuşu 6433, Rafet Zeybek 5813, Nusret Bayar 5344, Deniz Filiz 5330, Sultan Yeğen 5310, Sevindik Gizli 4881, Cavit Arı 4725, İbrahim Keser 4418, Murat Bulat 4362" şeklinde oluştu.

KILIÇDAROĞLU'NU REDDETTİ, ÖN SEÇİME GİRDİ

Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjandan birinci sıradan adaylık teklifini reddetmiş ve ön seçime girmişti.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Ön seçimi birinci sırada tamamlayan Niyazi Nefi Kara, adliye koridorlarında tebrikleri kabul etti. Partililer ise sonuçları İl Seçim Kurulu'nun adliye koridoruna kurduğu ekrandan takip etti.MUSTAFA AKAYDIN BEKLİYORMUŞ

Ön seçimi üçüncü sırada tamamlayan Mustafa Akaydın, "Birinci sırayı bekliyordum. Niyazi Nefi Kara'yı kutluyorum. Çok büyük başarı. İlk 5'e gireceğini kesin gibi gözükmesine rağmen birinci sıraya geleceğini beklemiyordum. Yarışın kesin galibi Niyazi Nefi Kara'dır. Aday olarak yolumuza devam edeceğiz. Artık iç konuları bırakıp ülke sorunlarına kilitleneceğiz" açıklamasını yaptı.

"HALKIN DOKTORU" OLARAK BİLİNİYOR

Antalya'da yarışı önde tamamlayan Kara, sevincini adliye binasındaki İl Seçim Kurulu'nda yakınlarıyla ve kampanyasında çalışan gönüllülerle kutladı. CHP tabanının tam desteğini alan Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatlarında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. Partililerin sağlık sorunlarıyla yıllardır yakından ilgilenen ve bu sayede üyelerin sevgisini kazanan Dr. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmesiyle de biliniyordu.

NİYAZİ NEFİ KARA KİMDİR?

20.08.1969 tarihinde Antalya Manavgat'ta doğdu.
İlköğrenimini Hatipler Köyü İlkokulunda ve Manavgat Ortaokulunda gördü.
Ortaöğrenimini Manavgat Lisesi ve Antalya Lisesi'nde gördü.
1991 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
1992 yılında Erzurum'un Şenkaya ilçesinde mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra, 1993 yılında Adana'nın Karaisalı ilçesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı.
1994-2000 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'nda tıp uzmanlığı eğitimi gördü.
2001-2004 yılları arasında Aydın SSK Bölge Hastanesinde, 2004-2008 yılları arasında da Denizli SSK Bölge Hastanesi'nde (Servergazi Devlet Hastanesi) Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olarak görev yaptı. 2008-2010 yılları arasında Antalya Medical Park Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak çalıştı. 2010-2015 yılları arasında Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yaptı. 10 Şubat 2015 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Antalya milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.


Üniversite yıllarında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Derneği yöneticiliği yapan Niyazi Nefi Kara, 1994-2000 yılları arasında Göller Bölgesi Nörolojik Bilimler Derneği kurucu üyeliği, 1996-2000 yılları arasında Türkiye Beyin Araştırmaları Derneği kurucu üyeliği, 2000-2004 yılları arasında da Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) yöneticiliği yapmıştır.

2007 ve 2011 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Antalya milletvekili aday adayı olmuştur.

2011-2012 ve 2014-2015 yılları arasında Antalya Tabip Odası yönetim kurulu üyeliğine seçilen Niyazi Nefi Kara, Antalya Tabip Odası adına Antalya Demokrasi Güçleri Platformu ve Antalya Eşgüdüm Kurulu üyeliği yapmıştır.

2013 yılından bu yana Antalya Halkevi Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Antalya Lisesi Mezunları Vakfı Yönetim Kurulu üyelikleri görevini yürüten Niyazi Nefi Kara, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Hakları Derneği ve Türk Nöroşirurji Derneği'ne üyedir.
2007 yılında Almanya'nın Essen Eyaleti'nde Kapalı Bel Fıtığı üzerine eğitim alan, çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi bulunan Niyazi Nefi Kara, orta seviyede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Aylık Kaktüs Dergisi'nde "Halkın Sağlık Hakkı Vardır, Alacaktır!" başlığı altında sağlık politikalarına ilişkin köşe yazıları yazmaktadır.

Niyazi Nefi KARA, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Hacer Ceyhan KARA ile evli olup, 6 yaşında İpek ve 10 yaşında Ali Çağın adında iki çocuğu vardır.

CHP \'O\'nu Konuşuyor! \'Halkın Doktoru\' Baykal\'ı Devirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP 'O'nu Konuşuyor! 'Halkın Doktoru' Baykal'ı Devirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • EBU KEŞKÜL ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: İCRAAT GÜZEL DE ADRES YANLIŞ . . . 36 2 Yanıtla
  • mustafa sarıkül: rakıcıcar gitsin , biracıler gitsin , zinakarlar gitsin yoksa barajı aşamaz , 4 27 Yanıtla
  • CHP: Tebrikler kıskanan ampul kafalar çatlasın 17 2 Yanıtla
  • Hasan yıldırım: Vay hısım vay Yörük beyi 16 0 Yanıtla
  • keşke eşitlik olsa: antalya gibi modern bir kantte ilk altı ya sadece bir bayan girmiş birden fazla bayanın desdeklenmesi daha dogru ve daha eşit olurdu 9 0 Yanıtla
  • anti chp li: akaydınnı hala antalyada seçiyorlar ya yazık yani 2 6 Yanıtla
  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement