Kılıçdaroğlu Söz Verdi: Terör Sorununu Çözeceğim - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Söz Verdi: Terör Sorununu Çözeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun 30 yıldır çözülemediğini belirterek, "Benim sözüm söz, bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbir parti çözemez" dedi.

08.10.2015 17:10  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak'taki mitinginde yaptığı konuşmada, cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinden birinin yaşandığını ileri sürerek ülkenin aydınlığa çıkması, sorunların çözülmesi gerektiği, bunun için "önce Türkiye" dediklerini belirtti. Terör sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, "Benim sözüm söz, bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbir parti çözemez." dedi.

"ALLAH AŞKINA İKTİDARDAN İNDİRİN"

7 Haziran'da yapılan seçimde milli iradenin tecelli ettiğini, tek başına iktidar fırsatı vermediğini ve koalisyon yapılmasını istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti'yle yapılan koalisyon görüşmelerine değinerek şöyle konuştu:

"Bize geldiler dediler ki 'Koalisyon kurmak istiyoruz.' Biz de dedik ki madem milli irade böyle, biz milli iradeye saygılıyız. Vatandaşın iradesine saygılıyız. Dünya kadar derdimiz var. Suriye bir taraftan, enflasyon, işsizlik bir taraftan, çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor, esnaf doğru dürüst siftah yapamıyor. Oturalım, bunları çözelim. Ama 10 günlük görüşme sonunda dediler ki 'Biz 4 yıllık bir koalisyon istemiyoruz. 3 aylık seçim hükümeti istiyoruz.' Biz de bunu kabul etmedik. Neden kabul etmediniz diye sorabilirsiniz. Şunun için, milli irade tecelli etmiş, 'koalisyon kurun' diyor. Eğer biz 3 aylık seçim hükümetinde yer alsaydık milli iradeye saygısızlık yapmış olurduk. Onlar diyorlardı ki milli irade, milli irade. E...Milli irade oldu. Koalisyon kuramayan, iradesini birisine ipotek eden kişileri Allah aşkına iktidardan indirin, Türkiye'nin önünü açın artık.

"TERÖRÜ AZDIRDI"

Milli iradeye saygı duymayan, hükümet kurma görevi verildiği halde hükümet kuramayan, bir yerlerden gelen telkinlerle iradesini özgürce kullanamayan bir kişi ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetecek kişinin bağımsız iradesinin olması lazım. Eğer iradeyi saraya ipotek ettiyseniz vay memleketin haline.

Türkiye artık siyasi gerginliklerden, kavgadan bıktı. Vatandaşı ikide bir seçim sandığına niye götürüyorsunuz, hangi gerekçeyle götürüyorsunuz? 'İlla 400 milletvekili verin'. Vermiyor millet, vermiyor kardeşim. '400 milletvekili vermezseniz terörü azdırırım'... Terörü azdırdı, her gün şehitlerimiz geliyor."

"HANGİ BAKANIN ÇOCUĞU ORALARDA"

Çözüm Süreci'nin tehlikeli bir süreç olduğunu söylediklerini, sorunun böyle çözülemeyeceğini, gariban insanların, ailelerin gözyaşı döktüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hangi milletvekilinin oğlu orada, ensesi kalın hangisinin çocuğu doğuda, güneydoğuda? Hangi bakanın çocuğu oralarda? Bulmuşlar gariban vatandaşı, haydi oğlum oraya git" değerlendirmesinde bulundu.

"SİZ BAŞIMIZA BELA ETTİNİZ PKK'YI"

Ankara'ya gelen bütün şehit cenazelerine katıldığını, cenazelerde önde şehidin ailesi, yakınları, akrabaları, onun arkasında devlet protokolünün yürüdüğünü, her gittiği yerde annelerin ağladığını ve "Benim oğlum şehit oldu, acısı yüreğimi yakıyor. Başka bir annenin yüreği yanmasın" dediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisine bu sorunu niye önlemediklerinin sorulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"CHP ne zaman engel oldu, siz bu sorunu çözecektiniz de biz mi engel olduk? Siz başımıza bela ettiniz PKK'yı. Defalarca söyledim, uyuyorsunuz siz. Doğu'da, güneydoğuda adamlar vergi mahkemesi, normal mahkeme, vergi dairesi, askere alma dairesi kurmuş, Ankara'dan sesin çıkmıyor. Valilere talimat veriyorsun, 'Sakın bir şey yapmayın' diye. Şimdi de kalkmışlar milliyetçilikten söz ediyorlar. Sen düne kadar 'Her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' diyen adam değil misin?"

"BU SEÇİMLER BİR DAYATMA SEÇİMİDİR"

1 Kasım seçiminin sıradan değil sandığa gidilmesi gereken seçim olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler bir dayatma seçimidir. 'Ya bana 400 milletvekili verirsiniz' veya 'ben size acıyı, gözyaşını, kanı önünüze koyarım' diyorlar. İndirin bunları, indireceğiz bunları" diye konuştu.

Toplumun bölünüp ayrıştırıldığını, komşuların kimliğinin, inancının sorgulanmaya başlandığını öne süren Kılıçdaroğlu, etnik kimlik üzerinden siyaset yapan kişinin ülkesini sevmediğini, din üzerinden siyaset yapan kişinin dine en büyük kötülüğü yaptığını söyledi.

"BEN BU SORUNU ÇÖZECEĞİM"

Terör sorununu sadece partisinin çözebileceğini savunan Kılıçdaroğlu, "30 yıldır çözemediler, 30 yıl. Benim sözüm söz. Ben bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbir parti çözemez, açık ve net söylüyorum. CHP neyine güvenerek bu sorunu ancak ben çözerim diyor? Onlara şunu söyleyin; CHP, avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP, savaş meydanlarından gelen Kuvayımilliye ruhunu taşıyan bir partidir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir. Onun için diyoruz, bayrağımız, ülkemiz bir. Bu sorunu ancak CHP çözer" ifadesini kullandı.

Vatandaşların sandığa gitmesini isteyerek bir oyun altın değerinde olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ya demokrasinin ya baskıcı rejimin tercih edileceğini öne sürdü.

DİGİTÜRK'TEN KANALLARIN ÇIKARILMASI

Digitürk'ten 7 kanalın çıkarılması konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Savcı bir yazı yazmış. 7 kanalı çıkarmışlar. Şimdi buradan o savcı arkadaşa seslenmek istiyorum. Sen cumhuriyetin savcısı mısın, iktidarın savcısı mısın? Mahkeme kararı olmadan nasıl olur da yasak getirirsin. Bunlar ne diyorlardı, '3 Y'ye karşıyız' diyorlardı. Yasak olmayacak, yasaklanmayan ne kaldı Allah aşkına. Gencecik çocuklarımız sokaklarda vuruldu, kurşunlandı, öldürüldü. Gazetecilere saldırılar yapılıyor, gazetecimiz dövülüyor. Herkesin gözünün önünde. Bakın bir şey daha söyleyeyim. Eğer Digitürk mahkeme kararı olmadan, altını çiziyorum mahkeme kararı olmadan '7 kanalı ben susturdum' diyorsa onun bir bedeli vardır ve o bedeli ödeyecektir. Siz hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz? Birisi yazı yazdı diye yasak mı gelir?"

Kılıçdaroğlu Söz Verdi: Terör Sorununu Çözeceğim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Söz Verdi: Terör Sorununu Çözeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (117)

  • Allah tan korkun: Sn Erdoğan a su an japonya da fahri doktora unvanı veriyorlar.dunya biliyor Erdoğan in dünya lideri olduğunu... 8 44 Yanıtla
  • mira: Sırf terörü ben çözeceğim lafını mitinglerde demek için bu kadar kişinin ölmesini bekeleyen adamdır bu. 27 9 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: AKP GIDER TEROR BITER SOZUN OZU 15 15 Yanıtla
  • Bbbbb: 13. Yıldır. Beş Kuruş olan. Emekli maaşları. Tek çözüm CHP. 16 12 Yanıtla
  • Akın: Biz seni çözemedik, sen terör sorununu nasıl çözecen anlamadim 17 8 Yanıtla Mahmut: Anlayamazsın sende o zeka yok. 0 0
  • murat: hdp chp pkk aynı hiç bir farkları yok tek gerçek akparti gerisi ihanet şebekesi ağrı 0404 18 5 Yanıtla
  • TÜRKİYEM: AKP TEK YOL 13 9 Yanıtla Abbas Azeri Turk: Destek var Kadikoy den 1 4
  • orfeo: teröristleri içimize alarak çözersin.Sen önce chp yi çöz.Devlet isi sana büyük gelir. 15 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement