Kılıçdaroğlu'nun Masasındaki Anket! AK Partililer de İkna Oldu - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Masasındaki Anket! AK Partililer de İkna Oldu

Kılıçdaroğlu\'nun Masasındaki Anket! AK Partililer de İkna Oldu

CHP'nin 42 ilde yaptırdığı ankette oy oranının yüzde 29-31 bandına yükseldiği görülürken, ekonomik vaatlerin AK Partili seçmenin de desteğini aldığı sonucu ortaya çıktı.

25.05.2015 10:53  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İksara'nın 42 ilde gerçekleştirdiği son ankete göre, AKP'nin oy oranı yüzde 38.5 ile yüzde 40.5 aralığına gerilerken, CHP yüzde 29-31 aralığına yükseldi. MHP'nin 16-18 arasında gözüktüğü ankete göre HDP de barajı geçiyor.

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre AKP'nin oy oranı bu seviyeye düşerse, tek başına iktidar olma şansını da kaybediyor. CHP'nin seçim sürecine damgasını vuran ekonomik vaatleri, AKP'li seçmenin desteğini aldı.

İşte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önündeki o anketten çıkan çarpıcı sonuçlar:

* AKP yüzde 41, CHP 28.4, MHP 17.2, HDP 10 oy alırsa, AKP tek başına iktidar olamıyor. AKP en fazla 263, en az 253 vekil çıkartabiliyor. CHP'nin sandalye sayısı 140 – 150, MHP'nin 82 – 92, HDP'nin 55 – 65 sandalyesi oluyor. AKP'nin oy oranının yüzde 39'a gerilemesi, CHP'nin 29'a, MHP'nin 17'ye, HDP'nin de 10'a yükselmesi durumunda ise sandalye sayısı aralığı AKP için 244 – 254, CHP için 145 – 155, MHP için 85 – 95 ve HDP için 56 – 66 olarak şekilleniyor.

* Ankette katılımcılara, "7 Haziran seçimine kadar oyunuzu vereceğiniz parti değişir mi?" sorusu da soruldu. AKP'li seçmenin yüzde 17'si, MHP'lilerin yüzde 10'u, CHP ve HDP'lilerin ise yalnızca yüzde 7'si kararını değiştirebileceğini açıkladı. AKP seçmeninin yüzde 13.8'i, diğer partilerin açıkladığı vaatler nedeniyle oyunu değiştirebileceğini söyledi.

* Hükümetin son dönemlerdeki icraatlarının beğenilip beğenilmediği yönündeki soruya CHP, MHP ve HDP seçmenlerinin yüzde 90 ve üzeri oranda kesimi "beğenmiyorum" derken, AKP'de yüzde 10'luk bir kesimin de bu görüşte olması dikkat çekti.

VAATLERE KAYNAK VAR

* Katılımcılara "Sizce CHP'nin vaadettiği sosyal yardımlar için Türkiye'nin yeterince parası var mıdır, yok mudur?" sorusu yöneltildi. Bu soruya AKP'li seçmenin yüzde 23.6'sı, yani neredeyse her 4 AKP'liden 1'i "evet var" yanıtını verdi. MHP'li seçmenlerin yüzde 53.2'si, HDP'lilerin ise yüzde 59.9'u da bu görüşe katıldı. CHP'lilerin yüzde 87.1'i "Türkiye'nin yeterli parasının olduğu" görüşünde.

* Anketin çarpıcı sorularından biri de "emekliye 2 maaş ikramiyeyi duydunuz mu, destekler misiniz?" sorusu oldu. Seçmenlerin yüzde 91'i emeklilere ikramiye vaadini duyduğunu ifade ederken, yüzde 77'si bu vaadi desteklediğini açıkladı. İlginç olan ise, vaadi destekleyen AKP'li oranının yüzde 54'e, MHP'li oranının yüzde 86'ya, HDP'li oranının da yüzde 83'e kadar ulaşması. Bu oran CHP'li seçmen özelinde yüzde 97.

* Aynı şekilde CHP'nin "asgari ücretin 1500 TL'ye çıkartılması" vaadi de seçmenlerin yüzde 93'ü tarafından duyulmuş. Seçmenlerin yüzde 80'i bu vaadi de destekliyor. Her 10 AKP'liden 6'sı yani yüzde 60'lık bir oran asgari ücret vaadini destekliyor. HDP'li seçmenin yüzde 88'i, MHP'li seçmenin yüzde 89'u, CHP'li seçmenin yüzde 98'i de aynı görüşte.

* Mazotun çiftçiye 1.5 TL'den verilmesi de genel seçmenin yüzde 78'i tarafından destekleniyor. AKP'lilerin yüzde 56'sı, HDP'lilerin yüzde 85'i, MHP'lilerin yüzde 88'i ve CHP'lilerin de yüzde 96'sı destek çıkıyor.

EN ÇOK ÇALIŞAN CHP

* Ankette seçmenlere seçim dönemine en iyi hazırlık yapan parti konusundaki görüşleri de soruldu. AKP'li seçmenin yüzde 89'u, kendi partisini gösterdi. CHP'li seçmenin yüzde 85'i kendi partisinin en iyi hazırlık yapan parti olduğunu ifade etti. MHP'lilerin yalnızca yüzde 68'i, HDP'lilerin ise yüzde 86'sı partilerinin seçime iyi hazırlandığını düşünüyor. Kararsızlarla ilgili bu ilginç tablo, "seçim bölgenizde en çok çalışan parti hangisidir?" sorusuna verilen yanıtlarda da kendini gösterdi. Yüzde 41'lik kesim bu soruya da CHP yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Masasındaki Anket! AK Partililer de İkna Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (158)

  • sima: AKP kazanirsa 20 yıl geri gideriz 25 8 Yanıtla
  • bayburtlu chpli: Dini karalayan akp ye oy yoookkkk 18 12 Yanıtla
  • ANKARA: YALANDAN KİM ÖLMÜŞ KEMAL BEY. YALANA DEVAN ANCAK 25 E VERİRSİN SELAM. 14 15 Yanıtla
  • Ali : Çok komiksin CHP eski günleri özlemiyoruz Istikrara devam oyum AKP Allah'ın izniyle .. 13 12 Yanıtla
  • chp: chp boş tenke iftira partisi 6 19 Yanıtla
  • Türk. : Siz nerde yaşıyorsunuz malmısınız AKP yüzde 55 Allah'ın izniyle inadına AKP inadına AKP 7 17 Yanıtla
  • öffff chp öfffff: öffffffffffffff kabak tadı verdin k-mallll 12 10 Yanıtla
  • zazayi diyarbekıro: Hırsız diyorsun ananın altınlarımı çaldı herbiji tayip başka yok 9 13 Yanıtla
  • laz: 13 yildir hep ayni laflar haziranin 7 sinde 7 sifira hazirlikli olun 6 15 Yanıtla
  • VAH VAH HADİ BE YALANINIZ BATSIN: CHP OY VERMEK İÇİN BUNAK OLMAK YADA SARHOŞ OLMAK GEREKİR AKLI BAŞINDA OLAN CHP OY VERMEZ VERMEMELİ DİR 3 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tasavvuf ve irfan geleneği AKM'de sergilendi
    00:07 Tasavvuf ve irfan geleneği AKM'de sergilendi

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, tasavvuf ve irfan geleneği izleyicilerle buluştu. Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğindeki gösteride, Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement