CHP'nin "Kalemi Kırılan Gazeteciler" Raporu - Son Dakika
Güncel

CHP'nin "Kalemi Kırılan Gazeteciler" Raporu

CHP\'nin "Kalemi Kırılan Gazeteciler" Raporu

Medya İş Genel Başkanı Eser: "Söz konusu raporda, sendikamızın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın eliyle kurulduğuna dair söylemleriniz iftiradan öteye gitmemektedir.

28.10.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, CHP'nin "Kalemi Kırılan Gazeteciler" raporunda, sendikalarının Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eliyle kurulduğuna dair söylemlerin iftiradan öteye gitmediğini belirterek, "Sendikacılığa ve sendikamıza olan bu tavrınız, emek düşmanlığıdır" ifadesini kullandı.

Eser, söz konusu raporun, yanlı ve taraflı hazırlandığını ve bu nedenle raporu reddettiklerini belirtti.

Hazırlanan raporda, birçok konuya değinilmediğini ve hatta medya patronlarına çanak tutulduğunu değerlendiren Eser, "Her fırsatta dile getirdiğimiz 'Medya patronlarının çok düşük ücretlerle ve sigortasız personel çalıştırdıkları, aylarca maaş dahi alamayan basın emekçilerinden' raporunuzda bahsetmemeniz düşündürücüdür" açıklamasını yaptı.

Eser, şöyle devam etti:

"Çok değil, daha geçtiğimiz günlerde Doğan Medya Grubu tarafından 10 basın emekçisi işten atılırken, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansında çalışanlarından yaklaşık 15 kişiden, hükümet aleyhine yazı yazmaları, karikatür çizmeleri ve tweet atmaları istemiş, yerine getirilmediği için de kendilerine mobbing uygulanmış ve işten atılmışlardır. Maalesef hazırlanan bu raporda, her nedense bunlardan bahsedilmemiştir. Ama raporunuzda, sendikamız Medya-İş ve toplu iş sözleşmesi yaptığımız Anadolu Ajansına (AA) ideolojik tavrınız devam etmiştir. Bugün Medya-İş olarak AA'da 900 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi yapmaktayız. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız sözleşme, son 10 yılın en iyi iş sözleşmesiydi.  Şu anda ise ikinci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz devam etmektedir.  Söz konusu raporda, sendikamızın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın eliyle kurulduğuna dair söylemleriniz iftiradan öteye gitmemektedir. Sendikacılığa ve sendikamıza olan bu tavrınız, emek düşmanlığıdır."

-"Bize dil uzatmak sizin haddiniz değildir

Medya-İş'e bu tür iftira ve karalamaları yaparken, CHP'nin yanı başında olanları görmezden geldiğini de vurgulayan Eser, "Basın-İş Sendikasının şu anki başkanı Yakup Akkaya, aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısıdır. Bu durumda bize dil uzatmak sizin haddiniz değildir" değerlendirmesini yaptı.

Eser, şunları kaydetti:

"Diğer bahsedilmeyen veya üstü kapatılmak istenen, hatta CHP tarafından koruma altına alınan gazetelerden de bahsedelim isterseniz. Cumhuriyet Gazetesinde yaklaşık 8 yıldır devam eden grev, maalesef görmezden gelinmiştir. Raporunuzda bu konudan bahsetmemeniz, 'raporunuzun ne denli doğru olduğunu' ortaya koymuştur. 2011 yılında Halk TV çalışanlarının sendika üyesi olmaları nedeniyle işten çıkarılmalarına ne demeliyiz?  Partinize bağlı olan Halk TV'de sırf sendikalı oldukları için işten çıkarılan basın emekçileri, sizin ne denli 'basın dostu' olduğunuzu bilmektedirler. Biz Medya-İş olarak, hazırladığınız bu raporu reddediyor ve sendikamıza yaptığınız iftiralar nedeniyle sizleri kınıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin 'Kalemi Kırılan Gazeteciler' Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement