CHP'nin 91'inci Kuruluş Yıl Dönümü İstanbul'da Kutlandı - Son Dakika
Politika

CHP'nin 91'inci Kuruluş Yıl Dönümü İstanbul'da Kutlandı

CHP\'nin 91\'inci Kuruluş Yıl Dönümü İstanbul\'da Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi.

09.09.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi. Törende açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, Çarşı grubu hakkındaki iddianameye değinerek, "Eğer o dava başlarsa, o iddianame kabul edilirse Çarşı'nın direnişini mahkemelerde biz de takip edeceğiz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, partinin 91'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Taksim Meydanı'nda tören düzenledi. Törene, CHP İstanbul İl Başkan Oğuz Kağan Salıcı, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal ve çok sayıda partili katıldı. Anıta çelen konmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, "91 yıldır ayakta olan Türkiye'nin geçirmiş olduğun bütün süreçlerde dimdik ayakta duran bir siyasi partinin üyeleri olmaktan hepimiz gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Açıklamasında çarşı grubu için hazırlanan gezi parkı iddianamesine de değinen Salıcı, "Çarşıyla ilgili iddianamede savcılık ömür boyu hapis isteminde bulunuyor. Bir taraftar grubu Taksim'de gezinin haklarını savunmak dışında terör örgütü yazmakla suçlanıyor. Allah aşkına bir çarşıya bakın bir de bunlar zamanında kurulan IŞİD'e bakın. Hangisinin terör örgütü olduğunu hep beraber görüyoruz zaten. Bu çarşı iddianamesi onların başına çökecek inşallah. Ben buradan bütün İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi örgütü adına söz veriyorum. Eğer o dava başlarsa, o iddianame kabul edilirse çarşının direnişini mahkemelerde biz de takip edeceğiz. Biz bu yoldan geri dönmeyeceğiz arkadaşlar" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'nin 91'inci Kuruluş Yıl Dönümü İstanbul'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement