CHP'nin 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başladı - Son Dakika
Güncel

CHP'nin 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başladı

CHP\'nin 18\'inci Olağanüstü Kurultayı Başladı

"bir CUMHURİYET ÇOCUĞUYUM, DERSİMLİ KEMAL'İM BEN, DEVRİMCİ KEMAL'İM BEN" Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin elitist bir parti olduğu iddiarını redderedek; Elitizm reddediyorum.

05.09.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"bir CUMHURİYET ÇOCUĞUYUM, DERSİMLİ KEMAL'İM BEN, DEVRİMCİ KEMAL'İM BEN"

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin elitist bir parti olduğu iddiarını redderedek; Elitizm reddediyorum. Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum, Dersimli Kemal'im ben, devrimci Kemal'im ben. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 18'inci Olağanüstü Kurultayı'nda konuştu. CHP lideri, uzun uzun konuşmayacağını belirterek, kendisine dönük eleştilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu CHP'nin yeni bir devrime hazırlandığını belirterek; Diyorlar ki CHP sağa kaydı, Atatürk'ü dışladı, CHP elitist parti, CHP devleti yönetemez, CHP çağdaş değil. Ben diyorum ki CHP çağdaş, yiğit bir partidir. Bir ülkeyi yönetmenin kuralları vardır. İçinde yaşadığımız tablo, Türkiye'nin çağdaş uygarlıktan kopuşudur. Önlemimizi buna göre almalıyız. İnce, ikinci büyük devrimi yapmıştır. CHP, 3 büyük devrimin altında imzası olan bir partidir. Bir, CHP Cumhuriyeti kuran partidir, iki 1946'da çok partili rejimi Türkiye'ye getiren partidir. Üç, CHP sosyal demokrasiyi getiren partidir. Şimdi ikinci devrime değil dördüncü devrime hazırlanıyorum; özgürlük ve demokrasi devrimi diye konuştu.

CHP'nin sağa kaydığı eleştirelerine yanıt veren Kılıçdaroğlu; 12 Eylül darbe hukukuna karşı çıkan parti, CHP'dir. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını isteyen parti CHP'dir, şimdi biz sağa mı kaydık Siyasal partiler yasasının değişmesi için mücadele eden parti CHP'dir. Özel yetkili mahkemeleri benim kadar eleştiren başka bir siyasi lider olmamıştır. Diyorlar ki 'Sen Doğu'da başka, Batı'da başka konuşuyorsun.' Nerede gittiysem aynı şeyi söyledim. Hakkari'de yerel yönetim özerklik şartını getireceğim dedi. CHP kurultayında söylüyorum, CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğim. Ortak hukuku Türkiye'de egemen kılmak zorundayız. Biz Trabzon içinde, Elazığ içinde, Diyarbakır, Tekirdağ için aynı hukukun olmasını istiyoruz. Batman'a gittim, hiçbir belediye başkanı CHP'li değil, ellerine kelepçe vurulmuş. O ülkeler bizim insanlarımız, ona tahammül edemedim. CHP sağa kaydı diyorlar. Ben soruyorum; hangi CHP lideri Deniz Gezmiş'in mezarını ziyaret etti 3 fidana sahip çıktım ben, onların mezarına karanfil bıraktım. Bizim devrimciliğimiz kağıttan değil, yürek ister yürek. Baskıcı devlete karşı çıktım. Taksim'i kapatmışlardı. Bizim Kadıköy'de mitingimiz vardı, o mitingi iptal ettik ve Taksim'e yürüdüm. Eğer Taksim Meydanı Gezicilere açıldıysa, onu yapan CHP'lilerdir. Biz her kimliğe saygılıyız, her inanca saygılız, bu sağa kaymak değildir. Ben sağcı solcu ayrımı yapmadan bütün insanlarımı seviyorum. Biz iktidar olduktan sonra bu ülkenin bütün insanlara hizmet edeceğiz diye kaydetti.

"HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK DEDİM, ŞİMDİ BEN SAĞCI MI OLDUM"

Kılıçdaroğlu, ekonomi politikaları penceresinden 'Sağa kayma' eleştirilerini cevaplayarak; Bu ülkedeki en önemli sorun yoksulluk. Aile sigortasını bu yüzden geliştirdik, kadın gidecek, bankadan parasını çekip evini geçinderecek dedik. Bu proje yüzünden mi sağa kaydıkYoksulluğu yenmek ne zamandan beri bizim hedeflerimiz arasından çıktı Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek dedim, şimdi ben sağcı mı oldum CHP, tarihi misyonu gereği nerede duruyorsa aynı yerde durmaya devam edecektir. Ama ilerleyerek devam edecektir. Mayınlı araziler temizlenecek topraksız köylüye verilecek dedim, CHP sağa mı kaydı Çöpten kağıt toplayan kadınların hakkını savurken, nasıl oluyor da sağa kayıyoruz Önce üretip sonra hakça bölüşeceğiz dedik, bu yüzden mi sağcı olduk. Her ay en az 100 kişi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Bu konuyu toplumun gündemine getiren parti kim CHP. Taşeronlaşmayı Türkiye'nin gündemine getiren kim Emeklilerin hakkını savundum, ben sağcı mı oldum ifadelerini kullandı.

"BANA ÇALIŞAN ADAM LAZIM, RAKI SOFRALARINDA KONUŞAN ADAM DEĞİL"

CHP'nin proje üreten bir parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu projeleri halka iyi anlatamadıklarını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP'nin elistist bir parti olduğu eleştilerine ilişkin şunları söyledi; Elit olmak ayrı, elitist olmak ayrı. Elitlere saygım var. Ama elitistler var, rakı sofralarında Türkiye'yi kurtaranlar, bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil. Bütün bu projeleri ürettik, çıkıp yeteri kadar anlattılar mı Her şey genel başkandan beklenmez. Adam gibi çalışacağız. Elitizm reddediyorum. Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum, Dersimli Kemal'im ben, devrimci Kemal'im ben. İnsanıma aşığım ben, siyasetten bir şey bekliyorum; insanıma hizmet etmek. Ben Dersim'in küçük bir köyünde doğdum, 7 kardeşiz. En büyük ablam okuma yazmaz, annem de bilmez. İçlerinde okuyup üniversiteye giden tek kardeş benim. Ben bir Cumhuriyet çocuğum, haram lokma yemedim. Hep helalin peşinde oldum. Benim kitabımda hırsızlık, kul hakkı yemek yoktur. Gazi Mustafa Kemal ne diyordu; 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.' İşte onlardan biri de benim.

"PARTİ AĞALARINI DA SİLECEĞİM"

'Kılıçdaroğlu seçildi, çok demokrattı şimdi demokrat değil, baskıcı olmaya başladı' eleştiririlerini yanıtlayan Kılıçdaroğlu; Kimse bana demokrat dersi vermesin, kimse de kusura bakmasın. Disiplinin de ne olduğunu bilirim. Düne kadar sustum, doğru. Ama sabah mikrofonu gören koşa koşa gidip CHP'yi eleştirirse kimse kusura bakmasın, buna izin vermeyeceğim. Eğer, benim genel başkanlığım dönemimde o tüzük değişikliği olmasaydı, yeni bir aday çıkamazdı. Ben genel başkan adayları çıksın diye çaba harcıyorum. Bir kişiye partiyi mahkum etmemeliyiz. Ama demokratik bir şekilde yarışmalı. Bakın, yanyana oturuyoruz, telefon ettim, ne kadar davetiye istiyorsa gönderelim. Biz demokrasiden yanayız ama demokrasi kaos demek değildir. O siyasi partinin kuralları bağlar, ya bağlanırsınız ya ayrılırsınız. Arada başka seçenek yok. Kadın kotası, gençlik kotası getirdik. Daha değişim bitmedi. Bir sendika ağaları var bir de parti ağaları var. Parti ağalarını da sileceğim. Demokrasiyi partiye CHP olarak getireceğiz.

"BEN KENAN EVREN ATATÜRKÇÜSÜ DEĞİLİM"

Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki CHP geçmişiyle yüzleşemez. Niye yüzleşmeyelim Biz özgüveni olan bir partiyiz. Korkmayacağız, korkarak siyaset yapılmaz diyen Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün de kimsenin tekelinde olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; 77 milyonun yüreğindedir Atatürk. Ama kimse kusura bakmasın, ben Kenan Evren Atatürkçüsü değilim. Ben onun gibi Atatürkçü değilim. Ben gardrop Atatürkçüsü de değilim. Ben yüreğinde Atatürk'e yer açan bir liderim. Çağdaş uygarlık, kadın erkek eşitliği, çok partili rejim, Cumhuriyet, hukukun üstünlüğü. Bunlardır Atatürkçülük, bunlardan ödün mü verdik. Birisi diyorki 'Ben Atatürkçüyüm, bana partide yer vermediniz. O zaman bu parti Atatürkçü değilsiniz.' Kişiye özel Atatürkçülük mü olur. Atatürkçülük kimseye avuç açmamaktır, diz çökmemektir. Ne ezen ne ezilen, insanca, hakca bir düzendir. Atatürkçülüğü biz böyle anladık. Otur masa başına, Atatürkçülük edebiyatı yap. Biz o Atatürkçülerden değiliz, kimse kusura bakmasın. Atatürk'ü dar kalıplara sokamazsınız, onu Kenan Evren ve arkadaşları yaptı" dedi.

"CHP NEREDEYSE ASLANLAR GİBİ ORADA DURUYOR"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin çizgisini koruduğunu savunarak şöyle dedi; Bütün bunları söylüyorum ve bunlar sağ politika değil. Peki neden CHP'nin sağa kaydığını söylüyorlar. Ben merkezli sol anlayış bunu söyletiyor. Ben varsam CHP'nin içinde solda var, ben yoksa CHP sol değil. Kimse kusura bakmasın, sol kimsenin tekelinde değil. Ben merkezli halk merkezli sol anlayışa geçtik biz. Sağır kulaklar duysun, halkın çıkarlarını savunacağız. Onun derdi almış başını gidiyor, biz CHP oraya kaydı buraya kaydı. Yok öyle bir şey, CHP neredeyse aslanlar gibi orada duruyor. Biz halkçıyız. Halkıma açık çağrıda bulunuyorum; oy versen de vermesen de sana sahip çıkıyorum."

"ÇOCUKLARIMIZI KOBAY GİBİ KULLANIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye 60 yıldır gelişmekte olan ülke dendiğini belirterek; Çünkü gelişmiş ülke değiliz. Diyorlar ya 'CHP iktidar olamıyor uzun süredir', CHP iktidar olsaydı gelişmekte olan ülke denmeyecekti, gelişmiş ülke denecekti. Çocuklarımızı kobay gibi kullanıyoruz. 2 buçuk yılda bir milli eğitim politikası değişiyor. Bunları düzeltmek boynumuzun borcudur" dedi.

"ŞİMDİ CHP'LİLER TÜRKİYE'NİN HER TARAFINA GİDİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, 'Kürt sorununun, işsizlik sorunu kadar ağır' olduğunu söyleyerek, şunları söyledi; Bu konuda en net görüşleri ortaya koyan parti CHP'dir. Bu sorun çözülürse, silahla çözülmez. 'CHP Sivas'ın ötesine dahi gidemezsiniz' diyorlardı. Şimdi CHP'liler Türkiye'nin her tarafına gidiyorlar, onlar gidemiyorlar. Bu sorunun temelinde özgürlük ve demokrasi var. Beşiktaş Belediyemiz Hakkari'ye gitti, İzmir Belediyemiz Diyarbakır'a gitti. Etle tırnak gibi, bütünlüklü bir politika güdeceğiz."

"BU KURULTAY BİR TASFİYE KURULTAYI DEĞİLDİR"

'İktidara nasıl yüreyeceğiz' diye soran Kılıçdaroğlu; Bir, güçlü liderlik olması lazım. İki, bölünmüşlükle değil örgütsel birliktelikle olması lazım. Üç, tek adamcılıkla uyum içinde çalışan inançlı kişilerle olması lazım. CHP'yle olması lazım. Eğer bi bu dinamizmi hayata geçirebilirsek, iktidar uzak değil. Aynı şeyleri konuşmaktan geçer. Biri ayrı telden, ötekisi ayrı telden çalacak. Kimse kusura bakmasın, buna izin vermeyeceğim. Demokrasi ortak ses çıkarmaktır. Bu kurultay bir tasfiye kurultayı değildir. Ama birlikten yanayım. Bir karar çıkar, onaylanırsa hiç kimse TV ekranlarında o kararın aleyhine konuşamaz. İzin vermeyeceğim buna. CHP bir düşünce kuruluşu değil. Gidersin üniversitede istediğin gibi konuşursun, ama CHP kimliğini aldıktan sonra programının, tüzüğünün dışına çıkamazsın. Kavgaya izin vermeyeceğim, herkes bunu bir kez daha bilsin. Kavgaya izin vermeyeceğimi kurultayın önünde geçeyim de, sonra sen niye bunu yaptın diye kimse demesin diye sözlerini noktaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'nin 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement