Kılıçdaroğlu, 4 Eski Bakana Yeni Bakanlıklar Önerdi - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, 4 Eski Bakana Yeni Bakanlıklar Önerdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "4 bakan aklandı, Şimdi bakanlık koltuğuna geri dönmek istiyoruz diyecekler. Adamlar haklı. Ben bunlarla ilgili bakanlıkları buldum." dedi.

27.01.2015 14:05  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Yüce Divan kararıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "4 bakan aklandı, AKP grubu aklandı. Şimdi bakanlık koltuğuna geri dönmek istiyoruz diyecekler. Adamlar haklı. Ben bunlarla ilgili bakanlıkları buldum. Muammer Güler Maliye Bakanı, Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı, Egemen Bağış Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı, Erdoğan Bayraktar ise Kamu İhalelerinden Sorumlu Devlet Bakanı...

Hala yolsuzluk yapılmadığına inanan vatandaşlarımız var. Lüften Sayın Davutoğlu bunları görevlendir de devleti tamamen soysunlar. " yorumunda bulundu. Salonda alkış sesleri yükseldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Son zamanlarda gazetelerde okuyorsunuz, 'şu geldi, bu gitti'. Bunların tamamı asparagas, yok öyle bir şey. Gerçek olan bir şey var, 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum, hepinizin oyunu
istiyorum.

"DENEMEK İÇİN, 4 YIL İÇİN YETKİ İSTİYORUM"

Öyle uzun süreli değil, denemek için, 4 yıl için yetki istiyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl yönetiliyor, kul hakkı nasıl korunuyor, rüşvetçilerden nasıl hesap soruluyor.
Baro başkanını hapsetmek hukuk devletine yakışmaz. Adalet konusunda hepimizin kaygıları var. Son 5 yılda 155 kez yayın yasağı getirildi. halkın çıkarı için değil, halkın öğrenmemesi için yayın yasağı getiriliyor.

"SEN BAŞBAKAN DEĞİL, 23 NİSAN ÇOCUĞUSUN"

Ahmet Davutoğlu'na sormak istiyorum. Sen başbakan değil, başbakanlık koltuğunda oturan 23 Nisan çocuğusun. Meşhur bir fıkra var. Davutoğlu bir toplantıya gidecek. Kapıda ismini soruyorlar, Ahmet Davutoğlu diyor. Ne iş yaparsın diye sorduklarında devlet dairesinde başbakanım yanıtını veriyor.

Bir başbakan Yüce Divan'a gideceksiniz dedikten sonra geri adım atmamalıdır. 4 bakanı çağırıp bunları söylediysen arkasında duracaksın. Cumhurbaşkanıyla uyum içerisindeyiz, aramızı bozmak istiyorlar diyor. Bundan tereddütümüz yok zaten.

"YOLSUZLUKLARI BÜTÜN DELİLLERİYLE ORTAYA KONMUŞ BİR DOSYA KAPATILDI"

Yolsuzlukları bütün delilleriyle ortaya konmuş bir dosya kapatıldı. Artık AKP Grubu suç ortağıdır. Böyle bakmak gerekiyor. AKP'ye oy verenlere seslenmek istiyorum. Paralar senin cebinden çalındı. Çocuklarının cebinden çalındı.

En önemli suçlardan biri darbedir. Darbe karşıtı olan Başbakan Yüce Divan oylaması olurken tıpış tıpış Londra'ya gitti.

"KUSURA BAKMA MEHMET ALİ ŞAHİN, SENİN VİCDANIN DA KİRLİ"

AKP'nin Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin, 'Bir siyasetçi 700 bin liralık saat alamaz, taşıyamaz' diyor. Olay bittikten sonra niye konuşuyorsun? Kusura bakma senin vicdanın da kirli, bunu baştan söyleyecektin. Sen de en az onlar kadar kirlisin.

"ADAMLAR AKLANDI, GERİ DÖNMEK İSTERLERSE BEN İLGİLİ GÖREVLERİ BULDUM"

4 bakan aklandı, AKP grubu aklandı. Şimdi bakanlık koltuğuna geri dönmek istiyoruz diyecekler. Adamlar haklı. Ben bunlarla ilgili bakanlıkları buldum. Muammer Güler Maliye Bakanı, Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı, Egemen Bağış Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı, Erdoğan Bayraktar ise Kamu İhalelerinden Sorumlu Devlet Bakanı...

"SAYIN DAVUTOĞLU BUNLARI GÖREVLENDİR DE DEVLETİ TAMAMEN SOYSUNLAR"

Hala yolsuzluk yapılmadığına inanan vatandaşlarımız var. Lüften Sayın Davutoğlu bunları görevlendir de devleti tamamen soysunlar.

Egemen Bağış Kuran-ı Kerim'le dalga geçti aklandı. Acaba Erdoğan'la dalga geçse aklanabilir miydi?"

Kılıçdaroğlu, 4 Eski Bakana Yeni Bakanlıklar Önerdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, 4 Eski Bakana Yeni Bakanlıklar Önerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • mehmet: kılıçdaroğlu : sulu siyasetten ve mağlubiyetten sorumlu bakan 12 12 Yanıtla
  • 2023: Yaşasın akp ve erdogan 16 8 Yanıtla
  • ilyas topçuoğlu: uyuz chp 16 7 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Sayın kemal Kılıçdaroğlu sen nezaman anlayacaksın bu millet seni ve partini türkiyede iktidara taşımayacak 11 11 Yanıtla
  • raskoln: kemal senden proje yok dürüstlük yok herkesi kucaklayacak büyüklük yok senin neyine oy verelim 14 7 Yanıtla
  • Bordo: Saçmalamakta üzerine yok maaal 10 8 Yanıtla
  • esas mason: tokadimi yedinizmi haberler ilk ve son uyariniz olsun 14 2 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: 17 ARALIK SAVCISI BİLE DARBE GİRİŞİMİNİ İTİRAF ETTİ HALA BU NE YÜZSÜZLÜK 7 7 Yanıtla
  • yaşarbarak: koyunlar anlamaz. ot tutacaksın. 6 7 Yanıtla
  • ajanda: ekmelettin bey de sizi görüyor mu. 11 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement