CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Masasındaki Son Anket - Son Dakika
Politika

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Masasındaki Son Anket

Konuk olduğu programda masasındaki son anket sonuçlarına ilişkin rakamları paylaşan CHP Lideri, "Stratejimizi belirleyen firmanın anketi 30'u aştığını gösteriyor." dedi.

23.05.2015 09:36  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Gazete Habertürk yazarı Yavuz Semerci moderatörlüğünde Gazete Habertürk yazarı Fehmi Koru, Gazete Habertürk yazarı Soli Özel, Cumhurhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Arif Erdem, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, Gazete Habertürk ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

Israrlı sorular üzerine 7 Haziran seçimleri için yaptırdıkları son anket rakamlarını paylaşan CHP Lideri, "Bizim stratejimizi belirleyen bir firma var ve onun anketi yüzde 30'u aştığını gösteriyor." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"Asgari ücret bin 500 lira. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. İşveren üzerine ağırlıklı bir yükün gelmemesi lazım onu da biliyoruz. Vergi borcu olmayan, sigorta prim borcu olmayan işadamına bir yıl süreyle sıfır faizli kredi vereceğiz. Bununla üç ayrı avantajı sağlıyoruz. Kişi gelecek vergisini ödeyecek çünkü sıfır faizli kredi alacak. İşveren kredi alınca yatırım yapacak işini büyütecek. Daha adil bir vergi düzeni getireceğiz. Devlette israf var, onu önleyeceğiz.

İMAM HATİPLER KAPATILACAK MI?

Asla kapatmayacağız. Tam tersine iyi eğitimi garanti edeceğiz. Türkiye başörtüsü yüzünden 25 yıl enerjisini kaybetti.

'DİYANET' TARTIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyasetten uzak olması lazım. Gazetelerde, televizyonlarda haberler var. Bazı siyasetçiler camide insanları toplayıp siyasi propaganda yapıyorlar. Ben bunu inanca saygısızlık olarak görüyorum. Hiç kimsenin inancına siyaset müdahale etmemeli.

HDP BİNALARINA SALDIRILAR

Kim olursa olsun, ister IŞİD, ister DHKP-C, ister sade vatandaş. Bir seçim bürosuna saldırı varsa burada suç vardır. Yakalarsınız onu adalete teslim edersiniz. Özel bir tanımlama yapmanın bir mantığı yok. Arkasında bir örgüt var mıdır, yok mudur ona güvenlik kuvvetleri bakarlar.

HDP BARAJI AŞACAK MI?

Biz parti olarak seçimlerde yüzde 1 oy alan bir partinin en azından genel başkanının parlamentoda temsil edilmesini istiyoruz. Kürt siyasal hareketinin parlamentoda temsili de önemlidir. Her siyasal partinin aşmasını isteriz, onun da aşmasını isteriz. Elbette bütün siyasal partiler bizim rakibimiz. Ama biz ülkemizi ve onun geleceğini düşünmek zorundayız. Siyaset bir çatışmanın bir kavganın unsur olmamalı. Güneydoğu'dan bu kez milletvekili getireceğiz.

"KOALİSYON OLURSA PARTİ TERCİHİNİZ?"

Türkiye'nin içerisindeki sorunları çözmek için 4 yıllık bir yetki istedim. İnanın bana o 4 yılda çok şey başaracağız. Bu olursa bunun hesabını vereceğiz. Ortaya çıkan tabloya bakacağız. Eğer siyasal partiler, demokrasinin vazgeçilmezi ise bunları gözardı edemeyiz.

"HANGİSİNE İNANACAĞIZ?"

Türkiye için kaygılanıyorum. Bu dış politika ile ekonomi politikasıyla Türkiye'ye bir yere gidemez. Başbakan diyor Kılıçdaroğlu gelecek hazineyi boşaltacak, Maliye Bakanı da diyor kaynak yok. Hangisine inanacağız söyler misiniz?

CHP'NİN ANKETLERDEKİ OY ORANI

Bizim stratejimizi belirleyen bir firma var ve onun anketi yüzde 30'u aştığını gösteriyor."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu\'nun Masasındaki Son Anket
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Masasındaki Son Anket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (115)

  • TURAN: KOYU MHP LİYİM..BU ZAMANA KADAR HEP OYUMU MHP YE VERDİM..BU SEFER HAİNLERE İNAT YANİ CHP VE HDP İNAT OYUMU AKP YE VERECEĞİM İNŞALLAH.. LÜTFEN UYANİK OLALİM,MANTİKLİ OLALİM....BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN, SEHİTLERİMİZ İÇİN..... 108 69 Yanıtla
  • voyacir1: Sessiz çoğunluğun SESI Adalet ve Kalkınma Partisi. 22 31 Yanıtla
  • ercan sakarya: Bıktık artık hergun kudurmuş gibi sağa sola saldıran yüzleri görmekten sanki siyaset değil aksiyon filmi yeter artik relax sakin huzur ve güven veren kılıçdar oğlu diyorum 13 36 Yanıtla
  • ezz zazayım: Tek çare mhp chp de akp lilerde mhp diyor 38 5 Yanıtla
  • he yav he: abd den getirtiği reklam firması bile 30 diyorsa chpnin durumu gerçekten vahim. Ne bekliyordu ki kk daha iktidara gelmeden yabancı firmalara ülkenin parasını peşkeş çekene. Türkiyenin firmalarına güvenmeyip abdden ithal reklamcı getirene millet niye güvensin. 26 4 Yanıtla
  • gencduman: Ezan sesinden rahatsız olan CHP Allah size fırsat vermeyecek insaallah. 12 18 Yanıtla
  • Kimbilir: Bazen üzülüyorum bunun durumuna, sonucta oda bir insan. Kaybet kaybet nereye kadar Ah be kemalll 13 16 Yanıtla
  • ilyas: ey kılıçdaroğlu sen hayal göruyorsun yüzde 30 oyu 14 14 Yanıtla
  • Kimbilir: Ah be kemal, sen akıllanmican... 12 16 Yanıtla
  • TURAN: UYANİK OLALİM,ÇEVREMİZİ UYARALİM..OYLAR HAİNLERE İNAT BÖLÜNMESİN AKP DE BİRLESELİM..AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMA,MANTİK BUNU GEREKTİRİYOR..CHP VE HDP BUNLAR GEZİCİ,ÇAPULCU HAİN PARTİLER..BALİK HAFİZALİ OLMAYALİM..BUNLAR ZAMANİNDA VE HALADA ÜLKEMİZİ SURİYE GİBİ YAPMAYA ÇALİSİYORLARL..HER ŞEY PARA EKMEK DEĞİL.. ÖNCE VATAN,ÖNCE BAYRAK,ÖNCE DİN,KURAN..BU BEYNAMAZ,AYYAŞ PARTİLER CHP VE HDP PKKCİ,DHKP-C, ERMENİCİ ,DİNİMİZE KARŞI HAİN PARTİLERDİR...UYANİK OLALİM ÇEVREMİZİ UYARALİM...OYLAR AKP YE.... 13 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement