Eminağaoğlu: Kılıçdaroğlu CHP'den İhraç Edilsin - Son Dakika
Güncel

Eminağaoğlu: Kılıçdaroğlu CHP'den İhraç Edilsin

Eminağaoğlu: Kılıçdaroğlu CHP\'den İhraç Edilsin

Cuma namazı iznine ilişkin genelgeye destek veren Kılıçdaroğlu'nun CHP'den ihraç edilmesi gerektiğini savunan eski YARSAV Başkanı, "Bunun için başvuru yapacağım" dedi.

11.01.2016 13:30  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, cuma namazı iznine ilişkin genelgeye destek verdiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihracı istemiyle CHP'ye başvuracağını belirtti.

1975 YILINDA İPTAL EDİLDİ

Eminağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1975'te Karayolları Genel Müdürlüğü çalışma saatlerinin, cuma namazı saatine göre düzenlenmesine ilişkin işlemin, "laiklik ilkesine" aykırı bulunarak ve inanç özgürlüğü içinde kalmadığı gerekçesiyle Danıştay tarafından bir yıl sonra iptal edildiğini ifade etti.

REFAH HÜKÜMETİ DÖNEMİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Refah Partisi iktidarı döneminde 1997'de çalışma saatlerinin iftar saatlerine göre düzenlenmesine ilişkin çıkartılan Bakanlar Kurulu kararının da "laiklik ilkesine aykırı olduğu ve inanç özgürlüğü içinde kalmadığı" gerekçesiyle Danıştay tarafından iptal edildiğini belirten Eminağaoğlu, CHP dahil bugünkü tüm siyasi partilerin, bu düzenlemede yan yana yer alarak laikliğe aykırılık ortak paydasında buluştuklarını savundu.

"PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI, KILIÇDAROĞLU İHRAÇ EDİLSİN"

Ömer Faruk Eminağaoğlu, şu görüşleri ileri sürdü: "TBMM'deki bütün siyasi partilerin, laikliğe aykırılığı daha önce açıkça ortaya konulan böyle bir konuda suskun kalmaları, asla ve asla kabul edilemez. Çağrım bir yurttaş olarak diğer partilere, parti üyesi bir kişi olarak ise partim CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yönetimine hitaben olup, anılan kişileri istifaya davet ediyorum. Partimin genel başkanı ve ilgili yöneticilerinin eylemi, parti anayasası olan Parti Tüzüğü'nün 2. ve 3. maddelerine açıkça aykırı olmakla, kendileri hakkında Parti Tüzüğü'nün 70/1-a-b maddeleri uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle partinin yetkili organına bugün başvuru yapacağım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eminağaoğlu: Kılıçdaroğlu CHP'den İhraç Edilsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Türkiyeli 65: SEN NE MİKROP BİR ADAMSIN KEFARE 26 2 Yanıtla
  • oflu: KIlıçdar iyidir iyi zamanı gelince anlıcaksınız. 15 5 Yanıtla
  • Özçekim: CHP LİLERİN YÜZDE 70 AYNI BU ADAMIN ZİHNİYETİNDE İSLAM DÜŞMANI HEPSİ HEPSİNİN AKLINDA RAKI ŞARAP KARI KIZ HOVARDALIK ÇALMA ÇIRPMA ALLAHTAN KORKMAK DİYE BİR ŞEY YOK ONLAR İÇİN 7 11 Yanıtla
  • karambo: senin suçun yok.seni bugünlere getirenlerde suç.sen inançsızsan inananların istikametine karışma.ne gördün bu zamana kadar imansızlıktan. 12 3 Yanıtla
  • yörükoğlu: ingiltere ramazana denk gelen sinav tarihini mülüman öğrenciler için değiştirirken ne diyor asker kaçağı vatan hayini zevzek 13 1 Yanıtla
  • NARMANLI: BU TİP DİN, İSLAM DÜŞMANI İNSANLARA ALLAH BİDAHA FIRSAT VERMESİN İNŞALLAH.BUNLAR SON ARTIKLAR, 11 2 Yanıtla
  • Ffff : EMİN AĞAOĞLU VE YANDAŞLARI İNSANLIK LİTERATÜRÜNDEN ATILDINIZ YERİN ZIMMINA GİRDİNİZ HALA BİLDİĞİNİZİ OKUYUP HATADA ISRAR EDİYORSUNUZ 9 2 Yanıtla
  • ayse: bin oyum olsa kılıcdarogluna vermem cuma namazına izin vermeyen insan hicbir zaman başa gecemez 2 6 Yanıtla
  • levent göktürk.: bu adam sıyırdı iyice. 5 2 Yanıtla
  • Kara...: nefes almanı sağlayan kim..sen onun cevabını ver önce..? 7 0 Yanıtla
  • Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı
    18:36 Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde otomobille çevreye rahatsızlık veren 33 kişi ve 26 araca toplam 111 bin 135 TL para cezası uygulandı. Eşref Bitlis Parkı ve çevresinde vatandaşlara rahatsızlık veren şahıs ve araçlar ihbar üzerine polis ekipleri tarafından tespit edildi. Uygulama sonucunda 33 kişiye 'Çevreye rahatsızlık vermekten' 32 bin 241 TL idari para cezası, 26 araca ise toplam 78 bin 894 TL trafik cezası kesildi.

  • Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor
    18:35 Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, hizmet çantaları boş, projeleri olmayan ve anketlerde geride kalan adayların sadece iftira attıklarını belirtti. Tütüncü, Serik ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap ederek, trafik ve ulaşım sorunlarını çözecek projelerle göreve talip olduklarını vurguladı. Ayrıca, tapu ve imar problemlerini çözmek, tarımsal üretimi desteklemek ve özgürlükleri artırmak için çalışacaklarını söyledi.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.

  • Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı
    18:34 Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç birbirine çarptı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.


Advertisement