CHP'li Yarkadaş: Karayolları Otoyol Geçiş Ücretlerine Yüzde 40'ın Üzerinde Zam Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

CHP'li Yarkadaş: Karayolları Otoyol Geçiş Ücretlerine Yüzde 40'ın Üzerinde Zam Yaptı

Chp İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Karayolları Genel Müdürlüğü'nün OGS ve HGS geçişleri için yaptığı zammın yönetmeliğe aykırı olduğunu bildirdi.

29.01.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Karayolları Genel Müdürlüğü'nün OGS ve HGS geçişleri için yaptığı zammın yönetmeliğe aykırı olduğunu bildirdi. Yarkadaş, "Yönetmelikte, otoyollara her yıl başında yıllık ÜFE değerleri ile fiyat artışı yapılabileceği yazılıyor. ÜFE bu yıl (Kasım 2015), yüzde 5.25 olarak açıklandı. Karayolları ise otoyol geçiş ücretlerine yüzde 40'ın üzerinde bir zam yaptı" dedi.

"YÖNETMELİĞE AYKIRI DAVRANAN BÜROKRATLARI MAHKEMEYE ŞİKAYET EDECEĞİZ"

CHP Milletvekili Yarkadaş'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre; Karayolları Genel Müdürlüğü, 'Geçiş ücretlerinin hesaplanması' başlıklı yönetmelikte yer alan maddeyi ihlal etti. Karayolları Geçiş Ücretlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in 6'ncı maddesinde otoyol geçiş ücretlerine yapılacak zammın açık ve net bir ifadeyle belirlendiğini belirten Yarkadaş, "Yönetmeliğe aykırı davranan bürokratları mahkemeye şikayet edecek, zammın geri alınması için başvuruda bulanacağız" dedi.

"BUNUN ADI DELİ DUMRUL DÜZENİDİR"

Karayolları geçiş ücretlerine yapılan zammın bir süre önce medyaya yansıdığını ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın fiyat artışını engellediğine yönelik haberler yapıldığını ifade eden Yarkadaş, "Bu tartışma da gerçeği yansıtmıyor. Bakan Binali Yıldırım, yönetmeliği ayaklar altına alan fahiş zamdan indirim yaptırtıyor. Oysa ki o zam bile yönetmeliğe aykırı. Yönetmelik, zammın nasıl yapılacağını belirliyor" açıklamasında bulundu.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kendi yönetmeliğine aykırı davrandığını savunan CHP'li Yarkadaş, sözlerine şöyle sürdürdü: "Aslına bakarsanız, dünyanın hiç bir yerinde, eğer alternatif yollar yoksa, şehir içindeki geçişleri paralı hale getiremezsiniz. Devlet, yurttaşa alternatif bir yol olanağı sunmuyor. Üstüne üstlük, şehir içinde paralı geçişi zorunlu kılıyor. Sonra bu geçişlerin fiyatlarının nasıl belirleneceğini de yönetmelikle kayıt altına alıyor. Ne yazık ki bu yönetmeliğe de uymuyor ve ÜFE'yi baz almak yerine, ne kadar paraya ihtiyaçları varsa, onu toplayacakları bir artış yapıyor. Bunun adı Deli Dumrul düzenidir. Bakan Binali Yıldırım, Deli Dumrul gibi davranıyor ve hukuk dışı bir para topluyor. Bu düzeni mahkemeye taşıyacak, yurttaşın cebinden alınan haksız kazançların geri ödenmesini sağlayacağız" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi CHP'li Yarkadaş: Karayolları Otoyol Geçiş Ücretlerine Yüzde 40'ın Üzerinde Zam Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!
    16:34 Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 bin MW'ı aştı!

    Türkiye, güneş enerjisi alanında önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Güneş enerjisi kurulu gücü ilk defa 12 bin megawatt (MW) seviyesini aşarak 12 bin 425 MW'a ulaştı. Aynı zamanda, yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı son iki aydır yüzde 51'in üzerinde gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerjinin Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlığının anahtarı olacağını vurgulayarak, 2035 yılına kadar her yıl 5 bin MW'lık kurulu güç artışı hedeflediklerini belirtti.

  • GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi
    16:28 GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Milas'ta toprak havuzlarda yetişen balığın depolanması ve paketlenmesi tesisinin fizibilite projesine destek verdi. Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği'nin başvuru sahibi olduğu proje, GEKA'nın 2023 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleniyor. Bu proje ile toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği sektörünün gelişimi için önemli bir adım atılmış olacak.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu
    16:04 Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Buluşmaları' etkinliği gerçekleştirildi. Genç girişimciler, başarılı girişimcilerin deneyimlerini dinleyerek ilham aldılar.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.

  • 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak
    15:57 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak

    Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin 2030 yılından sonra su fakiri olan ülkeler arasında yer alabileceğini belirtti. Fındık, su kaynaklarının azalacağı, yağışların azalıp sıcaklıkların artmasıyla su stresi yaşayan bir ülke haline gelebileceğimizi ifade etti. Bu nedenle su verimliliği seferberliği başlatıldığını ve 114 eylem belirlendiğini söyledi.

  • Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi
    15:53 Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü. Sezon başlamadan yaşanan turist hareketliliği sezonun iyi geçeceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

  • İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı
    15:53 İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı

    İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, ilçedeki üreticileri çeşitli hastalıklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Efe, kök boğaz hastalıkları, pas ve septoria hastalıkları ile böcek, yaprak biti zararı ve fare tespit edildiğini belirtti. Verim kaybı ve arazi bozulması riskine dikkat çeken Efe, çiftçilere arazilerini kontrol etmeleri ve hızla uygulama yapmaları çağrısında bulundu.


Advertisement