CHP'li Toptaş Ali Çetinkaya'nın Anma Törenine Katılacak - Son Dakika
Politika

CHP'li Toptaş Ali Çetinkaya'nın Anma Törenine Katılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın, Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir yere sahip olan ve Cumhuriyet’in ilk yıllarda Bakanlık yapan Ali Çetinkaya için hafta sonu kentte düzenlenecek anma törenine katılacağı belirtildi.

20.02.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş'ın, Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olan ve Cumhuriyet'in ilk yıllarda Bakanlık yapan Ali Çetinkaya için hafta sonu kentte düzenlenecek anma törenine katılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Toptaş, Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanlarından ve 1. ve 2. dönem Afyonkarahisar Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan hemşehrisi Ali Çetinkaya'yı rahmet ve şükranla andığını ifade etti. Ali Çetinkaya'nın özellikle ulaşım alanında Türkiye'ye önemli hizmetler yaptığını ifade eden Toptaş, "Ulusal kurtuluş savaşının ilk ateşini yakan bu büyük kahraman, son Osmanlı Meclisinde mebus iken İngilizler tarafından Malta'ya sürgün edilmiş, sırasıyla sürgünden sonra 1. ve 2. dönem TBMM Afyon Milletvekilliği, Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı, İstiklal Mahkemesi Başkanlığı yapmıştır. Bakanlığı döneminde bin 200 km demiryolu yapılmış, yabancıların elindeki demiryolu hatları millileştirilmiştir. Ankara'da bulunan büyük kamu binalarının çoğu Ali Çetinkaya'nın Bakanlığı döneminde yapılmıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılması ve Cumhuriyet'in kurulup, yerleştirilmesinde önemli görevler yapan bu büyük insan vefat ettiğinde Ankara, Saman Pazarında Atatürk'ün yardımıyla aldığı bir evden başka geriye herhangi bir mal varlığı bırakmamıştır. Yine kadirşinas Afyonkarahisar halkı adına Afyon Belediye Meclisi kendisine bir ev hediye etmek istemiştir. Ali Çetinkaya bu teklifin kendisine bir ev verilmesinden daha değerli olduğunu beyanla ev teklifini kabul etmemiştir. Bu hayat hikayesi bugün Cumhuriyetle, kazanımları ve devlet adamları ile hesaplaşmaya kalkışanlara ibret olacak bir hayat hikayesidir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük devlet adamı Merhum Ali Çetinkaya'nın anısı önünde saygıyla eğiliyor, Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Toptaş Ali Çetinkaya'nın Anma Törenine Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement