CHP'li Tanrıkulu: "Örgüt Üyeliği Suçsa Hepimiz Suç İşledik" - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanrıkulu: "Örgüt Üyeliği Suçsa Hepimiz Suç İşledik"

CHP\'li Tanrıkulu: "Örgüt Üyeliği Suçsa Hepimiz Suç İşledik"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma töreninin ardından açıklamalarda bulundu.

05.10.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreninin ardından açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, " Türkiye'deki bir takım özgürlüklere sahip çıkmak ve örgüt üyeliği suçsa sadece genel başkanımız değil, CHP'nin 1 milyon üyesi ve 11 milyon seçmeni bu suçu işlemiştir" dedi.

Kurban Bayramı'nın 2'nci gününde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve İhsan Özkes, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, gazeteci Tuncay Özkan ve Aylin Kotil katıldı.

Bayramlaşma töreninin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na örgüt kurma suçundan dava açılacağı yönündeki habere ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, "Öncelikle şunu ifade edeyim. Ben de haberi baştan sona okudum. Yani soruşturmayı başlatan savcının aynı zamanda Beşiktaş Çarşı taraftar grubunun iddianamesini yazan savcıyla aynı olduğu anlaşılıyor. Tabii ki genel başkanımız ve partililerimiz yani bizler, Gezi direnişinin ilk gününde, Kadıköy'deki mitingimizi iptal ederek Taksim Meydanı'na geldik. Gelmemizle birlikte Taksim'i bütün direnişçilere açtık. Genel başkanımız bunun öncülüğünü yapmıştır. Ancak biz bunu parti kimliği ile değil yurttaş kimliği ile yaptık. Yurttaş kimliğiyle de kente ve kenttekilerin haklarına sahip çıktık. Eğer Türkiye'deki çevre, kent, ifade özgürlüğü, örgütlenme, yaşam hakkına ve işkence yasağına sahip çıkmak suçsa, örgüt üyeliği suçsa sadece genel başkanımız değil, CHP'nin 1 milyon üyesi ve 11 milyon seçmeni bu suçu işlemiştir. CHP, 11 milyon üyesiyle ve başkanıyla da bu örgütün üyesidir. Benim bu savcıya tavsiyem sadece genel başkanımıza değil bütün örgütümüze, 1 milyon üyemize, 11 milyon seçmenimize de bu davayı açmasıdır. Onunla her yerde ve her koşulda da hesaplaşmaya hazırız. Bu anlayış Türkiye'de hukuk devletine 17 ve 25 Aralık'ta darbe yaptı. Şimdi bir de siyasi partilerin demokrasisine ve demokrasiye sahip çıkan liderliklere darbe yapma düşüncesindedirler. Biz buna her koşulda karşı çıkacağız ve hesaplaşacağız" dedi.

"BİZ HER TÜRLÜ ORTAM VE KOŞULDA HESAP SORACAK BİR YARGILAMA İSTİYORUZ"

"Bununla ilgili bir dava açılacak mı?" sorusu üzerine Tanrıkulu, "Şu anda bir fezlekenin hazırlandığını düşünüyoruz. Öyle bir fezleke hazırlanmış dolayısıyla fezleke meclise gelecek. Kuşkusuz genel başkanımızın dokunulmazlığı var. Ancak biz bu dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmak istemiyoruz. Genel kurul bizim dokunulmazlığı kaldırsın, biz her türlü ortamda hesap veren değil hesap soracak olan bir yargılama istiyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tanrıkulu: 'Örgüt Üyeliği Suçsa Hepimiz Suç İşledik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement