CHP'li Tanrıkulu: Adli Operasyonların Hükümete Yakın İsimlere Servis Edildiği Doğru Mu? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Adli Operasyonların Hükümete Yakın İsimlere Servis Edildiği Doğru Mu?

CHP\'li Tanrıkulu: Adli Operasyonların Hükümete Yakın İsimlere Servis Edildiği Doğru Mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a adli operasyonların tüm ayrıntılarının önceden planlanıp hükümete yakın isimlere servis edildiği iddiasını sordu.

01.09.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a adli operasyonların tüm ayrıntılarının önceden planlanıp hükümete yakın isimlere servis edildiği iddiasını sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Türkiye'nin adli operasyonların, savcılık ve adli kolluk tarafından hazırlandığı dönemi geride bıraktığını ifade eden Tanrıkulu, "Artık operasyonlar danışman ekibi ve medya tarafından hazırlanıyor. Savcılık ve adli kolluğa ise hazırlanan bu operasyon planını uygulamak, süper yetkili sulh ceza hakimlerine ise tutuklama listelerini hayata geçirmek kalıyor" dedi. Twitter'da dahi bazı hesapların operasyonu günler öncesinden tahmin ettiğini ve gözaltı listelerini açıkladığını belirten Tanrıkulu, Arınç'tan şu soruların yanıtını istedi:

"Bu operasyonların tüm ayrıntılarının önceden planlanıp hükümetinize yakın isimlere servis edildiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, bu isimler kimlerdir? Hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

Bu hukuksuz durum karşısında yapılan veya yapılacak bir işlem var mıdır?

Kozmik Çalışma Grubu adı verilen bir birim kurulduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, Kozmik Çalışma Grubu kimlerden oluşmaktadır?

Bahsi geçen Twitter hesaplarını Başbakanlık danışmanlarının kullandığı iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, hangi yetki ile operasyon detaylarına erişebilmektedirler?

İsmi anılan Twitter hesaplarının gözaltına alınıp tutuklanacak isimleri açıklanmasının ardından soruşturma bilgilerinin sızdırıldığı iddiasıyla başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

Emniyetin Başbakanın bir danışmanının sorumluluğunda olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu danışman kimdir?

Ankara ve İstanbul Adliyelerinin Başbakanın bir danışmanının sorumluluğunda olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu danışman kimdir?

Yapılan veya yapılacak operasyonlarla ilgili algı yönetimi için bazı gazetecilerin görevlendirildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu gazeteciler kimlerdir?

Vergi cezaları ve ekonomi çevresi için bir şirketin yöneticisinin sorumlu olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu kişi kimdir?

Ankara ve İstanbul Adliyeleri dışındaki Adliyeler ile Adalet Bakanlığı birimlerinin Adalet Bakanının danışmanlarından birinin sorumluluğunda olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu danışman kimdir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Adli Operasyonların Hükümete Yakın İsimlere Servis Edildiği Doğru Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement