CHP'li Mahmut Tanal: Kapılar Kapatılıyorsa Ayıplı Bir İş Vardır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Mahmut Tanal: Kapılar Kapatılıyorsa Ayıplı Bir İş Vardır

CHP\'li Mahmut Tanal: Kapılar Kapatılıyorsa Ayıplı Bir İş Vardır

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Emniyet'inde gözaltına alınan polislere işkence yapılıp yapılmadığını incelemek istedi, fakat buna izin verilmedi.

25.07.2014 05:00  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde fiziki koşulların insani olup olmadığının gösterilmesi yönünde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini; ancak hiçbir sonuç alamadığını belirtti.

"NEZARETHANEYİ GÖSTERMEDİLER"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, gece saatlerinde Çağlayan Adliyesi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tanal, "Dün itibariyle basından almış olduğumuz haberler uyarınca, insan haklarının ihlal edildiği, Vatan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele biriminde kötü muamele yapıldığı yönündeki o ihbarlar üzerine Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele birimi bana, 'Size içerideki fiziki koşulları göstermeyiz' dediler. Ben de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazılı bir dilekçe verdim. 'Benim herhangi bir görüşme talebim yok. Benim sadece gözaltında bulunanların kaldıkları fiziki koşulların insani olup olmadığı, insan hakları hukuku açısından herhangi bir hak ihlalinin olup olmadığını görmek istiyorum' dedim. Bunun üzerine bana, 'Biz sizin dilekçenizi alalım şu anda sizi görüştürmüyoruz, size yazılı olarak cevap verelim' dediler.

"EĞER BİR YERDE KAPILAR KAPATILIYORSA, ORADA AYIPLI BİR İŞ VARDIR"

Bunun üzerine İstanbul Valisiyle görüştük. Bize, 'Şikayetiniz varsa onun gereğini yaparız' dediler. Netice itibarıyla idare hukukunda şöyle bir şey vardır. Gün ışıdığı hukuku denilir. Eğer bir yerde kapılar kapatılıyorsa ve kimseye gösterilmiyorsa demek ki orada ayıplı savunulmayacak bir iş vardır. Demek ki orada kanunen kanunun izin verilmediği bir iş vardır. Onun için buradan ben Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı'na, Adalet Bakanlığı'na, İstanbul Valisi'ne sesleniyorum. Hak ihlali nerede varsa herkesin bunun karşısına dikilmesi lazım. Onun için hepimizin sığınacağı liman hukuktur. Buradaki fiziki koşulların insani olup milletvekillerine aile bireylerine avukatlara göstermelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Mahmut Tanal: Kapılar Kapatılıyorsa Ayıplı Bir İş Vardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • lazisa: Yahu polisler irticaci bunlar adam degil diyen siz degilmiydiniz ne olduda pensilvanyanin kuzularina coban oldunuz hani ergenekon balyozu bu polisler yapmisti davaniza ne oldu 2 dakika ayip ayip 4 9 Yanıtla
  • semaa: BİRDEN GÖZLERİM YAŞARDI EZELİ DÜŞMANLARINIZLA BU MUHABBET PEK HAYRA ALAMET DEĞİL, ANLADIM YANİ DİYORSUN Kİ DÜŞMANIMIN DÜŞMANI BENİM DOSTUMDUR NE KADAR SAMİMİSİNİZ TARTIŞILIR SİZ GERÇEKTEN BU MİLLETİ KENDİNİZ GİBİ APTALMI SANIYORSUNUZ 0 0 Yanıtla
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement