CHP'li Rıza Türmen: CHP Zaten Yeterince Karışık - Son Dakika
Güncel

CHP'li Rıza Türmen: CHP Zaten Yeterince Karışık

CHP\'li Rıza Türmen: CHP Zaten Yeterince Karışık

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "CHP'yi MİT karıştırıyor" iddiasına ilginç bir yanıt verdi.

21.11.2014 15:53  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Türmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT'in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar" sözleri ile ilgili olarak, "Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT'e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum" dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI MEMNUNİYET VERİCİ"

Türmen basın toplantısında, Başbakan Davutoğlu'nun G-20'de yolsuzlukla ilgili yaptığı açıklamalarından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yolsuzlukla mücadelede en önemli unsurun yargının bağımsız olması olduğunu vurgulayan Türmen, yolsuzlukla mücadele diğer ilkelerin ise şeffaflık, saydamlık ve katılım olduğunu vurguladı.

Başbakan Davutoğlu'nun yolsuzlukla mücadeleyi uygulamaya nasıl koyacağının kendileri için çok büyük merak konusu olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

"BİZ YETERİ KADAR KARIŞIĞIZ AMA..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyi MİT'in karıştırmaya çalıştığına dair açıklamalarının sorulması üzerine ise Türmen, "Biz yeteri kadar karışığız. MİT'e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum ama, demek ki MİT yapıyormuş. MİT tamamen amaçlarından saptırılmış durumda. Hükümetin çıkarlarını koruyan, hükümete karşı olanları gözetleyen, dinleyen, onları denetleyen bir kurum haline geldi. Tabi MİT'in kuruluş amacı bu değil, biraz daha farklı. Her şeyin devletleştiği bir dönemde MİT de bunun dışında kalamaz." diye konuştu.

"DERSİM İLE İLGİLİ DEVLETİN ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM"

Dersim tartışmalarıyla ilgili bir soruya da Türmen, tartışmaların konjonktürel bir zamanlaması olduğunu ve pişirilip iki de bir önlerine getirildiğini söyledi. Rahatsız olunacak bir durum olmadığını belirten Türmen, bu konuda en ileri önerileri CHP'nin verdiğini vurguladı. Dersim ile ilgili ne kadar belge varsa bunun açıklanması gerektiğini kaydeden Türmen, demokrasi barış isteniyorsa mutlaka geçmişle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi.

Türmen, şöyle devam etti: "Özür dileme meselesini bu kadar şey yapmamak lazım. Elbette devletin özür dilemesi gerekiyor. O zaman CHP ile devlet aynı olduğu bir dönemde yapılmış. CHP bugün siyasi partilerden bir tanesi. Devletin özür dilemesi gerekiyor. Özür dilemekten niye bu kadar korkuyoruz, tartışma konusu oluyor, anlamıyorum. İnsancıl bir durum. Devletin özür dilemesi bir takım sonuçları mesela tanzimat ve arkası vardır. Listeler, ailelere çocukları ne olmuş. Her birey, her siyasi parti özür dileyebilir, duyduğu üzüntülü anlatması için."

"17 ARALIK KOMİSYONU DAHA FAZLA TOPLANMALI"

Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi de olan Türmen, komisyonun çalışmalarına ilişkin soruları da yanıtladı. Türmen, komisyonda soruşturmayı başlatan savcıların dinlenilmesi, komisyonun daha fazla toplanması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Gelecek hafta bir bakan dinlenebilir. Dinlenmesini istediğimiz tanıklar var. İki polis memuru Yasin Topçu ve Nazmi Ardıç dinlenmek için Meclis'e dilekçe verdiler. Soruşturmayı başlatan savcıları dinlemek lazım. savcılar dinlenmezse, polis dinlenmezse tam bir soruşturma olduğu söylenemez. Başka tanıkların da dinlenmesini istiyoruz. Soruşturma komisyonun daha çok çalışması lazım. Çok daha sık toplanması lazım, yapacak çok iş var."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Rıza Türmen: CHP Zaten Yeterince Karışık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • adil: bunlarda kafa izine gitmiş beyin desen zaten yok 3 0 Yanıtla
  • una: Chp nin söylemi ne akpnin ne mhp hdp nin işine gelmiyor ama seçimzamanı chp nin yankısı oluyorlar nedense oy için. bunlar istiyorki bir köşeyide chp kapsın iyice bölelim. birde perinçek var oda Atatürk'te birleşelim diyerek sanki kendisi Atatürk milleti kendinde birleşmeye çağırıyor kendinde bir kaç çeşit idoloji var bir biriyle çelişen önce kendinde bir ol birlik için çağır onun içinde yaşta yetmiş artık. hepsinin derdi chp bitirmek ve eleştirmek. 2 0 Yanıtla
  • OSMAN: ATATÜRKÜN PARTİSİNİN DÜŞTÜĞÜ DURUMLARA BAK YAA 2 0 Yanıtla
  • fırat: kılıçtaroğlu deyincemi zaten karışık diyor demekki elemanlar iyi çalışıyor şimdi bu vekil neden rahatsız olmuşki neyin paniği ile koruması chp'yimi mitimi. 0 0 Yanıtla
  • doğrucu: beyler CHP nin başına gökten melek gelse ve ya , beklenen mehdi gelse , bu CHP ve Atatürk düşmanları bu sefer derlerki, sen kılıctaroğlunu bıle aratıyorsun derler, bakmayın şimdi baykalı arıyoruz diye ayak yapıp, baykala övguler duzenlere, zamanında kılıctaroğluna yapılanların aynısını baykalada yaptılar, CHP nın başına en dürüst adamı getır, ezelden Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları ona bıle ıftıra atarlar, bu tıp ınsanlar genelde vatan haini olduklarından dolayı Atatürk tarafından yargılatılan hainlerin torunu akrabaları ve ya yandaşlarıdır 0 0 Yanıtla

Advertisement