CHP'li Özel'den Soma Komisyonu'na 3 Önerge - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özel'den Soma Komisyonu'na 3 Önerge

CHP\'li Özel\'den Soma Komisyonu\'na 3 Önerge

Chp Manisa Milletvekili Özgür Özel, 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasından sonra kurulan Soma Komisyonu'na 3 önerge verdi.

10.10.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Manisa Milletvekili Özgür Özel, 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasından sonra kurulan Soma Komisyonu'na 3 önerge verdi.

CHP Manisa Milletvekili ve Soma Komisyonu Üyesi Özgür Özel'in komisyona sunduğu önergelerde bilirkişi heyetinin Soma Komisyonu tarafından dinlenilmesi, Eynez Maden Ocağı'nda kazanın yaşandığı yerin görülmesi ve uzmanlardan oluşan bir heyetin Soma ile benzer maden yapılarına sahip ülkelere ziyaret yapması yönündeki ifadelere yer verildi. 25-26-27 Eylül tarihlerinde Soma Komisyonu'nun Eynez'de yaptığı incelemelerde kazanın meydana geldiği yerin görülmediğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili ve Soma Komisyonu Üyesi Özgür Özel, komisyona kazanın yaşandığı yerin görülmesi için önerge sundu. CHP'li Özel, Eylül ayının sonunda Soma Komisyonu olarak Eynez ocağına yaptıkları ziyarette madende kaza olan yere kadar giremediklerini söyleyerek 150 metre kadar ilerleyebildiklerini belirtti.

Bilirkişi heyetinin Soma Komisyonu tarafından dinlenilmesi gerektiğini açıklayan Özel, "Bilirkişi raporu facianın neden meydana geldiğine ilişkin önemli bulguları ortaya koymuştur. Komisyonumuzun bundan sonraki çalışmalarına ışık tutması için söz konusu raporu hazırlayan, Maden Bilirkişisi Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Elektrik Bilirkişisi Prof. Dr. Eyüp Akpınar, Maden Bilirkişisi Prof. Dr. Ahmet Hakan Onur, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Alpaslan Ertürk'ü davet ederek dinlemesi son derece yerinde olacaktır. Bilirkişi heyetinin elinde bulunan bilimsel veri ve deliller üzerinden görüş alışverişi mutlaka yapılmalıdır. Bunun yanısıra uzmanlardan oluşan bir heyet Soma'yla benzer maden yapılarına sahip ülkeleri ziyaret etmelidir. Gerek bugüne kadar dinlediğimiz uzmanlar, gerek edindiğimiz tecrübeler ile birlikte düşünüldüğünde şu anda bu ziyaretlerin yapılmamasının bir eksiklik olmadığı ve kamu kaynakları açısından da o günlerde böyle bir maliyete girilmemesinin yerinde olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ancak, komisyonumuzun hazırlayacağı raporu ve ülkemizin madencilik faaliyetleri ile mevzuatına ışık tutacak çalışmalar açısından, Soma madenlerinin yapısına benzer ülkelerin tespit edilerek, bunlardan 1 ya da 2'sine ziyaret yapılması ve özellikle bu ülkelerdeki iş güvenliği tedbirlerinin yerinde incelenmesi faydalı olacaktır" dedi.

Komisyon uzmanlarının önerisi ile ziyaret edilecek ülkelerin tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Özel, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden maden mühendislerinin, şu anda kamu ya da özel sektörde aidiyeti olmayan ancak geçmişte sektörde çalışmış ehil kişilerin ve uzmanların isimlerinin belirlenerek ziyaret için 17 kişilik bir uzmanlar heyetinin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Ziyareti gerçekleştirecek heyette yer alacak uzman kişilerin tespitinin ise, her siyasi parti grubunun önereceği isimlerden eşit sayıda seçilmesi gerektiğini savunan Özel, maden mühendisi olması sebebiyle heyete Komisyon Başkanı Sayın Ali Rıza Alaboyun'un başkanlık etmesini önerdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özel'den Soma Komisyonu'na 3 Önerge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lokanta ve kafelerde KDV oranı artacak
    17:46 Lokanta ve kafelerde KDV oranı artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, yiyecek ve içecek satılan yerlerde uygulanan KDV oranlarını artırmak için yeni bir tebliğ taslağı yayınladı. Buna göre, lokanta, kafe ve benzeri işletmelerdeki KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkacak. Alkollü içecekler için uygulanan KDV oranı ise yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilecek.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
    17:39 Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD III Hibe Destek Programı bilgilendirme seminerinde, çiftçilere gelir sağlamak amacıyla desteklerin verildiği belirtildi. Kaymakam Enver Yılmaz, destek alabilmek için koşullara uygun olmanın ve projelerde hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı. Seminerde ayrıca TKDK iletişim uzmanı Gülay Kural, çeşitli sektörlerde desteklenen konular hakkında bilgi verdi.

  • Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı
    17:38 Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı

    Çerkeş köyünde yaşayan Salih Ç. (54), evinin önünde düşerek başını beton zemine çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Bayat Devlet Hastanesine kaldırılan Salih Ç, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

  • Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı
    17:37 Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı

    Elazığspor, 3Gen Holding firmasının iflasının ardından isim sponsoru olarak Çimentaş'ı seçti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun onayıyla Elazığspor'un yeni adı resmen Çimentaş Elazığspor oldu. Otobüsün de yeni isimle giydirilme işlemlerine başlanılacak.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı
    17:34 Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı

    Çorum'un Osmancık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Orhan T. (34) idaresindeki otomobil tarlaya devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Fatma T. (34), Beyza Y. (24) ve Ceyhan Y. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi
    17:34 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunun hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aklıselim bir karar alması gerektiğini belirtti. Arat, Türk futbolunun kritik bir virajda olduğunu ve seçimin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Aday olacak kişilerin tarafsızlık sözü vermeleri gerektiğini ifade eden Arat, Türkiye'nin daha iyi bir futbol yönetimine layık olduğunu dile getirdi.

  • Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi
    17:33 Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi

    Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kazan üretim fabrikasında temizlik yaparken azot gazından zehirlenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve ambulanslar sevk edildi. İşçilerden birinin hayati tehlikesi bulunuyor.


Advertisement