CHP'li Özel'den Madenciler Günü Öncesi Soma Hatırlatması - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özel'den Madenciler Günü Öncesi Soma Hatırlatması

CHP\'li Özel\'den Madenciler Günü Öncesi Soma Hatırlatması

Chp Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü öncesi yazlı açıklama yaptı.

03.12.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü öncesi yazlı açıklama yaptı. Soma faciasının üzerinden 570 gün geçtiğini hatırlatan Özel, 301 madencinin öldüğü faciada kurtulanların ise bugün işsiz olduğunu vurguladı.

Soma'da 301 madencinin öldüğü faciasının üzerinden 570 gün geçtiğini ancak hala ders alınmadığını vurgulayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söyledi:

"Bugün 4 Aralık 2015. Soma faciasının üzerinden tam 570 gün geçti. Ölenler öldü, kalan sağlar ise işsiz şimdi! Bugün 4 Aralık 2015 ve Soma faciasının üzerinden geçen bu 570 günde Türkiye onlarca maden emekçisini yitirdi. Bugün ülkemizde; Mayıs 2010'da Karadon'da meydana gelen grizu faciasından sonra 30 işçinin yaşamını yitirmesi ile ilgili dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın 'güzel öldüler' yorumundan bu yana değişen hiçbir şey yok! 13 Mayıs 2014 günü Soma'da yitip giden 301 evladımızın ardından verilen tüm sözler, dökülen tüm gözyaşları da unutuldu. 28 Ekim 2014'te Ermenek'te cansız bedenlerini çıkartmak için günlerce uğraştığımız o madencileri de kimse hatırlamıyor şimdi! Ama bugün bir yerlerde, bir evlat maden ocağından babası sağ salim dönsün diye hala yol gözlüyor, bugün bir yerlerde bir ana, madende kaybettiği evladı için hala ağıt yakıyor! Bunca acının üstüne, ölümlere engel olamayan yasaların revize edilmesi, eksiksiz uygulanması, denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekirken, bugün hala maden ocakları madencilerimize mezar olmaya devam ediyor. Ama bizler biliyoruz ki yeryüzü sıcak olsun diye o soğuk maden ocağına inip alın teri ile ekmeğini kazanan işçilerin emeklerini, alın terlerin ve madencilerimizin hayatlarını siyaset, sermaye ve sendika üçgeninde bir kara deliğe hapsedenler; bu yaptıklarının hesabını eninde sonunda, tarih karşısında, hem Türkiye işçi sınıfına hem de bu ülkenin güzel emekçi insanlarına vereceklerdir."

ÖNERGE VERDİ

CHP'li Özel, geçen dönem çalışmalarını tamamlayan Soma Komisyonu'nun raporunun Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi için bugün TBMM Başkanlığı'na genel görüşme önergesi verdiğini de duyurdu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özel'den Madenciler Günü Öncesi Soma Hatırlatması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement