CHP'li Özel'den İç Güvenlik Paketi Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özel'den İç Güvenlik Paketi Eleştirisi

CHP\'li Özel\'den İç Güvenlik Paketi Eleştirisi

Chp Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti iktidarında Türkiye'nin her geçen gün biraz daha yasakçı bir ülke haline geldiğini söyledi.

13.02.2015 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti iktidarında Türkiye'nin her geçen gün biraz daha yasakçı bir ülke haline geldiğini söyledi. İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı da eleştiren Özel, AK Parti Hükümeti'nin yasaklar konusunda Kenan Evren'i geçtiğini öne sürdü.

İç Güvenlik Yasa Tasarısı olarak anılan kapsamlı düzenleme, Meclis İçişleri Komisyonu'nda kabul edildikten sonra ciddi tartışmalarla birlikte Genel Kurul gündemine geldi, sonrasında görüşülmesi ertelendi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada hükümeti, paketi uygulamaya koymaya çalışmakla suçladı. Her geçen gün biraz daha yasakçı bir ülke haline gelindiğini söyleyen Milletvekili Özel, "Biraz daha baskıcı, biraz daha vatandaşı kontrol altına almaya çalışan, kişisel hak ve özgürlükleri sınırlayan ve her şey bir tehdit algısına dönüştüren bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bir dönem simge siyasetine yaslanmışlardı. Şimdi, korku siyaseti ile sürekli birilerinin kendilerine darbe yaptığını düşünüyorlar, bir darbe algısı var. Bu sürecin sonunda daha sonradan kendilerinin kumpas olarak söyledikleri Ergenekon, Balyoz davalarını koydular ve 'Asker bize darbe yapacaktı' dediler. Daha sonra ikinci süreçte 'Bize Geziciler darbe yapacaktı' dediler. Şimdi gelinen noktada, 'Paralelciler darbe yapacaktı' diyorlar. Ama her konuda karşısında, kendilerine muhalefet eden, eleştiren herkesi kendileri için bir tehdit algısı olarak görüyorlar. Geçtiğimiz süreçlerde barış süreci adı altında yaptıkları görüşmeler bir tarafa, Güneydoğu'da yapılan bir takım eylemlere karşı da o günlerin bir darbe girişimi olduğunu ifade ettiler. Devlet otoritesinin ortadan kalktığını, kamu düzeninin sağlanmasının yeni düzenlemelere bağlı olduğunu söylediler ve bir şeyleri bahane ederek yeni bir İç Güvenlik Kanunu tasarısı getirdiler" diye konuştu.

Milletvekili Özel, İç Güvenlik Kanunu tasarısının kişisel hak ve özgürlükleri sınırlayan, önleyici gözaltı denilen, birisinin suç işlemeden suç işleyeceği kanısına varıp, ona engel olmak için gözaltı hakkı veren bir tasarı olduğunu savundu. Bu tasarının kaymakamları ve valileri Cumhuriyet savcılarının yetkileriyle donatan, "Ben gözünden suçluyu tanırım" mantığıyla karşıdan bakıp suçluyu veya suç işleme namzetini tanıyıp onu önleyeceğini söyleyen uygulanmalar içerdiğini belirtti.

"AKP, KENAN PAŞA'YI GEÇMİŞTİR"

Özel, şöyle devam etti:

"Kolluk gücünü bu konularda kullanamazsınız. Polisin görevi, yapılacak demokratik eylemlerin, eylemleri yapacak kişiler açısından da güvenliği sağlanarak en geniş özgürlük ortamında başkalarının özgürlüklerine zarar vermeden yapılmasını temindir. Modern dünya özgürlükleri böyle tanımlar. Siz yapılmamış eylemi engellemeye çalışırsanız, bu geçmişte AKP'nin yazılmamış kitabı toplatması, oynanmamış bir eseri yasaklaması gibidir. GATA'da Kenan Evren Paşa yatıyor. Yattığı yerden, sırtına yastık koymuşlar, televizyonda bu haberleri gülümseyerek izliyor ve 'Aferin bizim çocuklara, beni bile aştılar' diyor. Boynuz kulağı geçmiştir. AKP Kenan Paşa'yı geçmiştir. Kenan Paşa'nın 12 Eylül'de yapmadığı işleri AKP 2014 ve 2015 yılı Türkiye'sinde yapmaktadır. Demokrasi karnesi açısından fevkalade zayıf bir nottur. Türkiye'yi demokrasi, insan hakları temel hak özgürlükleri liginde küme düşürmek üzeredir. Hatta şunu söyleyeyim, bütün gelişmiş ülkeler süper ligde oynarken, biz bir alt ligde oynuyorduk ama şimdi amatör lige düşmek üzereyiz. Bundan utanç duyuyoruz. Bu baskı ve zulüm düzeninin ortadan kalkacağını düşünüyoruz." - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özel'den İç Güvenlik Paketi Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement