CHP'li Özel'den Arınç'a Çağrı - Son Dakika
Politika

CHP'li Özel'den Arınç'a Çağrı

CHP\'li Özel\'den Arınç\'a Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı son günlerde yaptığı açıklamalar üzerinden eleştirerek, “Sayın Arınç, ne biliyorsanız söyleyin.

04.02.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı son günlerde yaptığı açıklamalar üzerinden eleştirerek, "Sayın Arınç, ne biliyorsanız söyleyin. Bu ülkeye boynunuzun borcudur. Birtakım imalarda bulunarak kime şantaj yapıyorsunuz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa'da geçtiğimiz günlerde yapılan, aralarında eski belediye personelinin de gözaltına alındığı Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonları ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son günlerdeki beyanları hakkında gazetecilere Manisa Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önünde açıklamalarda bulundu. PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan bazı kişilerin serbest bırakıldığını aktaran CHP'li Özel, "Dün belediyede çalışan teknik personelin, müdürlerin ve dışarıda çalışan mühendislerin akşam saatlerinde ifadeleri alındıktan sonra salıverilmelerine şahit olduk. Tabii aslında bilgisine başvurulması gereken konuyla ilgisi olmayan çok sayıda kişiyi Cumhurbaşkanı'nın verdiği talimatla, cadı avı şeklinde soruşturmalar yürütüldüğü için sabahın 5'inde çocuklarının ve komşularının gözünün önünde çok ciddi suç örgütünün üyeleriymiş gibi alınıp karga tulumba götürenler o kişileri itibarsızlaştırıyorlar. O kişilerin sosyal yaşantılarına zarar veriyorlar. Manisa Belediyesi'nin geçmişte ve bugün de görev yapmış olan çok sayıda personeline de çok ciddi bir sosyal mobbing uyguladılar. Bu fevkalade sorunlu bir durum" dedi.

"SAYIN ARINÇ, NE BİLİYORSANIZ SÖYLEYİN"

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son günlerdeki açıklamaları hakkında da konuşan Özel, "Bülent Arınç, ne zaman televizyonlara çıksa, ne zaman kendi televizyonlarında kendi partisini rahatsız edecek bir şeyler söylese arkasından bir operasyon geliyor. Aslında birileri cemaat üzerinden Bülent Arınç'a, Bülent Arınç üzerinden cemaate mesaj veriyor. Bülent Arınç ve AKP arasındaki restleşme sürekli Manisa'da birtakım operasyonlar olarak karşılığını buluyor. Biz buradan Sayın Bülent Arınç'a bir çağrıda bulunuyoruz; Manisa'nın bir evladı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde ana muhalefet partisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin grup başkanvekili olarak, 8 Haziran'dan önce çıktınız, Türkiye gündemini meşgul ettiniz, kendi partinizi tedirgin ettiniz. Hepimizi merak içerisinde bıraktınız. '8 Haziran günü her şeyi anlatacağım. Özellikle Melih Gökçek'in Ankara'yı parsel parsel nasıl sattığını anlatacağım' dediniz. 8 Haziran'dan sonra ne olduysa oldu 'yanlış yaptım' dediniz ve sustunuz. Ekim ayı içerisinde çıktınız, size uygulanan ambargodan, yandaş kanalların sizi linç etmesinden, eskiden size bağlı olan kamu kurumlarının size ambargo uygulamasından, Anadolu Ajansı'ndan, TRT'den şikayet ettiniz ama daha sonra sustunuz. Şimdi tekrar, nasıl bir ihtiyaç duyduysanız bir açıklamada daha bulundunuz. Biz bu açıklamaları önemsiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin daha bundan 7-8 ay önce Başbakan Yardımcısı olmuş birisinin açıklamalarını önemsiyoruz. Biz bir yandan da şantaj siyasetinden fevkalade rahatsızız. Sayın Arınç, ne biliyorsanız söyleyin. Bu ülkeye boynunuzun borcudur. Bir takım imalarda bulunarak kime şantaj yapıyorsunuz. Cumhurbaşkanına şantaj yapıyor musunuz, partinizin yöneticilerine, Başbakana şantaj yapıyor musunuz? Önce bunu yapıyorsunuz, sonra neden susuyorsunuz. Size ne söylüyorlar, ne veriyorlar da susuyorsunuz. Eğer böyle bir şey yoksa siz, bizim bildiğimiz anlamda bildiklerini ortaya koyacak iradeyi gösterebilecek siyasetçisiniz. Bunu sizden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"SUÇU ÖRTMEK, SUÇLUYU KORUMA SUÇUNU İŞLER"

Arınç'ı açıklama yapmaya davet eden CHP'li Özel, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

"Kendisinin siyaset yaptığı partide belli çirkinliklere, pisliklere buluşmamış kişileri de töhmet altında bırakıyor. Kim pis, kim temiz, kim rüşvet yemiş, kim yememiş, kim parsel parsel satmış, kim satmamış, kim rüşvete, ihaleye, ranta aracılık etmiş, kim etmemiş, Bülent Arınç, ne biliyorsa söylesin. Bunları söylerse söyler, söylemezse 'suçu örtmek, suçluyu koruma suçunu işler.' Kendisi hukukçudur, bunları hepimizden iyi bilir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Özel'den Arınç'a Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti
    15:05 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Edremit Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    14:58 Edremit Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkanı Ertaş, şehitlerin emaneti ailelerle yakından ilgilenerek, onların acılarını paylaştıklarını belirtti.

  • AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    14:54 AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    AFAD'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapsamı ve amaçları anlatıldı. Toplantıya, proje kapsamında pilot il seçilen Antalya, Trabzon'dan ve çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ülkelerden yetkililer de katıldı. AFAD'ın müdahale konusundaki çalışmalarının yanı sıra risk azaltma çalışmalarının kapsamına da değinilen toplantıda, proje başlangıcından itibaren İklim Değişikliği Afet Yönetimi konusunda AFAD personeline eğitim verildiği, risk analizlerinde bulunulduğu, uyum planları geliştirildiği ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı. Trabzon ve Antalya'dan gelen yetkililer, proje sonucunda kentlerde gerçekleştirilen değişimlere ilişkin sunumlar yaptı.

  • Samsun İl Emniyet Müdürü: Mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçiliyor
    14:53 Samsun İl Emniyet Müdürü: Mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçiliyor

    Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçildiğini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmelerini istedi ve ekiplerin 7 gün 24 saat görevde olduğunu bildirdi.

  • AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı
    14:53 AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı

    Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için çalışmalara başladıklarını belirtti. Şahin, vatandaşların talep ve isteklerini kısa sürede çözmeye çalışacaklarını söyledi.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız
    14:52 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Elbistan'ın depremden kaynaklanan problemlerini ve sosyal hayatını en kısa sürede düzelteceklerini söyledi.


Advertisement