CHP'li Özel'den Arınç'a 'Bildiklerini Anlat' Çağrısı - Son Dakika
Politika

CHP'li Özel'den Arınç'a 'Bildiklerini Anlat' Çağrısı

CHP\'li Özel\'den Arınç\'a \'Bildiklerini Anlat\' Çağrısı

Chp Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların düzenlendiğini belirttiği Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ı cesur davranarak bildiklerini anlatmaya davet edip, "Partinizde geçmişte ne yaşandıysa, siz ne biliyorsanız bunu kamuoyu ile paylaşmalısınız. Eteklerinizdeki taşı dökün. Yetmez bunu savcılar ile paylaşmalısınız" dedi.

04.02.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların düzenlendiğini belirttiği Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ı cesur davranarak bildiklerini anlatmaya davet edip, "Partinizde geçmişte ne yaşandıysa, siz ne biliyorsanız bunu kamuoyu ile paylaşmalısınız. Eteklerinizdeki taşı dökün. Yetmez bunu savcılar ile paylaşmalısınız" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 21 kişinin gözaltına alındığı Manisa'daki 'Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılarnması' (FETÖ-PDY) soruşturması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özel, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Ek Binası önündeki açıklamasında, halen gözaltında tutulan 8 kişi ile serbet kalan 13 kişinin sosyal yaşamlarının zarar gördüğünü söyledi. Manisa'nın Türkiye gündeminde iki gündür bir operasyonla yer aldığına dikkati çeken Özel, "Belediyede çalışan müdürlerin, teknik personelin ve dışarıda proje çizen mühendislerin dün akşam saatlerinde ifadeleri alındıktan sonra salıverilmelerine şahit olduk. Aslında bilgisine başvurulması gereken, konuyla bir ilgisi olmayan çok sayıda kişi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhurbaşkanın verdiği talimatla cadı avı şeklinde yürütülen soruşturmalar nedeniyle sabahın beşinde çocuklarının ve komşularının gözü önünde çok ciddi bir suç örgütünün üyeleriymiş gibi karga tulumba götürülüp itibarsızlaştırılıyor, sosyal yaşantılarına zarar veriliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte ve bugün görev yapmış olan çok sayıda personeline de çok ciddi bir sosyal mobing uyguladılar. Bu sorunlu bir durum. Bu süreci başından itibaren dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Masumiyet karinesine, özel hayatın gizliliğine inanıyoruz. İnsanların teşhir edilmemesine son derece önem veriyoruz" dedi.

"BİRBİRLERİNİN ÜZERİNDEN MESAJLAR VERİLİYOR"

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların düzenlendiğini belirten Milletvekili Özel, "Aslında birileri cemaat üzerinden Bülent Arınç'a mesaj veriyor. Aynı şekilde Arınç üzerinden de cemaate mesaj veriliyor. Arınç ile AKP arasındaki restleşme sürekli Manisa'da bir takım operasyonlarla karşılığını buluyor" diye konuştu.

ARINÇ'A "BİLDİKLERİNİZİ ANLATIN" ÇAĞRISI

Geçen mart ayında Arınç'ın çözüm süreci konusundaki açıklamaları nedeniyle kendisini Twitter'dan eleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Ankara'yı parsel parsel sattığını" söyleyip, bu iddialarına ilişkin belgeleri de, seçimlerden hemen sonra, "8 Haziran'da açıklayacağını" söylediğini hatırlatan Özel, şöyle devam etti:

"Ancak, 8 Haziran'dan sonra ne olduysa, 'Yanlış yaptım' dediniz sustunuz. Ekim ayında, size uygulanan ambargodan, yandaş kanalların sizi linç etmesinden, eskiden size bağlı olan kamu kurumlarının ambargo uygulamasından, Anadolu Ajansı ve TRT'den şikayet ettiniz. Ama daha sonra sustunuz. Şimdi ise nasıl bir ihtiyaç duyduysanız, bir açıklamada daha bulundunuz. Biz bu açıklamaları önemsiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 7-8 ay önce başbakan yardımcılığını yapmış birinin açıklamalarını önemsiyoruz ama bir yandan da şantaj siyasetinden fevkalade rahatsızız. Ne biliyorsanız söyleyin. Bu, bu ülkeye boynunuzun borcudur. Hatta şu an görev yapmakta olmadığınız, pasif görevde olduğunuz, geçmişte önemli görevler üstlendiğiniz, ama bazı kirliliklere bulaşmamış olan partililere karşı da sorumluluğunuzdur. Partinizde geçmişte ne yaşandıysa, siz ne biliyorsanız bunu kamuoyu ile paylaşmalısınız. Siz, bizim bildiğimiz anlamda bildiklerinizi ortaya koyma noktasında iradenizi gösterebilecek bir siyasetçisiniz. Eteklerinizdeki taşı dökün. Yetmez bunu savcılar ile paylaşmalısınız."

Milletvekili Özel, açıklamalarının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nü ziyaret edip, soruşturma kapsamında halen gözaltında tutulan 8 kişinin durumu hakkında bilgi aldı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Özel'den Arınç'a 'Bildiklerini Anlat' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü
    15:54 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüşerek dünyanın görünümü üzerine sohbet etti. Gopinath, görüşmeye ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor
    15:52 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri gerçekleştirmeye başladı. İlk 2 ton suyun 1 lira olması ve cemevlerinin sudan ücretsiz yararlanması gibi sözlerini yerine getiren Zeyrek, borçları da inceleyerek gereksiz faturaları tespit etti ve ödemeleri gerçekleştirdi. Manisa'nın gelir elde etmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Zeyrek, halkın sesini duyan ve parasını halk için harcayan bir anlayışın geleceğini söyledi.

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' yapıldı. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı
    15:17 CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı

    Bursa'da CHP'den belediye başkanı seçilen 5 belediye başkanı ve CHP Bursa İl Başkanı, Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda seçim sürecindeki deneyimler ve belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.


Advertisement