CHP'li Koç: Bağımsız Yargı, Olmazsa Olmaz Olmalıdır (2) - Son Dakika
Güncel

CHP'li Koç: Bağımsız Yargı, Olmazsa Olmaz Olmalıdır (2)

Koç'tan, KPSS'DEKİ TORPİLLE İLGİLİ YENİ İDDALAR CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç düzenlediği basın toplantısında, KPSS'deki torpil iddialarına ilişkin yeni iddialar ileri sürdü.

14.12.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç'tan, KPSS'DEKİ TORPİLLE İLGİLİ YENİ İDDALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç düzenlediği basın toplantısında, KPSS'deki torpil iddialarına ilişkin yeni iddialar ileri sürdü. "Kendi içlerinden gelen ihbarlar ile başka isimler söyleyeceğim size" diyen Koç, KPSS'deki torpil iddialarına yeni isimler ekledi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) torpil iddialarına ilişkin yeni iddialar ileri süren Koç, şöyle konuştu:

"Bu bir başlangıçmış meğer. Vatandaşın o kadar bağrı yanmış ki bu konuda, o tarihten itibaren CHP'ye ihbar yağmaya başladı. Mail ve posta ile çeşitli ihbarlar geliyor. Köstebeklikle anılan AKP sözcüsünün benim için söylediklerine cevap vereceğim. Paralel yapının papağını olmuş CHP sözcüsü. Kim söylüyor bunu AKP sözcüsü Beşir bey. Kim Beşir bey, şu Deniz Feneri davasında, hani şu Kırıkkale'deki zanlılara telefon ederek 'Aman arazi olun. Bilgileri, belgeleri yok edin, polis geliyor' diye köstebeklik yapan ve marifeti de yargı kararı ile açığa çıkartılan kişi. Bak Beşir bey, biz paralel, dikdörtgen, üçgen bilmeyiz. Bizim o taraklarda bezimiz yok. Paraleli en iyi bilen sensin. İş tutan da sensin. Beraber düşüp kalkan da sensin. Bu ihbarlar nereden geliyor biliyor musunuz? Senin eski milletvekillerinden, parti teşkilatlarından, vatandaştan geliyor. Daha da akmaya devam ediyor. Minareyi çaldınız kılıfına sokamıyorsunuz. Kendi içinizden bağırıyorsunuz biz kirliyiz. Biz vicdani suç işledik. Bunlar şeytana bile pabucu ters giydirecek bir kadro. Bu yetenekleri olduğunu biliyoruz. Haram ile akraba olduklarını biliyoruz. Yüzbinler insanın hakkını, ahını aldıklarını biliyoruz. Pişkinliği, arsızlığı zirveye taşıdıklarını da görüyoruz."

'IŞINLANAN KUMANDA İLE YÖNETİLEN BAŞBAKAN YAPIYOR'

Koç, "Dolanıp duruyorlar lafı çevirip duruyorlar. CHP'nin sayın Genel Başkanı'na bir takım suçlamalar dile getirmeye çalışıyorlar. Bunu ışınlanan kumanda ile yönetilen Başbakan yapıyor. Kendi pisliklerini örtmek için bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kadronun marifeti budur. Onun için bu haram havuzlarını oluşturdular. Onun için kendilerine maaşlı papağanlar, kalemler tuttular. Kendi pisliklerini örtmek için yapamayacakları, iftira atamayacakları kişi kurum yoktur" diye konuştu.

Koç, "Bunlar darbe mağduriyeti edebiyatına sığınıp, demokrasiye ve hukuka darbe yapan bir kadro. Bu suçlarının ve günahlarının bedelini elbette ödeyecekler. Ödemekten hiçbir zaman kurtulamayacaklar" dedi.

'KENDİ İÇLERİNDEN GELEN İHBARLAR İLE SINAVSIZ DEVLET MEMURİYETİNE İSTİNAİ KADROLARDA ATANAN İSİMLER'

"Kendi içlerinden gelen ihbarlar ile başka isimler söyleyeceğim size" diyen Koç, KPSS'deki torpil iddialarına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Sınavsız devlet memuriyetine istinai kadrolarda atanan isimler şöyle. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafçısı Kayhan Özer'in kızı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 2 gün Basın Müşaviri olarak görev yaptırıldı. Bu sayede memuriyete açıktan atanmış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Örtülü Ödeneğin başında olan Maksut Serim'in oğlu. Açıktan atamayla AB Bakanlığında müşavirlik kadrosu verildi. AKP'li eski Kültür Bakanı Atilla Koç'un oğlu. Sınavsız olarak Başbakanlıkta önce müşavir, sonra Baş Müşavir yapıldı. Ardında da Başkan olarak atanıp Saray'ın Bilişim Biriminin başına getirildi."

'HÜSEYİN ÇELİK'İN YEĞENİ KPSS PUANI MEMUR OLMAYA YETMEYİNCE TBMM'DE İSTİSNAİ KADRO İLE MEMUR YAPILDI'

"Mehmet Ali Şahin'in teyzesinin kızı. KPSS'den aldığı puan atanmaya yetmeyince dönemin TBMM Başkanı yakını sayesinde önce sözleşmeli olarak Meclis'e bağlı Devlet Arşivlerine aldı. Bir süre sonra da İstisnai Kadro ile Mecliste müşavir yaparak, Memur olmasını temin etti. Bununla da yetinmedi, yeğenini eşinin bulunduğu, Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki MYO'ya memur olarak gönderilmesini sağladı. AKP'li Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın Milletvekilliği döneminde danışmanlığını yaptı. Önce TÜRKSAT Direktörlüğü'ne kısa bir süre önce de sınavsız olarak TELEKOMİNİKASYON İletişim Başkanlığı Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü'ne getirildi. Yeni AB Bakanı Volkan Bozkır'ın Özel Kalem Müdürü Anıl Turpçu'nun kardeşi. Kısa bir süre önce AB Bakanlığı'nda Müşavir yapılarak açıktan memuriyete atandı. Hüseyin Çelik'in yeğeni. KPSS puanı memur olmaya yetmeyince TBMM'de istisnai kadro ile memur yapıldı. Egemen Bağış'ın Amerika'dan arkadaşı. Önce Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne alınıp açıktan memur yapıldı. Daha sonra, naklen atamayla AB Bakanlığı Müşavirliği'ne geçirildi. Egemen Bağış'ın arkadaş kontenjanından danışmanı. Sadi Kunduroğlu'nun eşi. AB Bakanlığı'nda açıktan atama ile başkan yapıldı. Sonra Bakanlığa bağlı Ulusal Ajansta görevlendirilerek maaşı iyileştirildi. Açık Öğretim mezunu. Egemen Bağış'ın özel kalem müdürü İbrahim Bayram'ın arkadaşı. Zafer Çağlayan döneminde Ekonomi Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdürü olarak açıktan memur yapıldı."

'BAŞBAKAN'IN EŞİ SARE HANIMA HALTERCİ DANIŞMAN'

"Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Hanıma sekreterlik yapan kadın halterci Dolunay Yüksel, 3600 ek göstergeli ve bol ikramiye ve yüksek maaşla Başbakanlık Müşavirliği'ne atanıyor. Yani en az 3 yıl süreli yüksek öğrenim veren Fakülte ve Yüksek okulları bitirerek mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli bir süre meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlilik sınavı sonunda atanan müfettiş ve uzmanların mesleklerinde en az 8 yıl görev yaptıktan sonra erişebildikleri 3600 ek göstergeye adeta paraşütle hiçbir riyakat ve kariyer gözetilmeksizin atanıyor. Hem de 26 Kasım 2014 tarihli 29187 sayılı Resmi Gazete ile bütün müfettiş ve uzmanların gözünün içine sokarak ve dalga geçer gibi atanıyor. AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM eski Başkan vekili Nevzat Pakdil'in Danışmanı idi. TİB'e sınavsız olarak uzman yapıldı. Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'nun kızı. Ekrem Serim'in yeni evlendiği eşi, herhangi bir sınava girmeden, açıktan atamayla Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler müşavirliğinde memur oldu."

'HÜSEYİN ÇELİK TARAFINDAN KPSS'Sİ OLMADIĞI HALDE KAHRAMANMARAŞ'A ÖĞRETMEN OLARAK ATANDI'

Koç, iddalarını şöyle sürdürdü:

"AKP Uşak eski Milletvekili Nuri Uslu'nun kızı. İktisat Fakültesi Mezunu. Üniversitede akademisyen olmak istiyor ve babası devreye giriyor. Önce, Karahallı MYO'da kadro açılıyor. Fakat eski vekilin kızı sıralamada ilk 4'e giremiyor. Ardından Eşme MYO'da yeni bir kadro açılıyor. Ama bu kadro "Bankacılık ve Sigortacılık" mezunu olmayı gerektiriyor. İlan süresinin dolmasına 2 gün kala alım şartları değiştiriliyor ve bu değişiklik yaygın bir biçimde kamuoyuna duyurulmuyor. Eski Vekilin kızı basının referansı ile nihayet Üniversiteye kapağı atıyor. AKP Uşak eski Milletvekili Mustafa Çetin'in eşinin yeğeni. Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne atanarak istisnai Kadrodan memur yapıldı. AKP eski Kahramanmaraş milletvekili Ali Sezal'ın kızı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından KPSS'si olmadığı halde Kahramanmaraş'a öğretmen olarak atandı."

Koç'un iddiaları şöyle devam etti:

"AKP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcılığına atandı. 1981 doğumlu. KPSS'ye hiç ihtiyaç duyulmaksızın 8000 ek göstermeli makama oturdu. Erzurum AKP Genlik Kolları Başkanı iken dönemin Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ tarafından Sağlık Bakanlığı'na Müşavir olarak açıktan atandı. AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları başkanı idi. Açıktan atama ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirilerek memur olması sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar Özel Kalem Müdür Yardımcılığını yapan, şimdiki Bilim Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun oğlu. AB Bakanlığında açıktan atamayla memur yapıldı. Bir süre sonra da maaşların oldukça yüksek olduğu Başbakanlık yatırım Destek Ajansına geçti. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın yeğeni. Belediyenin istisnai memurluk kadrosu olan Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek memur yapıldı. Bu göreve getirilmeden öncesi esnaflık yapıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri eski daire Başkanı Hüseyin Öztürk'ün kızı. AB Bakanlığı'na açıktan atamayla müşavir yapıldı."

'ATİLLA SEÇEL'İN OĞLU TRT'YE GEÇİŞ YAPTIRILARAK TELEVİZYON DAİRE BAŞKANLIĞINDA İŞE BAŞLATILDI'

"AKP'li Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçel'in oğlu. Önce Nevşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek açıktan memur olması sağlandı. Ardından da TRT'ye geçiş yaptırılarak, Televizyon Daire Başkanlığında işe başlatıldı. AKP'nin İktidarda olduğu 2007 yılında bir eşeğin boynuna "Ben bile bu ülkeyi daha iyi yönetirim" yazılı pankart astı. 2011'de çok ağır eleştirdiği AKP'nin Edirne'den 2. Sıra Milletvekili adayı olup, seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı'nda Danışman yapılıp açıktan memur olarak aldı."

'ANKARA CUMHURİYET SAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ TBMM'YE BİR ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEĞİZ'

Koç, "Hepiniz mi münafıksınız ya. Siz çürüdünüz birbirinizi ihbar ediyorsunuz. Haksız memur alımlarını duyurmak için bir web sitesi oluşturduk. "haksizatama.com" bütün duyurumlarınızı bildirin. Bunlar teşhir edilecek. Ayrıca TBMM'ye bir araştırma önergesi vereceğiz. 2002'den itibaren istisnai memur alımı yolu ile KPSS'ye girmeden kaç kişi hangi bakanlıkta, devlet kurumunda memur yapıldı. Büyük bir ihtimalle reddedeceksiniz ama vereceğiz. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na milletvekili arkadaşlarımızla biz suç duyurusunda bulunacağız. Çürüyen bir devlet kayırma ile vicdanların sömürüldüğü, kul hakkının yendiği bir yapıya dönüşmüş durumdayız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Koç: Bağımsız Yargı, Olmazsa Olmaz Olmalıdır (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık
    12:52 CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İl Örgütü olarak seçim ve seçim güvenliği konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini ve seçimde herhangi bir oyun heba olmaması için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Aslanoğlu, vatandaşlara sandıklara gitme ve oylarını kullanma çağrısı yaparken, İzmir'de sandık sayısının arttığını ve yaklaşık 40 bin kişilik bir orduyla sandıkların güven içinde olacağını belirtti. Ayrıca, CHP'nin anlık verileri paylaştığını ve hataları anında yakalayıp müdahale ettiklerini ifade etti. İzmir'de 3 milyon 459 bin 745 seçmenin olduğunu ve toplamda 10 bin 740 sandık bulunduğunu aktaran Aslanoğlu, Buca'nın yoğunluk açısından ilk sırada yer aldığını ve Beydağ'ın ise en sakin ilçe olduğunu bildirdi.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı
    12:49 İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence İddiasıyla Gözaltına Alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan kediye işkence görüntüsü üzerine çalışma başlattı. Şüpheli, kedinin arkadaşına ait olduğunu ve kasıtlı şiddet uygulamadığını savundu. Kedi sağlık durumu iyi olmasına rağmen hayvan barınağına teslim edildi.

  • Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı
    12:49 Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı

    Hasankeyf ilçesine bağlı Yakaköy'de bir kişi, aracıyla seyir halindeyken, üzüm bağında yiyecek arayan kurdu fark etti. Cep telefonu kamerasıyla kurdu görüntüleyen Aziz Can Orhan, 'Aracımı durdurdum ve cep telefonuyla çekim yaptım. Islık çalmaya başlayınca kurt ormanlık alana doğru kaçtı.' dedi.

  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement