CHP'li İnce: Terör Örgütüne Yardım ve Yataklıktan Sen de Yargılanmalısın - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce: Terör Örgütüne Yardım ve Yataklıktan Sen de Yargılanmalısın

CHP\'li İnce: Terör Örgütüne Yardım ve Yataklıktan Sen de Yargılanmalısın

İş Sendikası'nın düzenlediği 'Eğitim Nereye Gidiyor?

27.12.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Sendikası'nın düzenlediği 'Eğitim Nereye Gidiyor?' paneline katıldı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi Silivri'ye gelişinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahalle muhtarları ve partililer karşıladı. İnce ilk önce Silivri Belediye Başkanı'nı makamında ziyaret etti. Burada İnce'ye Silivri yoğurdu ikram edildi. Daha sonra Silivri'deki sivil toplum örgütlerine ziyarette bulunan İnce, Eğitim- İş Sendikası'nın, Silivri Belediyesi Fuaye Salonu'ndaki düzenlediği 'Eğitim Nereye Gidiyor?' panelinde bir konuşma yaptı.

"O ZAMAN TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIKTAN HATTA TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN SEN DE YARGILANMALISIN."

17 ve 25 Aralık Operasyonlarında çıkan takipsizlik kararını eleştiren İnce, "Bakan çocukları ile ilgili takipsizlik verilince, sıra cemaate geldi. Niye? Tekrar makul şüphe somut delilden çıktı. Hakimin yerini değiştir. Savcının yerini değiştir. Polisin yerini değiştir. Eski ortaklarınla kavga et. Diyor ki, bu cemaat terör örgütüdür. Eğer cemaat terör örgütü ise; peki sen geçmişte ne dedin, 'Ne istediler de vermedik' dedin. O zaman ne istediler vermedik dediğine göre sen bir terör örgütüne istediği her şeyi vermişsin. O zaman terör örgütüne yardım ve yataklıktan hatta terör örgütüne üye olmaktan sen de yargılanmalısın" dedi.

"BEN FAKAT MATEMATİK ÖĞRETMELERİNİ TAVSİYE EDERİM"

Panelin ardından basın mensuplarına yapığı açıklamalarda da son zamanlarda yaşanan Osmanlıca tartışmalarına değinen İnce, "Osmanlıcayla bizim bir sıkıntımız yok. Osmanlı bizim ecdadımız. Hiç bir itirazım yok buna. Öğrensinler. Ben fakat matematik öğretmelerini tavsiye ederim. Ben çocuklara fizik öğretmelerini isterim. Yani Osmanlıcayı uzmanlar öğrensin, bilsin. Geçmişimizi bilelim ama bunlar politik manevralardır. Bunlar din iman edebiyatıyla, Osmanlı ecdat edebiyatıyla hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti, kapatma taktikleridir. Bu millet bunu anlayacaktır diye düşünüyorum" dedi. Cumhurbaşkanına hakaret ettiği için tutuklanan ve ardından serbest bırakılan 16 yaşındaki çocukla ilgili soruya ise İnce, "Geçmişte 16 yaşındaki bir çocuğu Kenan Evren astırmıştı. Şimdi Recep Paşanın döneminde de 16 yaşındaki çocuk gözaltına alınıyor. Bir takım kamuoyu baskılarıyla serbest kalmış. ve ben hakime savcıya diyorum ki, kimsenin önünde eğilmeyin. Unutmayın ki sizin cübbelerinizin düğmesi yok. Kimseye düğmenizi iliklemeyin. Özgür iradenizle bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin savcılarısınız sizler" şeklinde cevap verdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce: Terör Örgütüne Yardım ve Yataklıktan Sen de Yargılanmalısın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement