CHP'li İnce'den Başbakan'a: Yalova'da Gel Kendin Aday Ol - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce'den Başbakan'a: Yalova'da Gel Kendin Aday Ol

CHP\'li İnce\'den Başbakan\'a: Yalova\'da Gel Kendin Aday Ol

Muharrem İnce; Erdoğan'a "Hodri meydan diyorum; istiyorsan gel kendin aday ol. Yalova halkı kavurmaya da şemsiyeye de prim vermeyecektir." dedi.

18.04.2014 14:44  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan'ı Yalova seçimleriyle ilgili YSK'ya talimat vermekle suçlayarak, "Hodri meydan diyorum; istiyorsan gel kendin aday ol. Gel, en güvendiğin adamı gönder, adayını değiştir, kimi yaparsan yap Yalova halkı kavurmaya da, şemsiyeye de prim vermeyecektir" dedi.

CHP PM toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti Genel Merkezinde devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu toplantı devam ederken, Başbakan'ın Yalova seçimleriyle ilgili sözlerine ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu. Yalova'daki "şer cephesine" rağmen CHP'nin 30 Mart Pazar günü seçimi aldığını belirten İnce, "İlçe seçim kurulan itiraz ettiler yine aldık, il seçim kuruluna itiraz ettiler yine aldık. Şimdi YSK'ya itiraz ettiler. "Kısıtlıdır, oy kullanamaz, zihinsel engellidir' diye itiraz ettikleri kişilerden birisi, AKP'nin 1217 nolu sandık görevlisi. Yani Başbakan'ın temsilcisi, yani AKP'nin temsilcisi, yani AKP'nin namusunu temsil eden kişi. Bu seçmen kısıtlı değildir kasıtlıdır. "Biz işlerimizi ayarlayalım, bu tür engellileri sandığa yazalım, seçimi kaybedersek iptal ettiririz' mantığı bu" dedi.

-"YSK'YA TALİMAT"-

Başbakan'ın Ağrıyla ilgili iptal edilmiş seçimi konuşurken, Yalova'yla ilgili de bir temenni de bulunduğunu ifade eden İnce, şöyle devam etti:

"İnşallah, Yalova'da da iptal olacak, 1 Haziran'da seçim yapacağız' diyor. Bu bir temenni değildir, bu bir talimattır. Başbakan'ın Türkiye'de yargıya nasıl hükmettiğini, yasamayı nasıl kontrol ettiğini, Türkiye'de nasıl bir tek adam olduğunu, onun onayı, izni olmadan yargı kararlarının oluştuğunu herkes biliyor. Başbakan'ın Yalova'yla ilgili verdiği bu temenni, bu dilek aslında YSK'ya doğrudan bir talimattır, "Burayı iptal edin' demektir. Başbakan'a sesleniyorum, devletin, belediyenin, valiliğin bütün kullandınız, elinizden ne geliyorsa her şeyi yaptınız, buna rağmen sizi Yalova'da yendik. Eğer YSK bu talimatını yerine getirirse sana hodri meydan diyorum; istiyorsan gel kendin aday ol. Gel, en güvendiğin adamı gönder, adayını değiştir, kimi yaparsan yap Yalova halkı kavurmaya da, şemsiyeye de prim vermeyecektir. Yalova halkı hukuksuzluğu da boyun eğmeyecektir. Senin talimatlarına da diz çökmeyecektir."

"PERİŞAN EDERİZ, 15 PUAN DAHA FAZLA ALIRIZ"

Yalova üzerinde oynana bu oyundan gerçekten utanıyorum. Bir ülkenin Başbakanı bir butik ilin üzerine bu kadar oyunlar oynamasına şaşırıyorum, şaşkınım. Ama biz de kararlıyız, Yalova halkı da kararlı. Biz Yalova'daki mücadeleyi sadece CHP seçmenleriyle yapmadık, AKP'ye oy veren yurttaşlarımız da bu yolsuzluk düzenine "dur' demek istedi, MHP, BDP, DSP, SP'ye oy veren pek çok yurttaşımız bize oy verdi. Çünkü Yalova'daki kumpasın farkındalardı. Biz bu başarıyı, eğer YSK Başbakan'ın talimatını dinlerse, iptal ederse haksızlık yaparlar. Belediye Başkanımızın elinden bunu zorla, baskıyla almış olurlar. Ama biz her şeye hazırız. YSK, Başbakanın dediğini yaparsa emin olun ki 1 Haziran'da bunları perişan ederiz, 15 puan daha fazla alırız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, Başbakan'ın bugünkü açıklamalarının "adli görevini yapanları etkileme suçu" olduğunu belirterek, "30 Mart'ta Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi yapılmıştır ve YSK bu seçimi yönetemedi. Temennimiz YSK'nın adil davranmasıdır. Yönetememiştir ama hiç olmazsa bu son dakikada adil davranmalıdır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce'den Başbakan'a: Yalova'da Gel Kendin Aday Ol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • mematı: basbakımız yolaavada kazanırsa SIYASETI BIRAKACAKMISIN SEN BANA ONU SOYLE 21 3 Yanıtla
  • YALOVALI: Helal Muharrem İnce chpnin başında olması gereken isimsin.. 8 14 Yanıtla
  • ömer faruk ezber: ULAN SANKİ ACIK ARA ALDINIZ YALOVAYIDA AHKAM KESİOSUN BİRDE! 20 2 Yanıtla
  • YALOVALI: ADAM OL MUHARREM ADAM.YALOVADA DÖNDÜRDÜĞÜN DOLAPLARI BİLİYOR HERKES.HÜSEYİN İNCE NEREDE ŞİMDİ,HANEDANLIK KURUYORSUN SONRADA AHKAM KESİYORSUN.İPTAL OLURSA TÜRKİYENİN EN BÜYÜK HEZİMETİNE UĞRAYACAĞINI SENDE BİLİYORSUN.BU MİLLET UYANDI.MHP NİN,CEMAATİN OYLARI GELMEZ BU SAATTEN SONRA. 9 10 Yanıtla
  • batmanlı: seni başbakanla boy ülçmeye çapın yetmez bunu sen benden daha biliyorsun ama yılardır yaptığınız boş konuşmalar gibi gene aynı boş boş konuşmuşsun sana kargalar güler 13 5 Yanıtla
  • ZAFER: Bop Projesi işliyor amaç insanları etnik kökenlerine göre ayırıp iç savaş çıkarmak akp bunu yapma konusunda şuanlık oldukça başarılı heryerde kutuplaşma var Başbakan bop projesini uygulamak için elinden geleni yapıyor peki Bu Bop projesi neden var? Nedeni cok basit Amerika ve İsrail bizim petrolümüzü istiyor ve iç savaş yaşayan devletleri bölmek daha basittir o nedenle Amerika tarafından seçilmiş isimdir başbakan siz isterseniz sabaha kadar turuncuya basın ama bu gerçeği değiştiremessiniz 5 13 Yanıtla
  • eren: adam türkiyeyi aldı siz hala yalovadasınız kim takar yalovayı beş oyla aldınız adam yüzde elli aldı siz digerleri çıkıp konuşuyorsunuz edep yahu 14 4 Yanıtla
  • BURAK: Muharrem ince helal olsun sana chpnin başında görmek istiyoruz seni 8 9 Yanıtla
  • DİYAR21: DURMAK YOK ARKADAŞLAR 2023 YILINDA TÜRKİYENİN İSMİDE SİZ İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE BAŞBAKANIMIZ SAYESİNDE FEDERAL CUMHURİYET OLACAKTIR TÜRK BAYRAĞIDA İNECEKTİR 0 16 Yanıtla
  • MEHMET: ADAMLAR HALEN BAŞBAKANIMIZ DİYOR ALLAH AKIL FİKİR VERSİN ŞU İNSANLARA..GENELDE AKPDE CALIŞAN EN AZ 10-15 KİŞİ ULEN SİZLERDE HİÇ ALLAH KORKUSU KALMAMIŞ BE..BEŞİR ATALAY : MİT PKK VE BDP İLE GÖRÜŞÜYOR..MİTİN YETKİLERİ NEDEN ARTTIRILDI ? PKK MEŞRULAŞTIRILMAK İÇİN HALEN UYUYORSUNUZ HALEN PARTİ FANATİKLİĞİ İÇİNDESİNİZ..BU ŞUAN YORUM YAZAN AKPLİ BOŞ HERİFLER NEDENSE HİÇBİR BDP KONUSUNDA YOK..BAŞBAKAN İŞİ BİLİYOR BİLEREK CEMAAT VE CHPYE YÜKLENİYORKİ PKK MEŞRULAŞTIRILSIN DİYE UYUMAYA DEVAM 6 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı
    15:38 Edremit'te kovalamacada yakalanan gençlerden 8 gram esrar çıktı

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde Yunus ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayanların attığı peçetelerden 8 gram esrar çıktı. Amansız kovalamacanın ardından, motosikletli 2 genç yakalandı. Bora K. ve Serdar Y.'nin kaçmış olduğu alanın yapılan incelemesinde, 2 ayrı peçeteye sarılı halde tahmini toplam ağırlığı 3-5 gram olan Esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şahıslar hakkında gerekli tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
    15:38 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaralandı

    Besni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil şarampole yuvarlandı ve sürücü yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti
    15:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı Ziyaret Etti

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret ederek, ikinci dönemde de birçok önemli projenin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü
    15:35 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kızılay Adıyaman Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Bir gün sürecek olan etkinlikte 150 ünite kan toplanması hedeflenirken, kan bağışının insan sağlığına iyi geldiği ve hayat kurtardığı vurgulandı. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise mutluluklarını dile getirdi.


Advertisement