CHP'li İnce: Bu Seçim Kediye Ciğer Teslim Edilmez Sözünün Oylanacağı Seçim Olacak - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce: Bu Seçim Kediye Ciğer Teslim Edilmez Sözünün Oylanacağı Seçim Olacak

CHP\'li İnce: Bu Seçim Kediye Ciğer Teslim Edilmez Sözünün Oylanacağı Seçim Olacak

Chp Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oyların önemli olacağını vurgulayarak, "Yani iptal edilen yanlış kullanılan her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazacak.

18.07.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oyların önemli olacağını vurgulayarak, "Yani iptal edilen yanlış kullanılan her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazacak. 'Ben protesto ediyorum, iptal ediyorum' dediğin zaman Recep Tayyip Erdoğan'a vermiş olacaksın. Yani bu seçim geçerli oyların da seçimi olacak. Bu seçim 'kediye ciğer teslim edilmez 'sözünün oylanacağı seçim olacak" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçim çalışmalarını yürüteceği Bursa, Yalova ve Balıkesir'in il ve ilçe başkanları ile toplantı yaptı. CHP Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bugüne kadar yaşananlardan farklı bir seçim olacağını ifade etti. İnce, "CHP ile diğer partiler arasında bir yarış değil. Geleceğimizin oylanacağı bir seçim. ya devam edeceğiz ya da Ortadoğu'nun bataklığında komşuları ile kavga eden herkesle kavgalı bir devlet, bir figüran olacağız. Bu seçim hukukun üstünlüğüne inananlar ile inanmayanların seçimi, Müslümanları birbirini öldürülmesinde birbirini öldürmesinde yardımcı olanlar ile aracı olanların seçimi. Bu seçim aslında diktatöre ders verilmesi seçimi. Yetim hakkı yiyen, yalanı kişiliğinin bir parçası haline getiren ile buna karşı çıkanların seçimi. Aslında bu seçim geçerli oyların seçimi. Yani iptal atılan, yanlış kullanılan her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazacak. Ben protesto ediyorum, iptal ediyorum dediğin zaman Recep Tayyip Erdoğan'a vermiş olacaksın. Yani bu seçim geçerli oyların da seçimi olacak. Bu seçim kediye ciğer teslim edilmez sözünün oylanacağı seçim olacak" dedi.

AKP İKİ KEZ YENİLDİ

Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar iki kez yenildiğini ifade eden İnce. "Bu diktatör 13 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. İki kez yenildi. Biri 1 Mart tezkeresinde 1 Mart 2003'te yenildi. Bir de Taksim'e AVM yapamadı. İki kez yenildi. Onun haricinde her şeyde galip oldu. Şimdi 'Allah'ın hakkı 3' dedirtme seçimi. Buna 3'üncü yenilgisini hep birlikte tattıracağız" diye konuştu.

"TEK KANALLI TRT'DEN ÇOK KANALLI RTE İZLİYORUZ"

"17 Aralık'tan bu yana TBMM size çalışmıyor" diyen İnce, şöyle devam etti:

17 Aralık'tan bu yana işçiye köylüye emekliye dar gelirli işsize öğrenciye esnafa çalışmıyor. 17 Aralık'tan bu yana milli egemenliğin tecelligahı dediğimiz büyük millet meclisi. Başbakan'a çalışıyor, bakanlara çalışıyor, mahdumlara çalışıyor. Bunlara af getirmek için, HSYK'yı değiştirmek için çalışıyor. Hakimlerin, savcıların, polislerin bunların sorgulayanların yerlerini değiştirmek için çalışıyor. Milletvekilleri fezlekeleri okuyamıyor. Gizliyor, saklıyor, 'sıra numarası gelmedi' diyor. 'Pulu yok' diyor. Bahane uyduruyor da uyduruyor. Türkiye'de hep bir askeri vesayetten söz ediyorlardı ya. Evet Türkiye'de bir vesayet var. O da Tayyip Erdoğan vesayeti. Devletin, parası, helikopteri, televizyonu ile kampanya yürüten bir Tayyip Erdoğan bu. Önceden mecburen TRT izliyorduk. Tek kanallı TRT'yi izliyorduk. Şimdi de çok kanallı RTE'yi izliyoruz. Türkiye değişti mi değişti. Tek kanallı TRT'den çok kanallı RTE'ye geçildi. Şimdi dertleri Tayyip Erdoğan'a olağanüstü dokunulmazlık kazandırmak. Cumhurbaşkanı olacak yolsuzlukların hesabını vermeyecek" dedi.

BİR YALANINI DA BEN BULDUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'ın yalanını ortaya çıkardığını söyleyen İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O programda bir yalanda ben buldum. Diyor ki 'ben lise yıllarında Fenerbahçeliyim. Ben Lefter'i izlemeye giderdim' diyor. Bir araştırayım dedim. Lefter 1964'te jübile yapmış. Bu adam 1954 doğumlu 10 yaşında liseye gidiyor demek ki. Palavra bol. Çocuğu üzerinden yalan söyleyen, Fenerbahçe üzerinden yalan söyleyen, bu millete neler söylemez artık. Yalanları saymakla bitmez SSK emeklisiyim dedi milletvekili emeklisiydi. Mesela, '79'da Metriste işkence gördüm. Her taraf su içinde' dedi. Metris cezaevi 1979'da yok 1981'de açıldı. Bunda çok var bunlardan. "Ne istedik de vermedik, cemaate' Sonra, 'cemaatin bizim dönemimizde güçlendiğini söyleyenler yalan söylüyor' dedi. İsmet İnönü ile ilgili söyledikleri yalanları söylemeye hiç gerek yok. Baştan sona yalan. Bu İsmet İnönü takıntısını anlamış değilim. Her halde dedesinin İsmet İnönü'ye olan gıcıklığını bugünlere taşıyor. O kümeste saklanma olayı her halde çok ağrına gitmiş. 'Dedem şehittir' dedi Kars'ta hiçbir belge falan çıkmadı. 'Barzani teröre yataklık ediyor' dedi. Sonra, 'Barzani'ye kardeşim' dedi. İsrail Cumhurbaşkanına,'One minute' dedi posta koydu. Üç gün sonra kıvırdı. Yine, 'görüşen şerefsizdir Apo'yla' dedi. Sonra, 'ben görüşmedim devlet görüştü' dedi. 'Başörtülü bacıma saldırdılar. Cuma günü görüntüleri yayınlayacağım' dedi. 56 Cuma geçti hala görüntüler yok. Bunları toplasak Ana Britannica yazılır. Bu yalanları söyleyen birinin Atatürk'ün koltuğunda oturmaması gerekiyor. Bu hepimizin sorunu bu sadece CHP'lilerin sorunu değil. Zaten 7 parti şu anda ortak adayı destekliyor. Nasıl bunların Yalova'da burnunu sürttüysek bu seferde Türkiye çapında sürteceğiz."

İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy oranları ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Adayımız yüzde 54 oy alacak" sözüyle ilgili soru üzerine, "Yalova seçimlerinde Bülent Arınç kendi adaylarının yüzde 64 oy alacağını söylüyordu. Yalova il başkanı 'yüzde 70 alıyoruz' dedi. Yalova'daki tahminlere benzer bir tahminse bu ben ne olacağıyla ilgilenmiyorum. 50 artı bir olsun yeter" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce: Bu Seçim Kediye Ciğer Teslim Edilmez Sözünün Oylanacağı Seçim Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement