CHP'li Hamzaçebi, Şişli'deki Asansör Kazasını Sordu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Hamzaçebi, Şişli'deki Asansör Kazasını Sordu Açıklaması

CHP\'li Hamzaçebi, Şişli\'deki Asansör Kazasını Sordu Açıklaması

"Torba Yasa Tasarısının görüşmeleri sırasında ILO’nun 167 sayılı İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesi’nin onaylanması düşünülmekte midir?

08.09.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Şişli'deki asansör kazasını TBMM gündemine taşıdı.

Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, kazanın meydana geldiği projeye ilişkin imar planlarının hangi tarihte ve hangi kurum tarafından yapılarak onaylandığını, projenin inşaat ruhsatının hangi tarihte ve hangi kurumca onaylandığını öğrenmek istedi.

Projenin imalatı aşamasında, yapılması gerekli uygulama ve denetim faaliyetlerinin gerçekleşip gerçekleşmediğini, iş sağlığının korunması amaçlı olarak alınan tedbirleri soran Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Daha evvel de aynı işyerinde yüksekten düşme sonucu can kaybı ile sonuçlanan bir kaza yaşanmış olduğu bilinmekte iken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sorumluları ile ilgili olarak daha evvelden sürdürmekte olduğu herhangi bir inceleme faaliyeti bulunmakta mıdır?

Kazanın meydana geldiği inşaatta hangi kamu birimi hangi tarihlerde hangi denetimleri gerçekleştirmiştir? Bu denetimlerin sonuçları ne olmuştur?

Asansör arızalarına müdahale yapıldığı halde, sonradan ilgili meslek kuruluşuna bilgi verilmediği doğru mudur? Doğru ise, hangi tarihlerde kimler tarafından asansörlere müdahale edilmiştir? Bu müdahaleler sonrasında ilgili meslek odasına kontrol için bilgi vermeyenler kimlerdir? Bu konuda herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

Kazanın meydana geldiği işyerinde çalışan işçilerin asansörlerin bozuk olduğuna ilişkin beyanları basına yansımıştır. Basına yansıyan bu beyanlar resmi kayıtlara geçmiş midir?

Kazanın meydana geldiği işyerinde mesai saatleri dışında ortalama kaç işçi çalıştırılmaktadır?

Rezidans inşaatının iş güvenliği danışmanın Soma Kömür İşletmeleri'nin de iş güvenliği danışmanı olan firma olduğu doğru mudur? Eğer doğruysa anılan firma ile ilgili olarak Soma Faciası sonrası ne gibi işlemler başlatılmıştır? Bu işlemlerin sonucu ne olmuştur?

TBMM'de Torba Yasa Tasarısının görüşmeleri sırasında ILO'nun 167 sayılı İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesi'nin onaylanması düşünülmekte midir?" - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Hamzaçebi, Şişli'deki Asansör Kazasını Sordu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement