CHP'den Oy Pusulasına Sandık Numarası Yazılsın Teklifi - Son Dakika
Politika

CHP'den Oy Pusulasına Sandık Numarası Yazılsın Teklifi

CHP\'den Oy Pusulasına Sandık Numarası Yazılsın Teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, seçimlerde kullanılacak oy pusulası ve zarflara, sandık numarasının yazılmasını içeren kanun teklifi sundu.

17.04.2014 16:08  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, seçim güvenliğini sağlamak amacıyla oy pusulası ve zarflara, il ve ilçelerin adıyla sandık numarasının yazılmasını içeren kanun teklifi verdi.

Dinçer'in TBMM Başkanlığı'na sunduğu Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin gerekçesinde, her seçim döneminde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle şüphelerin akla geldiği ifade edildi.

Teklif, seçimlerde oy pusulalarının konulacağı zarfların, icabında her seçim için farklı renk ve ölçüde olmasını, sağ üst köşesinde kullanılacağı sandığın bulunduğu il, ilçe adı ve sandık numarasının bulunmasını öngörüyor. Oy pusulalarının YSK filigranının bulunduğu ve bir kenarından katlanınca zarf haline gelen kağıtlardan oluşmasını içeren teklif, oy pusulasının, üzerinde bulunan sandık numarasını taşıyan 400'lük paketler halinde bastırılmasını ve ilçe seçim kurullarına her sandık için bir paket ulaştırılmasını düzenliyor. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Oy Pusulasına Sandık Numarası Yazılsın Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement